Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan változnának a magyar...

Hogyan változnának a magyar emebrek, ha megszűnne az anyagi problémájuk?

Figyelt kérdés
Továbbra is ennyi irigy, kritikus, panaszkodó ember lenne? Ha megszűnne az anyagi problémájuk, az változtatna a gondolkodásmódjukon? Ti mit gondoltok erről?

2017. aug. 10. 23:15
1 2 3
 1/22 A kérdező kommentje:
magyar emberek* bocsánat elírtam
2017. aug. 10. 23:17
 2/22 anonim ***** válasza:
31%

Igen, ez mindent megoldana.

pl: nem 85-90 ezerért kellene dolgozni 3 műszakba, hanem mondjuk 450-500 ezerért akkor már egészen más lenne a szitu.

Kint nyugaton, elég ha csak Osztrákokhoz megyünk minimál bér 1000 euro...szóval annyit kap pl : a takarító meg ilyenek...de lehet többet kap. Szóval az kb, 310 ezer Ft.

--

Árakban nincs különbség, azaz ha bemész Auszriába vásárolni, átszámolva ugyanannyiba kerül ott mint itthon.

Csak az osztrákoknak a bérük nem annyi...hanem 5-szöröse mint a magyaroké.

2017. aug. 10. 23:24
 3/22 anonim ***** válasza:
55%
Szerintem radikális változás nem lenne. Annyi, hogy nem turkálnának annyit mások pénztárcájában. Most azt érzem, hogy ha valaki pl. egy bevásárlóközpontban nem a sajátmárkás vagy a legolcsóbb terméket veszi, hanem a márkásat, legszívesebben egyből megkérdezné szinte mindenki, hogy "Miért a márkásat veszed? Nem jó neked az olcsóbb?".
2017. aug. 10. 23:25
 4/22 anonim ***** válasza:
Sok mindent nem oldana meg (van egyfajta "tanult tehetetlenség", illetve "internalizált viselkedésminta"), de valószínűleg nyugodtabbá válna sok ember. Mivel azonban a feszülteknek sok esetben lételeme a feszültség, keresne vagy gyártana mást, amin kiélheti.
2017. aug. 10. 23:27
 5/22 A kérdező kommentje:
Ezzel tisztában vagyok. Jelenleg épp munkát keresek és most döbbentem rá igazán, hogy milyen szörnyűek a bérek. Aggasztó, hogy ugyanazért a munkáért, néhány országgal arrébb az ötszörösét fizetik.
2017. aug. 10. 23:28
 6/22 anonim ***** válasza:
16%

Az anyagi probléma alanyi jogon nem tud megszűnni.

Ha holnaptól megengedhetnék magamnak panellakás helyett egy 200-300nm-es medencés házat ami télen is fűthető, mellette egy sportautót, két gyorsaságit akkor arra azt mondanám nem panaszkodnék hisz amiket szeretnék, azok előttem lennének.

De így persze hogy haragszok a polgármesterre, a kormányzati emberekre akik szabadon nyíltan lophatnak.

Ha mindenki gazdag lenne abból belátható idő múlva zavargások lennének, illetve káosz, konkrétan egy szegény embernek a gazdagság a halálát okozná hisz vagy valamivel megölné magát vagy hosszútávon önromboló életmódra kapcsolna.. Ezért alakult ki leginkább hogy mindenki maga alakítja formálja a sorsát.

Luxemburgban is lehet élni, ha valakinek van esze és kitalál valami üzletet amivel fordul az élete.

2017. aug. 10. 23:30
 7/22 A kérdező kommentje:
#4: Ez bennem is felmerült. Ha az anyagi helyzet megoldóda, akkor kreálnának maguknak másik problémát. Ezért egészen más egy olyan országban felnőni, szocializálódni, ahol nincs anyagi probléma vagy akár egy ilyen magyar családban, mert azért van ilyen.
2017. aug. 10. 23:31
 8/22 A kérdező kommentje:
Gyakran hallom, hogy milyen jó volt régen, amikor mindenki egyenlő volt. Mindenkinek ugyanannyi pénze volt. Hát nem tudom. Én ahogy hallgaton ezeket a sztorikat, az jön le belőley hogy mindenki ugyanolyan csóró volt és azért a szintért keményen megdolgoztak. Jó módnak nem nevezném.
2017. aug. 10. 23:35
 9/22 anonim ***** válasza:

Van egy mondás miszerint a gazdagság felerősíti a már meglévő tulajdonságokat.

Éltem a 70-es években, de főleg a 80-as évekről vannak emlékeim. Akkoribnan nem igazán lehetett elmondani hogy komoly anyagi problémáik lettek volna az embereknek. Legfeljebb olyan értelemben igen, hogy azon versengtek hogy ki tud nagyobb házat építeni, nem pedig olyan mint ma, hogy drága az albérlet. De nem túl jó tulajdonságaikat erősítette fel a "gazdagság". Persze tisztelet a kivételnek. De azért azt is hozzá kell tenni, hogy nem mindenki dolgozott meg a pénzért és inkább az ingyen javak hülyíthették el az embereket, nem pont a jólét. Sőt, ez az utolsó mondat a leglényegesebb, vagyis attól függne ma is az emberek változása hogy kiérdemelve jutnának-e a jobb anyagiakhoz vagy nem kiérdemelve. Ha tisztességes úton jutnának a többhöz, akkor Magyarországból is nyugat lenne. Ha nem tisztességes úton akkor az emberek azon lennének hogy mégtöbbet lopjanak-csaljanak és Balkán lenne.

2017. aug. 10. 23:37
 10/22 anonim ***** válasza:
91%
Nem kreálnának maguknak maguknak más problémát, legalábbis lényegesen kevesebben, csak azok, akik alkatilag pszichésen betegek. Minden frusztráció eredője az anyagiak: rengeteget kell dolgozni, ha a minimálbért meg akarja haladni, akinek meg nincs rá módja, az nyilvánvalóan ideges attól, hogy épphogy kiszámítva tud élni, nem tudja megvenni azokat a cikkeket, amik nem számítanak luxusnak, csak épp nem a létminimum. A depresszió oka persze lehet a szeretethiány, gyerekkori bántalmazás is, de azt is a szülők nehéz körülményei, esetleg az azok elől az alkoholizmusba menekülés idézte elő. A felső 10%-ra ez már nem vonatkozik, ott már a 'mért nincs még több pénzem' frusztrálja őket. Az, hogy nyugaton sokkal nyugodtabbak, jókedvűbbek, szabadidőben aktívabbak az emberek azzal magyarázható, hogy gazdagabb az ország, ezáltal szebb, működőképesebb a környezet.
2017. aug. 10. 23:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!