Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Nem undorító ez a mit tett le...

Nem undorító ez a mit tett le az asztalra szöveg?

Figyelt kérdés
Minek kell a másikat számon kérni, hogy mit ért el az életben? Alapból, hogy az ember megszületett már azzal letett valamit az asztalra a puszta létével. Egy párszor éreztették ezt velem, holott én folyamatosan képezem magam csak nem húzok belőle anyagi hasznot, hanem egyre inkább nyitok a világ felé, egyre több minden érdekel engem a közélettől kezdve a politikáig. De a tömegembernek az számít, hogy milyen anyagi hasznot húzok belőle, milyen végzettsége, munkája van a másiknak, hogy majd később legyen egy kocsija, majd egy menő selfie képet feltegyen facebookra a kocsijáról, mikor épp megy edzeni. Nem vagyok irigy távol áll tőlem ez a magamutogatás. Ez titeket nem idegesít? Mit éreztek akkor mikor ezt éreztetitek a másikkal? Mert erre is kíváncsi vagyok.
2017. júl. 22. 11:05
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Puszta létével... Ez igen. De akkor ez mindenkinek megvan, szóval le is vonhatjuk vagy vehetjük nullának nem? Hiszen hogyha mindenki ugyan olyan mód különleges akkor senki sem az.
2017. júl. 22. 12:15
 12/23 A kérdező kommentje:
#10 Ezzel egyetértek! Nekem is volt ilyen korszakom, hogy amiatt néztem le magam, mert nincs akkora fizetésem, nincs kocsim, nincs sok ismeretségem, mint a az egyik volt haveromnak. Aztán elkezdtem majmolni őt és azt éreztem, hogy ezeket nem magam miatt csinálom és nem vagyok ettől boldog. Igaz most sincs túl sok fizetésem és nincs még autóm, de ettől függetlenül örülök annak, hogy elkezdtem művelődni, tágítani a világnézetemet, olvasni, előadásokat nézni és fejleszteni a szellemiségemet.
2017. júl. 22. 12:18
 13/23 anonim ***** válasza:

Kérdezz meg egy olyan munkáltatót akit megbecsülsz, arról hogy "mit érdemes letenni az asztalra?"

Esetleg nézz utána az AMA-juknak vagy kérdezz ott te is. A selfit meg elég sokan dobhatnák a kukába, főleg ha önéletrajzba mellékelve van, mert van olyan is, aki annyira hülye.

2017. júl. 22. 12:30
 14/23 anonim ***** válasza:
Altalaban hulyeseg ez a mantra..de van amukor sztem jogpd pl mikor valami pocs akinrk az apja vett mindent teszi az agyat vele hogy mennsi penze van egy olyan embernek akinugyanezert tobb ev kemeny munkajaval megdolgozott. Ilyen esetben lehet mondani szerintem egyebkwnt nem. Pl puzser kapcsan mikor kritizal valamit ee ezzel jonnek hogy mit tett le az asztalra na ott fbutasag ezt mondani, meet puzaer nem henceg hanem velemenyt mond
2017. júl. 22. 12:53
 15/23 anonim ***** válasza:

"Ezt rendszeresen olyanok hangoztatják, akik olyan dolgot "tettek le az asztalra" ami miatt inkább szégyenkezniük kéne, de ők magukban pozitív teljesítménynek könyvelik el."

Erre mondják, hogy inkább legyen az asztalom szegényes, minthogy teli legyen sz*rva...:D

2017. júl. 22. 12:56
 16/23 anonim ***** válasza:
Elvekből meg filozifiákbol eddig senki nem élt meg. Anyagi világban élünk nem a szellemek között, itt az számit mid van, kulonben éhen is halsz.
2017. júl. 22. 13:02
 17/23 anonim ***** válasza:
És az értéked is az anyagi javakkal párhuzamos ebben a világban. Majd leszallsz egyszer a földre
2017. júl. 22. 13:04
 18/23 anonim ***** válasza:

Abban igazad van, hogy senkinek nincs joga számonkérni, hogy te mit értél el az életben.

Viszont azzal a gondolkodással, ami a kifejtésből jött le számomra, már vigyáznod kell, és ezt nem nagyképűségből, hanem jó tanácsként írom.

Sajnos ez a világ olyan irányba megy, hogy ha fiatalon, huszonévesen nem tűzöl ki magad elé egy olyan pályát, aminek során anyagi biztonságot is szerzel, akkor nagy eséllyel beszívod, mire negyven leszel. Azaz kénytelen vagy "letenni valamit az asztalra", különben olyan hátrányba kerülsz akkorra, amikor már nagyon nehéz lesz nulláról, vagy nagyon kevésből felépíteni az életed, amit nem kívánsz senkinek, nem hogy magadnak.

Nem mindig volt ez így, de manapság már küzdeni kell, hogy egy emberhez méltó életszínvonalat fenn tudj tartani. Amikor fiatal voltam, én is belestem abba a hibába, hogy olyannyira elítéltem azt az anyagias értékrendet, amiről te is írsz, hogy eldöntöttem, annak fogok élni, amit szeretek, én nem fogok gyárban robizni, de nem gyötröm magam a nyelvvizsgák halmozásával sem, inkább egy arany középutat választok. Jó lesz nekem egy kicsi házikó, még autó sem kell. Csak annak éljek, amit szeretek.

Hát mondanom sem kell, elteltek a hasznos évek, igaz, gyomorfekélyem sem lett az idegeskedéstől, de be kellett látnom néhány pofára esés után , hogy muszáj versenyképesnek lennem. Kell autó, kell jó fizetés, még akkor is, ha olyan a munka, hogy a hátam közepére se kívánom, mert egyszerűen nem tudom felnevelni a gyerekeimet. Ma már nem elég csak megszületni, azt csinálni, amit szeret az ember, mert akár elvei vannak... kénytelen vagy anyagi hasznot húzni a befektetett munkából, mert ha nem, akkor kihasználnak, vagy lemaradsz.

Persze ma sem mondom, és élek úgy, hogy a pénz az isten, de igenis fontos, hogy főleg olyan dolgokba feccöljek energiát, amiből előbb-utóbb anyagi hasznom is lesz. Kocsink ma már kettő is van, igaz, nem fészbúk-kompatibilisek, de sose raktam még fel egy képet se a fészbúkre, nem hogy szelfit. :)

2017. júl. 22. 14:24
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
Igen, sajnos sokan élnek a " mindenki annyit ér, amennyije van" szemlélet szerint. Nem kell ezzel foglalkozni, éld a saját életed.
2017. júl. 22. 15:16
 20/23 anonim ***** válasza:
Amúgy meg, amikor "menni kell" , úgysem viszel magaddal semmit.
2017. júl. 22. 15:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!