Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Rockerek, motorosok, melegek!...

Rockerek, motorosok, melegek! Mi a bajotok Istennel?

Figyelt kérdés
Jó jó most biztos írjátok majd hogy ez csak általánosítás amúgy nem is így van stb. viszont én elég sok embert ismerek, sok embertípust, és ezt látom sajnos. Rockerek! Úgy látom hogy ti mintha gáznak tartanátok Isten tiszteletét és valamiért sátánisták vagytok, de mi az oka ennek? Motorosok! Ti mintha úgy gondolnátok hogy nincs szükségetek Istenre mert a "magatok urai vagytok" és inkább nélküle járjátok az országutakat, de mi az oka hogy úgy gondoljátok nincs rá szükségetek, vagy ha csak simán nem hisztek benne, miért? Melegek! Tinektek pedig mi a bajotok vele? Ugyanúgy szeret mindenkit aki hisz Őbenne, de úgy látom hogy ti meg eléggé ateisták vagytok. Mi az oka? Azért mert olyannal szeretitek egymást kölcsönösen aki azonos nemű mint ti Isten nem ítél el titeket, nem fordul el tőletek (legalábbis szerintem) mert a szeretet az Őtőle származik és nem a lenti világ urától.

2017. júl. 17. 18:42
1 2 3 4 5
 31/45 anonim válasza:
58%
A melegek nevében mondanám, hogy ez baromi nagy hülyeség. A vallás kérdése nem összekapcsolható a szexualitással ami egy vele született dolga mindenkinek. De azokra visszatérve akik melegek és mégis ateisták vagy nem szimpatizálnak az egyházzal, egy szinten megértem őket. Elég szemét dolog hogy az egyház feje liberális nézeteket vall, egy meleg párt viszont kizavarnak egy hétköznapi templomból. Személy szerint felháborítónak tartom
2017. júl. 20. 11:55
 32/45 anonim ***** válasza:
38%
Rózsadombi beképzelt kis p#cs.
2017. júl. 20. 12:02
 33/45 anonim ***** válasza:
81%
Aha. Tehát nem azért lett meg minden tárgy mert tanultál, hanem mert Isten segített. Magyarul ha beiratkozom egy képzésre elég csak imádkozni és átmegyek. Értem.
2017. júl. 20. 13:03
 34/45 anonim ***** válasza:
81%

11-es válasz írója vagyok.

Az utolsó válaszodon elkerekedett a szemem hogy számodra ezek egyáltalán érvként felmerülnek egy ilyen témában.

Mivel nem vagyok gondolatolvasó, ezért teljesen pontosan nem ismerhetem mi járt a fejedben abban a pillanatban mikor leírtad a válaszodat.

De mivel jó emberismerő vagyok, van egy erős sejtésem.

Ha jól értem, az lenne a te legfőbb érved a hited igazolására (ami így már kétséges hogy hitnek nevezhető, inkább a meggyőződés a jó szó rá), hogy te jól élsz?

Mert mit is írtál le?

Hogy egyetemen tanulsz, hogy megvannak a vizsgáid, hogy jó az anyagi háttered.

Ennyit.

Ez miért is lenne a hiteden kívül mással nem magyarázható?

Hitetlenek nem kerülnek be egyetemekre? Hitetlenek képtelenek egyetemet elvégezni? Hitetlenek nem lehetnek megbotránkoztatóan gazdagok? Hitetlenek nem születhetnek bele pénzes családba? Hitetlenek nem dolgozhatnak olyan helyen ahol könnyű megtollasodni?

És ezért gondolod, hogy a hit egy hatékony eszköz a jó élethez?

Lehet hogy 32-es válaszoló nyersen fogalmazta meg a véleményét, de egyet tudok érteni vele.

Te simán csak egy burokban élsz, kreáltál magadnak egy miniatürizált világot, amiben van a kis világképed, és semmi más ami annak ellentmondana, vagy összeegyeztethetetlen lenne vele.

Nem láttál még katasztrofális életű keresztényt? Aki lecsúszott? Aki beteg? Aki pszichés problémákkal küzd? Akinek az élete egy ponton visszafordíthatatlanul zuhanásba kezdett? Akit elhagyott mindenkije?

Ez csupán csak annyit jelent hogy a világot nem ismered. És itt nem arra gondolok hogy nem tudsz fejben szögfüggvényeket számolni, vagy nem tudsz könyveket egyik napról a másikra bemagolni, és másnap visszamondani. Mert az egyetemhez ennyi elég, csak hogy tudd. Seggelni bárki tud. A legtöbben kifejezetten csak seggelni tudnak, és itt a "csak"-on van a hangsúly.

Szóval nem a tanulmányi intellektusodat firtatom. Hanem a világból, mint környezetből, mint mindennapos körülötted levőből nem ismersz sokat.

Hogy nem tudsz fejben eljutni a látottaktól a konklúzióig.

Én egy totálisan beteg családba születtem. Családon belüli lelki és fizikai agresszió, állandó elnyomás.

Bár ahogy látom neked nem sokat számítanak ezek, hisz kizárólag felszínes anyagiasságokban méred az életed sikerességét. Legalábbis csak ezeket emelted ki, mint "nagy dolgokat".

Szóval ha az el[]aszott hátterem nem lett volna elég, 16 évesen utcára dobtak. Eltelt 4 év, most épp Szegeden leszek első éves egyetemista. Már 3 éve magamat tartom el, igaz, kis pénzeket kereső diákmelósként.

És tudod hogyan jutottam el a nulláról ide? Magamtól. Nem egy skizoid személyiségzavarra utaló képzeletbeli barát segített soha sem.

Ha gondolod privibe leírhatod te miből jutottál el oda ahova, de akkor félő hogy rá kell eszmélned, a szerencsés egybeesések sora a te sikered egyetlen forrása.

Mindenesetre már magából a kérdésből, és a válaszaidból látszik, egy szűrt valóságban élsz, amibe nem jut el minden a teljes valóságból.

Ahol az ateista nem lehet más mint pályaudvar szélén kannásbort vedelő homlez, ahol a meleg nem lehet más csak szexuálisan torz személy. Kíváncsi lennék, hány ilyen előre gyártott szűk kis panelből épül fel a te kis világod?

Egyébként ettől független kérdés, csak úgy érdekel: Ismerőseid hogyan fogadják azt, amikor nem tartod tiszteletben az ő gondolati szabadságukat, és pszichés erőszakot alkalmazva téríteni próbálod őket? Nem zavarja őket?

2017. júl. 20. 13:03
 35/45 anonim válasza:
100%

Ahogy előttem is írták, te nagyon általánosítasz. Én keresztény vagyok, emellett rocker/metálos és motoros. Most ugye nem dőlt össze a lelki világod? :D Hallottál már a Skilletről (amerikai hard/alternatív rock zenekar), vagy a War of Ages-ről (amerikai metalcore zenekar), esetleg az Antestorról (norvég black metal zenekar)? Tudod mi a közös ezekben? Az, hogy mind keresztény. Tehát a rockerek=sátánisták állítás egyáltalán nem igaz, már csak azért sem mert sok pogány banda létezik (Ensiferum, Temnozor, Amon Amarth), amik szintén nem sátánisták. Egyébként a CMA-ról hallottál már? Ez egy nemzetközi keresztény motoros klub, Magyarországon is jelen van, turákat, kirándulásokat szerveznek, rengeteget jótékonykodnak. A melegekről ebben a témában nem tudok mit mondani, mert nem vagyok az.

De visszatérve rád, nem jó se neked, se másoknak, ha rájuk akarod kényszeríteni a hitedet. Ha valaki másban hisz, vagy éppen nem hisz semmiben, azt tiszteletben kéne tartani, nem magadra haragítani az illetőt, mert lehet, hogy normális, becsületes ember, csak ezt te nem látod.

2017. júl. 22. 08:39
 36/45 anonim ***** válasza:
48%

Elég sok válaszadóval egyetértek.

De arra kiváncsi lennék, hogy miért pont ezt a 3 'csoportot' emelted ki?! :)

Más stílusú emberek közül szerinted mind hisz vmiben? A válasz: nem! Ezer meg egy féle ember van még, akiknek más a hobbijuk/életvitelük és van ki hisz és van ki nem hisz Istenben vagy nevezzük bárhogy.

Egyébként halkan megjegyzem, hogy semmi, de SEMMI jogod s közöd nincs ahhoz, hogy ki vallásos vagy ki nem! Mivel mindenki - ettől függetlenül- lehet értékes ember.

Nem hinném, hogy a motor vagy a rock zene , nemi identitás határozna/skatulyázna be embereket... Gondolkozz el picit ezeken ...

20/l

2017. júl. 22. 11:37
 37/45 anonim válasza:
38%

Én keresztény vagyok. A hit gyülekezete tagja. Ha valaki kérdezi bátran vallom Isten létezését, és követem Jézust. Azonban. A kereszténység senkire nem "erőszakolja" rá a hitet! Csak azt szeretnénk hogy úgy mondjatok véleményt, és alkossatok képet a kereszténységről, hogy ismeritek azt. Én személy szerint senkire nem szeretném "ráerőltetni" a hitemet, ugyanis ez lehetetlen. Minden ember maga választja meg miben hisz. Ha valaki kérdezi el tudom neki mondani a személyes tapasztalataimat Isten szeretete felől, és hogy én miért döntöttem úgy, hogy Istent választom a bűnök sorozatai helyett.

A motorosok, a rockerek és a melegek is lehetnek keresztények. Más kérdés melyik egyházhoz tartoznak. 3 egyház létezik: akik megengedik azt hogy egy meleg keresztény legyen, akik bűnnek vélik a melegséget és elutasítóak velük szemben és akik segíteni szeretnének nekik. Sem a motoros, sem a meleg, sem a rocker, sem pedig az ateisták úgynevezett "csoportjába" nem tartozom. Viszont van pár ismerősöm aki rocker, meleg, motoros. Vagy ateista:) és mindegyiknek tiszteletben tartom az életmódját/világnézetét.

Nem tartanám túlságosan előnyösnek ha elkezdene valaki győzkődni hogy miért ne Istent válasszam. Nyílván egy ateistának is, ahogy nekem, megvannak az okai hogy miért azt az életmódot választotta. Mindenki világ nézetét megértem és elfogadom. És ha valakit megsértettem a mondandómmal sajnálom.

További szép napot:)

2017. júl. 22. 12:01
 38/45 anonim válasza:

35-ös vagyok, egy pár kérdést még fel akartam tenni neked:

Kiket értesz a "sátánista rockerek" alatt? Akik a lágyabb, dallamosabb rockot, esetleg hard rockot hallgatnak? Vagy akik inkább a metált szeretik (heavy, power, trash)? Vagy az extrémebb stílusokat (black, death, hardcore műfajok)?

Kiket értesz a motorosok alatt? Az ecsetfejű robogós hülyegyereket? A középkorú, bőrkabátos, nagyszakállú chopperest? A nagyképű sportmotorost, aki félpercenként kivágja egykerékre a Kawáját?

Kiket értesz a melegek alatt?

A szakállas idiótát, aki pár éve a Pride-on gyalázta a kereszténységet és Nagy-Magyarországot? Aki felvállalja másságát de nem büszkélkedik vele senkinek? Vagy aki ezt 100%-ig képes a négy fal között tartani?

2017. júl. 22. 12:46
 39/45 anonim válasza:
Tudod semmi bajunk nincs vele, csak néha ahogy a dolgokat tálalják a vallási vezetők az undorító. Amúgy pedig sokan más nézeteket vallanak, és nem az isteni lény létezését tagadják, csak pusztán nem azt az istent hiszik amit te.
2017. júl. 28. 21:36
 40/45 anonim ***** válasza:
68%

Semmi bajom Istennel, inkább csak a rajongótáborával. :)

Ha nagyon szeretnél valami nagy összefüggést meglátni, kérdező, akkor vegyük így: mivel egész fiatal koromtól kezdve meg kellett kérdőjeleznem a társadalom által sugallt életmodellt, ezért aztán hamar megtanultam kétellyel kezelni mindenféle konvenciót, hitet, hagyományt. Talán ez vonzott a tudomány felé is. A tudomány sem fogadja el a hiedelmet bizonyítás nélkül, és nem fél a pokoltűztől sem. És ugyanezért nem tudok hinni olyasmiben, ami nem bizonyítható tudományos módszerekkel, így Isten létezésében sem.

2017. júl. 28. 22:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!