Rockerek, motorosok, melegek! Mi a bajotok Istennel?
Hogy ne csak annyit kapj a tarisznyádba hogy "Hát te hülye vagy", veszem a fáradtságot és leírom miért hülyeség ez a kérdés, és az alatta álló indoklás.
"Jó jó most biztos írjátok majd hogy ez csak általánosítás amúgy nem is így van stb. viszont én elég sok embert ismerek, sok embertípust, és ezt látom sajnos."
A sok az mi? 200? 500? 1000?
Azon túl hogy kötve hiszem, hogy bárki megismerne mélyebben 100 embernél többet egy egész élet alatt, még 1000 ember ismerete se lenne elég ahhoz, hogy akkora csoportokra mondjunk kizárólagos megállapítást, mint az ateisták, a motorosok és a melegek.
A kérdés úgy lenne kifogásolhatatlan hogy "A rockerek, motorosok, melegek egy részének mi baja istennel?"
Ez íy teljesen szalonképes, hisz meghagytál egy részt azoknak, akik kívül esnek az első kategórián.
"Rockerek! Úgy látom hogy ti mintha gáznak tartanátok Isten tiszteletét és valamiért sátánisták vagytok, de mi az oka ennek?"
A rocker egy elég vegyes csoport. Hallottál már keresztény rockról? (Váó, mik vannak! Ugye?)
Egyébként még klasszikus egyházakon belül sincs két hívő akik ugyan úgy értelmezzék az összes hittételét a vallásuknak. Ha összefutnál véletlenül egyszerre két valódi sátánistával, akkor biztos vagyok benne hogy ők se értenének egyet minden részletben.
Ráadásul nekem egész más meglátásom van, de cáfoljatok ha nem így lenne.
Azok akik magukat ilyen olyan "sátánista", "lucifer imádó" egyéb kevésbé közismert csoportokhoz sorolják magukat, többnyire divatból, társadalom megszokásainak felrúgásából teszik. Nincs kiforrott hitük, nincs mélyebben meghatározó hitéletük, ami kiterjedne mondjuk a társas kapcsolataikra, vagy szokásaikra. Az hogy pentagrammás nyaklánca, vagy fordított keresztes pólója van, nem jelent semmit se. Pusztán jól néz ki. (legalábbis nekem tetszik, ezért van nekem is, amit talán évente 2X felveszek, mert épp rockkocsmába megyek haverokkal, és jól mutat)
Egyébként én ateista vagyok a rocker halmazon belül.
Ebből kifolyólag nem csak a keresztény Isten tiszteletét tartom "gáznak" hanem minden ember alkotta természetfeletti entitást, amik csupán a tudatlanság és a tanulásra való képtelenség kombinációjából adódnak.
A logika, és az empirikus tudomány az én irányvonalam, ahol a bizonyíték beszél, és a hit mint irányadó nem létezik.
"Motorosok! Ti mintha úgy gondolnátok hogy nincs szükségetek Istenre mert a "magatok urai vagytok" és inkább nélküle járjátok az országutakat, de mi az oka hogy úgy gondoljátok nincs rá szükségetek, vagy ha csak simán nem hisztek benne, miért?"
Egy motorosnak miért lenmnme különösebb oka arra hogy ne higgyen természetfeletti entitásokban, mint mondjuk egy varrónőnek? Vagy egy hegymászónak? Vagy egy hobbi keramikusnak? Nem hinném hogy a motorosokat a motorozás szeretetén kívül bármi más egy csoportba foglalná. Még azt se tudom mondani hogy mind odalenne a bőrkabátokért, hisz a krosszmotorosokon nem az van...
A melegek ugyancsak nem egy homogén grupp, nincsen "Melegek Kódexe", amiben le lenne írva hogy mit gondoljanak, mit higgyenek. Vannak keresztény melegek is.
Egyébként mi ez a monopólusosság? A kereszténység miért ilyen kiemelt nálad? Mintha nem léteznének egyéb vallások. Persze mind egy tőről fakad, de részletkérdésekben van különbség. Pl 1 az Isten, 1 az isten de közben 3, emellett van kb 1000 szented, vagy van mondjuk 1000 istened...
Eléggé egysíkúan állsz a világhoz és az emberekhez, ha mindennek a centrumába a kereszténységet teszed meg, és ahhoz viszonyítod a milyenségét.
(szabad megkérdeznem hogy a 20 nagyobb európai keresztény egyház melyikéhez tartozol? Érdekelne melyik egyház szerint nem eretnek gondolat a homoszexualitás)
Azta #12! Pont ezt akartam írni a kérdezőnek! Nekem egy k. nagy fordított kereszt van a vállamra tetoválva. Nem sátánista vagyok. Ez az alázatot jelenti Krisztus felé.
Egyébként is motoros vagyok, heavy-metalt szeretem, sőt dobolok is. Mondjuk meleg az nem vagyok, pedig majdnem megfeleltem az összes kritériumnak.:D
csoki rockzenét hallgatok és nem vagyok sátánista.
11: miért hiszed azt, vagy miért hiszi az ateisták 99%a azt, hogy a hit és a tudományok összeférhetetlenek? érdekes módon vannak illetve voltak tudósok akik hittek abban a bizonyos entitásban. ilyen volt pl az a fura hajú nyelvöltögető is...
Jajj, neee....Einstein vallásossága annyira közhelyes, rongyosra járatott városi legenda, hogy az már fájdalmas.
Olvass utána, Einstein vallásosságának, és rájössz hogy a nép költött mindenfélét erről, ami olyannyira közismert lett, hogy szájról szájra terjedve már igaznak hiszik sokan (sajnos).
Idézet Einstein 1946-ban írt önéletrajzából.
""Én egy mélyen vallásos hitetlen vagyok"
"Természetesen hazugság az, amit vallásos meggyőződésemről egyesek írnak, s ezt a hazugságot újra meg újra megismétlik. Nem hiszek a személyes Istenben , s ezt a felfogásomat sohasem titkoltam el, hanem mindig világosan kifejezésre juttattam. Ha van valami bennem, ami vallásosnak nevezhető, az az a határtalan csodálat, amelyet világunk szerkezete ébreszt bennem, világunké, amennyire azt tudományunk feltárni képes.
[...]
Nem hiszek az egyén halhatatlanságában, az etikát pedig kizárólagosan emberi ügynek tekintem, mely mögött nem áll semmiféle természetfeletti hatalom vagy tekintély., Az utóbbi idézetek forrása: Helen Dukas és Banesh Hoffmann (szerk.): Albert Einstein: The Human Side (Princeton University Press)."
Baromira nem, hitt az antropomorfizált istenben, és a vallásos gondolkodás szűk doboza állt tőle a legtávolabb.
Kéretik nem terjeszteni hülyeségeket a neten, mert sokan bedőlnek neki, és tovább terjed a hülyeség.
A hit oda kell ahol nincs tudás. Amolyan toldozó-foltozó hatású adalék, ami a tudásunkban jelen levő, zavaró lukakat tölti ki, és ad megnyugvást. Ugyanis zavaró ha valamiről nem tudunk semmit se mondani, Még az is megnyugtatóbb ha valami olyat mondunk róla, amiben hiszünk. Ezért funkcionál lelki támaszként a hit.
Namármost, ha a tudománynak hála egyre kisebbek ezek a lukak, akkor látható hogy idővel felesleges lesz fenntartani bárminemű hitet, ha hit nélkül is tudunk válaszokat adni tudásra alapozva.
Eléggé régre kell visszamenni hogy keresztény, de egyáltalán bárminemű istenségben hívő tudós találj. Talán a 17-18 században éltek az utolsók akik valóban csak egy istenséggel tudták megválaszolni a világ eredetét, működését, met túl keveset tudtak még.
Azonban a 19-20 század megadta azokat a válaszokat amikre addig csak a vallások és hozzájuk fűződő hitek próbáltak válaszolni.
Most a 21. század pedig végképp felszámolja a természetfelettihez való görcsös ragaszkodást.
Atomoknál nagyságrendekkel kisebb részecskéket vizsgálnak, képletekbe öntik a világ működését, millió éveket számolnak vissza és előre a világ működésének ismeretében, tőlünk sok millió fényévre keringő bolygókat fedeznek fel tucatszámra, és az élet alapját, a genomot kezdik alakítani egyre hihetetlenebb módokon. Egy ilyen világban nincs szükség babonák erdeiben élő szellemekre és félistenekre.
Persze nem vagyok naiv...Tisztában vagyok vele hogy az emberek legnagyobb részében a hit nem a világ bonyolult működésére és felépítésére való válaszkeresést szolgálja.
A mindennapi megaláztatások, a mindennapi problémák, és az elkerülhetetlen de váratlan krízishelyzetek kezelésére való a hit az átlagembernél.
Feldolgozni egy hozzátartozó elvesztését.
Kapaszkodóra lelni egy nehéz időszakban.
Megnyugvást találni egy borzalmas baleset, egy életre szóló következményekkel járó betegség után.
Erre való a hit a legtöbbeknél, és ezt valóban nem kell elvenni senkitől sem. Ha ettől ő ismét egy stabil ember lehet, akkor legyen hite.
Bár sokkal jobb lenne ha valós önismerete és segítő emberi kapcsolatok révén érné el a lelki egyensúlyt.
12#;13#
A fordított kereszt nem keresztény szimbólum. Régebbi a kereszténységnél.
(Nézz utána ha nem hiszed)
Van motorom,de nem vagyok "motoros"
Szeretem a rock,heavy metál, hard rock bandákat.
Előbb szerettem mint,hogy bármi közöm lett volna a hitemhez.
És ahogy már elmondtam egy párszor, bármikor odamérem magam bárkihez, etika, szociális emóció, és "emberség" tekintetében.
Sátánista vagyok.
Hogy mi bajom istennel ? Nem istennel van bajom, hanem AZZAL A VALAMIVEL amit az ábrahámiták neveznek istennek.
A Sátánizmus nem kapcsolódik semmilyen formában az ábrahámita valláshoz. Az akar hozzá kapcsolódni.
szép napot
Ja igen. Heteró vagyok,de sem nekem-személyesen-sem a Sátánizmusnak nincs semmi baja a homoszexuálisokkal.
Nem álltak érte sorba,hogy mások legyenek. Ez van és kész.
Max egyes személyek viselkedésével, -szellemi beállítódásával - van gond, nem a nemi identitással. Mert az nem probléma. Nem meg,- és elítélendő .
szép napot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!