Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az hogy lehet hogy valaki...

Az hogy lehet hogy valaki beszélget istennel, és azt mondja, teljesíti a kívánságait, aki ilyen az normális?

Figyelt kérdés

A mai,21.században, ahol már elég fejlett a technológia, hogy lehetséges ez?

Az érthető, hogy az illetőnek valami elmebaja van, vagy pszichés mintái nem jól fejlődtek, vagy nem igazodtak normálisan a társadalmi normákhoz, de ezt miért kell hangoztatni?

De ez még semmi, hanem meg is akarja győzni az embereket, akik szóba állnak vele, hogy ez így is van.

Aki ilyen viselkedésű, miért nem kezelik, valamelyik pszichátrián?

vagy még tényleg van aki ilyen dolgokba valamit bele is lát és el is hiszi?

#hogymikvannakmanapság
2017. jan. 10. 20:26
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
78%
Az a dzsinn amire te gondolsz.
2017. jan. 10. 20:29
 2/11 anonim ***** válasza:
Jaj jaj, most szépen elkezdtél egy vallási vitát. Tudod egyes emberek hisznek Istenben és ha azt mondod nekik, hogy tegnap beszéltél vele, akkor azt teljes mértékben el is hiszik neked. Nem mindenki, de a nagyon fanatikusok igen. Őket jobb csak hagyni, mert meggyőzni őket a saját igazadról értelmetlen. Többet érsz el azzal, ha a falnak beszélsz.
2017. jan. 10. 20:32
 3/11 anonim ***** válasza:

Áh én épp tegnap söröztem Allahal, Jézussal meg Buddhával itt az egyik szegedi sörözőben Amúgy jó arcok.

Most miért akarod összeugrasztani az ateistákat a vallásosokkal mi? Elvégre vallásszabadság van mindenki azt hisz és abban hisz amiben akar.

2017. jan. 10. 20:36
 4/11 anonim ***** válasza:
Én hívő vagyok, de nem mondom hogy Isten telejsíti a kívánságaim. Azért szeretnék a hívők megismertetni másokkal Istent mert szeretnénk ha ők is éreznék azt a napi biztonságot amit Ő nyújt, mint mi. Azzal viszont én sem értek egyet hogy ezt erőszakkal kényszeríteni kéne másokra, mindenkinek joga eldönteni szeretne-e hinni vagy nem. Egyébként érdekes, a Biblia leírja, hogy minden hívő legyen tisztába azzal hogy a nem hívők hülyének fogják őt nézni, de ezt vagy vállalja egy ember vagy nem.
2017. jan. 10. 20:37
 5/11 A kérdező kommentje:

Mindenki abban hisz, amiben akar, szíve joga.

De egy közösségben, társaságban ilyen dolgokat miért kell felhozni?

Egyáltalán elfogadott még manapság az, aki így gondolkodik?

Vagy a vallásosság álcáját rá lehet húzni már olyan dolgokra is, amikor érezhetően több van ebben, és az illető szakember segítségére szorulna?

Remélem normális kommentek jönnek, mert szeretném megérteni, hogy némelyik ember miért is gondolkodik, így vagy mi van egy ilyen ember gondolkodása mögött.

2017. jan. 10. 20:40
 6/11 anonim ***** válasza:

pszichiátriára csak azt viszik be aki szélsőségesen ön,vagy közveszélyes.

ennyire nem ismered a magyar egészségügyet?

csakis tűzoltásként azonnali életmentésként működik.

elhúzódó kezelésről senki nem álmodhat.

legalábbis ingyen nem.

2017. jan. 10. 20:43
 7/11 anonim ***** válasza:

Hogy milyen alapon hozza fel nem tudom, mert pont ezért alakulnak az egyházak és vallási témájú közösségek ahol ezt megbeszélhetik azok akiket érdekel a téma. Szerintem elfogadott dolog, csak meg kellene érteni az embereknek hogy senki sem lesz rosszabb akkor ha másban hisz, és attól még nem kell kinézni valakit a közösségből.

Pszichés vonzata szerintem a dolognak abban lehet ha valaki azt hiszi ő maga az isten, vagy az ördög és kettős személyisége van ezzel veszélyeztetve mások vagy önmaga életét. Azért mert valaki hívő még nem fogják pszichiátriára küldeni.

2017. jan. 10. 20:43
 8/11 anonim ***** válasza:
#6 Ismered a pszichiátriák működését itthon? Érdekelne hogyan működik a rendszerük.
2017. jan. 10. 20:44
 9/11 anonim ***** válasza:

Én ateista vagyok de azért pszichiátriai esetnek titulálni egy hívőt azért elég erős. Még apámat is meg lehetett győzni erről, pedig ő is elgondolkozott ezen.

Nem tudom, honnan vetted azt, hogy az istenhívők azt hiszik, hogy isten "teljesíti a kívánságaikat".

Ma még mindig inkább ateistán lenni ciki, főleg egy faluban (elöregedő falvakban ugye sok az öreg).

Mivel nincs bizonyíték arra, hogy hogyan keletkezett az élet, csak hipotézisek, ezért nem lehetetlen. A nagy bumm, az evolúció, mind olyan elméletek, amiket még a mai napig is próbálnak ellenőrizni, de nem készpénz.

Nem tartom valószínűnek, hogy a keresztény vallás által leírt isten úgy létezik, ahogy ők gondolják (remélem is, hogy nem), de nem vetem el azt a lehetőséget, hogy nem csak az van amit látunk és tapasztalunk (hisz ugye az atomokat se láttuk sokáig).

Kérlek néhány kopogtatós szektást és néhány elvakult bigottat ne moss már össze elegánsan az összes emberrel aki hisz istenben.

2017. jan. 10. 20:51
 10/11 anonim ***** válasza:

Isten nem aranyhal, nem dzsinn, nem Dévényi Tibi bácsi, úgyhogy - mivel ezt te is tudod - szerintem a kérdés komolysága kérdőjeles :)

Viszont szuverén joga úgy hinni, ahogy neki tetszik. Ebbe beletartozik az is, hogy másokat a saját hitével agitál. Természetesen másnak szuverén joga lesz ezért pofán vágni őt, ha ez nem tetszik. Ettől még nem kell, hogy beteg legyen, csak elhisz valamit, mert az ő fejlettségi szintjén szüksége van arra, hogy hihessen különböző vezetőkben, aki ebben az esetben persze nem Orbán Viktor.

2017. jan. 10. 21:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!