Egyesek miert neznek le amiert en nem nagyon furdok max hetente egyszer?
Amennyiben nem izzadsz meg, simán kibírható 2-3 nap fürdés nélkül észrevehető jelek nélkül. Azért azt nehezen hiszem, hogy heti egy fürdés elég..
Régen? Az régen volt. Változnak az elvárások, prioritások, életmód, stb.
Ma már nem esz meg a krokodil a víz alatt.
Helló!
A "rég" óta kissé megváltoztak a higiéniai elvárások, mind magunkkal, mind másokkal szemben. Megjelent a fürdőszoba, a hideg-meleg víz, a zuhany/kád, különböző testillatosítók.
A kellemetlen testszag irritáló lett, és úgy gondolom, hogy egy 21. századi ember naponta egyszer fürdik. Ezzel mintegy megtiszteli a környezetét, hogy nem kell nekik a testszagodat szívni. Ami - mondjuk meg - tényleg büdös lehet, főleg ilyen melegben.
Mindenképpen javasolom, hogy ezt a szokást te is tartsd meg, mind a párkapcsolatod, mind a társaid, mind a családod elégedettségének érdekében.
Én naponta 2x zuhanyzok, télen-nyáron.
Üdv.
Bő 100 éve is lazán naponta mosdottak le teljesen a paraszt őseim, pedig akkor még női alsónemű sem volt, nemhogy fürdőszobájuk. De piszkolódtak akkor is.
A középkor és az ősember nem tud érdekelni, én könnyen, élvezetesen megtehetem, hogy fürödjek. Bevallom, én se vagyok érte oda, macera, de nem nagy és bele is pusztulnék, ha 3 napig nem fürdenék, az borzalmas, nyáron kevesebb is sok lenne.
Max. a középkorban nem fürödtek gyakran az emberek, akkor meg azért, mert szennyezett volt a víz.
Manapság megváltozott a technikai háttér és az elvárások is. Mint megannyi más dologban. A mai igényekhez nézve ez bizony igénytelenség, és szaglasz. Az meg mindenkinek az egyéni problémája, hogy neki mi utálatos cselekvés.
Azért, mert undorító vagy.
Amúgymeg régen az emberek egy vödörbe végezték a dolgukat, a végterméket meg kiborították az ablakon. A seggüket meg csak a nemesek törölték szivaccsal vagy rongyal, a közembereknek erre volt a balkeze. Javaslom, hogy vedd át ezeket a szokásokat is, ne a "mai ember hülyesége" szerint élj.
Azért néznek le, mert igénytelen dolog.
Egyrészt a lustaságon kívül más ellenérvet nem nagyon lehet felhozni a fürdés ellen. Másrészt sosem értettem a logikát, ha már arcod, lábad mosod, akkor nem egyszerűbb egyben beállni arra a pár percre a zuhany alá?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!