Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért van ennyi túlsúlyos ember?

Miért van ennyi túlsúlyos ember?

Figyelt kérdés

2017. júl. 3. 09:59
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
100%
Érdekes én mindenhol vékonyakat látok, elvétve egy-két kövéret meg mindenhol azt látom, hogy mindenki fut meg edz.
2017. júl. 3. 10:29
 12/35 anonim ***** válasza:
65%
Igen, a túlsúlyos embereknek rosszabb az egészségük, ami idővel egyre jobban kiütközik.
 13/35 anonim ***** válasza:
54%

A biztos, hogy a genetikára fogni ostobaság.

Sajnos, a mai fiatalok már nem tudják, talán nem is hiszik el, de a tények a következők:

Gyerekkoromban, az 1970-es, '80-as években gyakorlatilag nem létezett elhízott gyerek és fiatal. Mindegyikük vékony volt, a férfiak a katonaság után "emberesedtek meg", a nők a szülés után "asszonyosodtak meg". Az idősebb (50-60 év körüli) férfiak jelentős része pocakot eresztett, az idősebb nők pedig nagyobb koffert cipeltek magukon.

Nekem tehát az volt a természetes, hogy fiatal nem lehet kövér, csak középkorú vagy idősebb ember.

Aztán egyszer apukámmal beszélgettünk erről és elmondta, hogy még egy generációval előtte, amikor ő volt gyerek, akkor természetes volt, hogy idős korban is vékonyak voltak az emberek. Néhány nagydarab ember előfordult, de a legtöbben idős korukban is vékonyak voltak.

Tehát apám gyerekkorától két generáció alatt eljutottunk oda, hogy már az óvodások, kisiskolások között is akadnak elhízottak. A középiskolások között kifejezetten sok dagadt lányt és fiút látok reggel, mikor iskolába mennek.

Szerintem a mozgásszegény életmód és az étkezési szokások (sok édesség, nassolás, cukros üdítők ivása) a ludasak ebben.

14/35 anonim ***** válasza:
72%
#13: Édesapád azt is elmondta, hogy az átlagéletkor kevesebb volt és sokszor kaja sem került az asztalra?
2017. júl. 3. 10:31
 15/35 A kérdező kommentje:
Az én családomban én vagyok csak vékony . A 14 éves unokatestvéremnek olyan combjai vannak,hogy összeérnek b'romi lusta is. Nyári szünetben csak a számítógép előtt ül. Remélem megváltozik a véleménye mert 14 éves létére már 65 kg felett van.
2017. júl. 3. 10:37
 16/35 A kérdező kommentje:
Ja és én mindig is futottam ,de ha neki mondom,hogy gyere már futni egyet azt mondja nem megyek ,de ha már jön nagy nehezen akkor vegyél nekem 1 pizzát stílusra vált :D Nyomigyerek sajnos:D
2017. júl. 3. 10:40
 17/35 anonim ***** válasza:
37%

Ez hülyeség, hogy a munka, házimunka miatt nincs idő mozogni és ezért elhízottak.

A testsúlyt nagy mértékben a táplálkozás befolyásolja. Ha valaki fogyni akar, az is 70-80%-ban a táplálkozáson múlik.

Az is kifogás, hogy nincs pénz egészséges kajára. Mégis mi egészséges? A fehér kenyér sem rosszabb, mint a teljes kiőrlésű, csak nem kell belőle zabálni.

Ha valaki nem eszik sokat, az nem hízik.

2017. júl. 3. 10:49
 18/35 anonim ***** válasza:
79%

#17: Mindig van valaki, aki jó helyzetből megmondja, hogy nem létezik rossz helyzet. Kb. mint amikor valaki keres havi nettó 300.000-at hiányszakmával és benyögi, hogy szerinte nem nehéz jól kereső melót találni.

Menj be bármelyik boltba és nézd meg a legolcsóbb felvágottat meg egy drágábbat. És nézd meg az árkülönbséget, szorozz be egy adagot harminccal. Na, látod, hogy kell pénz. Aztán olvasd el a fehérje és a zsírtartalmat. Ha kevesebbet eszel az olcsóból, akkor okés, hogy kevesebb zsírt, de kevesebb fehérjét is viszel be.

Aztán nézd meg, hányan túlóráznak. Édesanyám pl. fizikai munka után, ahol majdnem egész nap áll és sokszor takarítóként túlórázik, mikor sportoljon? Néha szokott, mert akar, de általában hullafáradt hozzá.

Amúgy persze, hogy lehet. Mindent lehet. Elvégezhetem egyszerre az orvosi és a mérnöki szakot. Az más kérdés, hogy több, mint 10 évig tartana és szenvednék, de elvégezném. Van, akinek nem lesz attól boldog az élete, hogy egészségesebb, mert mozog, de közben boldogtalan, mert hullafáradt és szociális élete sincs.

2017. júl. 3. 10:54
 19/35 anonim ***** válasza:
38%
Semmi köze a kaja minőségének az elhízáshoz, csak a kalóriabevitelnek, egyszerűen sokat zabálnak az emberek, és nem érdekli őket.
2017. júl. 3. 10:58
 20/35 anonim ***** válasza:
13%

18: Honnan veszed, hogy milyen az én helyzetem?

Mi kifejezetten rossz körülmények között éltünk. Ezért tudom, hogy ha nincs sok pénz a kajára, akkor eléggé lehetetlen meghízni. Egyébként semmilyen felvágottat nem eszem, se olcsót, se drágát.

Amióta jobban élünk, pont hogy azóta nagyobb az esély a hízásra, mert most telik nasira, édességre, étteremre, csak úgy venni valamit az utcán, fagyit, kűrtős kalácsot, bármit, amit éppen megkívánunk.

2017. júl. 3. 10:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!