Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi a teendő, ha teljesen...

Mi a teendő, ha teljesen kiégtem? (burn out)

Figyelt kérdés

Már vagy tíz munkahelyen dolgoztam (Mc Donald's-ban,árufeltöltőként,ruházati boltban, pizzasnál, szórólaposként, újságosztóként, gyárban,raktárban stb...) mégsem fizettek meg kellőképpen soha, folyton túlóráztam, de mikor elérkezett a fizetés napja, jóval kevesebbet kaptam, majd hiába reklamáltam. Nem akarom így leélni az életem. Nélkülözve, tele hiányokkal, míg azt látom, hogy kismillió iskolatársamnak sokkal de sokkal jobb az élete, havonta "nyaral", hétvégente drága alkoholokkal és party-kkal lazít, minden napra annyi a pénze, hogy előszeretettel elherdálhatja a büfében, motorral, autóval, jogsival jár ide-oda. A drága kirándulásokat egy gond nélkül kifizeti, a legújabb divatot követi. Nem is értem, mi a titka, hogyan csinálja végzettség és munka nélkül.

Eddig azt vettem észre, hogy minden munkahelyen óriási zsarnokság uralkodik, a kolléga az én zsebemben is turkál, a főnök általában elérhetetlen, a munka önmagában stresszes, monoton, végeláthatatlanul hosszú és még csak be sem tanítanak rendesen, magadnak kell rájönnöd, hogy mit és hogyan csinálj. Közben kritizálnak, utasítgatnak, de segítséget sose adnak.

Érettségi után, ami jövőre következik el, vajon mi az, ami még rám vár? Ugyanez, gondolom. Sivár és sötét jövő, rabszolga-és droidmunka. Álmaim vannak, amiket meg kell valósítanom, céljaim, melyeket el kell érnem! De nem lehet! Így nem. Se fix kereset, se állandó munkahely nem áll rendelkezésemre. Egyetemre szeretnék bejutni, majd koleszba, hogy ne legyek már teher anyumnak és az élettársának. De alig látom esélyét a későbbi megélhetésemnek. Most sem tudok félretteni. Hogyan is tudnék? Jóval a minimálbér alatt keresek diákként, ha épp megnyerek egy állást, hisz óriási a túljelentkezés. Hajtom az igát, küzdök és reménykedek, de már semmi jövőképem sincsen! Alig marad pénzem szórakozásra vagy akármire. Egy hipermarketes reggeli vásárlás is luxus már. Nem viccelek. Szégyellem az egészet.

Maximum csak álmaim és vágyaim vannak még. Hogyan motiváljam magam? Titeket mi éltet? Vissza akarom kapni az erőmet!

2017. jún. 19. 23:10
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Hosszabb távú tervet kellene csinálnod. És belenyugodni, hogy egy néhány évet el kell használni arra, hogy ezeket a terveket megvalósítsd.

Ezt úgy értsd, hogy napról napra. És mindig a hosszú távú célra gondolni nem a rövidre. Bármit kezdesz el változtatni vagy tanulni nem fogod látni eredményét és kudarcnak érzed majd a jelenben, de akkor is csinálnod kell és hinni benne, hogy évek múlva ez elvezet valahova.

Ki kell tűznöd valami célt és aszerint elkezdeni tanulni. valami nyelvet tuti. Német vagy angol pl. Attól függ mit akarsz. Az angol általában fontosabb, de munkát német nyelvterületen jobban tudsz majd találni. Viszont angolul mindent meg lehet tanulni, mindenhez van szinte ingyenes tananyag a neten.

Fel kell mérned jól, hogy mihez lesz erőd, képességet. Fontos kérdés, hogy volt e érzéked a matekhoz. Ez eléggé eldönt irányokat. Nem az, hogy jó vagy e benne, mert most nyilván nem, hanem, hogy lenne érzéked hozzá.

2017. jún. 21. 23:17
 12/17 anonim ***** válasza:

Ami fontos, hogy úgy tűnik szorgalmas vagy és teherbíró, terhelhető. Ezek nagyon fontos képességek. Nem olyan gyakori. Erre pl építhetsz.

Egyetemet,ha bekerülsz fogod tudni csinálni. Szállás kell hozzá és egy könyvtár, ahol nyugodtan tanulhatsz.

2017. jún. 21. 23:21
 13/17 anonim ***** válasza:

Én azt érzem lehet esélyed. Csak napról napra tényleg csinálj valamit, ami afelé visz ahova elakarsz érni. Ha egyetemre, akkor mindennap olvass öt oldalt valamit, ami odavezet.

És még javaslok valamit: ha munkát akarsz találni azt úgy kell csinálni, hogy elmondod az ismerőseidnek, hogy munkát keresel. Mert ők ismernek és ők bíznak benned és ott van a legtöbb esély, hogy valami jót kapj. Értsd. Írj egy jó hangulatú posztot a facebookra, hogy mik a céljaid mihez kell pénz és kellene valami klassz meló. És tényleg bárkivel beszélsz mondd el neki.

2017. jún. 21. 23:27
 14/17 anonim ***** válasza:
Még egy javaslat: tanulj meg zsonglőrködni kicsit. Youtube segít. Az örömet is ad és motivációt. Hogy képes vagy valamit megtanulni ami lehetetlennek tűnik. Három labdával van egy csomó klassz mozdulat. Labdát csinálaszt magadnak lufiból és köles magból pl.
2017. jún. 21. 23:32
 15/17 anonim ***** válasza:
52%
Milyen tanács kéne ide? 17 éves vagy, ember. Mit vársz, hogy majd a felnõttekkel, esetleg képzett, tanult emberekkel fogsz egyenrangú munkát végezni? Hallod ébredj már fel! Aligha kaphatnál ennél jobb munkát diákként. Ha meg ennyire elégedetlen vagy és ilyen szuperül tudod hogy mire vágysz, akkor képezd magad egy (bármilyen) területen, és akkor jogosan követelsz majd minimálbérnél jobb diákfizut. Pl. ha érdekel az újságírás most csak mondtam egy példát, akkor nagyon sok olyan weboldal van, ahova diákként is írhatsz cikkeket, és cikkenként kapsz egy kis pénzt. Amúgy ezenkívül nem ismerek olyan diákot akinek a szórólaposztástól, gyárakban dolgozástól különb diákmunkája lenne, ja, kivéve egyet, aki a szülei cégénél dolgozik, ez egy szerencsés eset. Gondolj bele reálisan: nagyrészt csak olyan munkára 'kellesz' még, ami fizikai, és általában a munkáltatód nem veszi nagynak.
2017. jún. 22. 10:32
 16/17 anonim ***** válasza:

Nyugi, engem meg egyenlőre sehova sem vettek fel. Vissza sem írnak emailben sem.

Pedig 2 nyelvvizsgám van, jó átlagaim, és nem is büdös a munka. Aztán mondják, hogy munkaerőhiány van... -.-

17F

2017. jún. 29. 17:26
 17/17 anonim ***** válasza:

Vegezz irodai tanfolyamot.

Koyvelokent pl hamarabb felvesznek jo bérért dolgozni mint egy diplomas penzugyest.

2017. jún. 30. 21:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!