Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerintetek az emberek lenézné...

Szerintetek az emberek lenéznének emiatt?

Figyelt kérdés
Az elmúlt napokban nem igazán működött jól a telefonom (Iphone 5s),de szerintem még karácsonyig tudom használni. A szüleimtől egy Iphone 7 plus-t szeretnék kérni. A szüleim igent mondtak,de azt mondták,hogy csak karácsonykor lehet erről szó. Én természetesen elfogadtam,hiszen nem mindenki tud csak az ujjából kihúzni egy ilyen típusú készülék árát.Szeretnék én is besegíteni a szüleimnek egy kis pénzgyűjtéssel. (A barátnőmmel megyünk majd nyáron az apukájához segíteni és majd kapok egy kis pénzt) 14 évesek vagyok és higyjétek el nekem, hogy én nem azért választom az Iphone-t, mert ez a trendi meg ez a menő, hanem tényleg egy olyan telefon, ami tényleg évtizedekig kibírja. Bármit kapok, azt megbecsülöm és az Iphone 5s-em is 6 évig bírta és nagyon hálás vagyok. Nem is az a fajta vagyok, aki szeret felvágni. Utálom a nagyképűséget és a dicsekedést. ( A barátaim 3 hónap után jöttek rá, hogy kaptam egy új telefont.)Szerintetek az emberek lenéznének, ha egy 14 évesnek egy legújabb Iphone modellje lenne? U.I.: Nem tartozom a "tömegp*csák" közé, akik vastag szemöldökkel meg 6kg vakolattal járnak. Nem hordok "tömegcuccokat". (elnézést a kifejezésekért) Előre is köszönöm a válaszokat!
2017. jún. 3. 08:41
1 2 3 4
 21/32 A kérdező kommentje:
Általánosságban írtam, hogy kibírja évtizedekig, de az enyém 6 évig bírta.
2017. jún. 3. 09:43
 22/32 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2017. jún. 3. 09:45
 23/32 anonim ***** válasza:
95%

Nem kell megvenned, már most lenéznek, látod.

Szerintem jóindulatúan, normálisan fogalmazol, persze itt-túlzásba estél (pl. az évtizedekkel meg a hat éves telefonnal), de én ezt egy 14 évesnek abszolút elnézem. Inkább a hozzászólók nagy része lekezelő itt, szerintem nem vívtad ki semmivel a leereszkedő "kicsilányozást", meg a tipikus "kezedre csapós és sarokba küldős" hangnemet, amivel pár, magát akkora felnőttnek képzelő megeresztett veled szemben.

Akármilyen telefonod van, ha drága, ha olcsó, ha új, ha ezeréves, ha jól működő, ha fos, mindig lesz, aki azt lesi, mije van a másiknak és ő mennyivel érezheti különbnek magát nála. Értem a szándékot, hogy nem akarod külön provokálni a többieket, de a normálisabbakat nem is fogod, csúcskategóriás készülékkel sem.

2017. jún. 3. 10:00
 24/32 anonim ***** válasza:
56%
Szerintem ne törődj másokkal, látod milyenek az emberek, pár mondatod után úgy beszélnek veled mintha a lányuk lennél és úgy osztanak téged.
2017. jún. 3. 11:16
 25/32 anonim ***** válasza:
90%

Ebben semmi rossz dolog nincsen. Az egy teljesen természetes és én úgy gondolom, hogy normális dolog, hogy a szülő a lehetőségeihez mérten mindent megad a gyerekének. Ha még te is beszállsz a költségbe, akkor már aztán pláne semmi kifogásolható dolog nincsen ebben a történetben. Az, hogy most konkrétan egy iPhone 7 Plus-ról van szó, szerintem semmit nem változtat.

Tudom, hogy Magyarországon rengeteg család küzd megélhetési problémákkal stb., de ezt egyszerűen nem tudom felfogni, hogy honnan van az emberekben ennyi rosszindulat, irigység és előítélet...Egyszerűen borzasztó és már-már nevetséges, hogy ilyen témákon milyen viták folynak az emberek között és hogy konkrétan ismeretlenül, fogyasztási cikkek alapján bélyegzik meg az embereket. Tizenéves kislányokat rib@.coznak le stb., csupán mondjuk a telefonjuk miatt....Azt nem értem, hogy ha az csak egy sima telefon (mert általában az "ellenzők" is azt szokták írni, hogy az iPhone egy ugyanolyan telefon mint a többi, csak túl van árazva), amivel én egyet is értek és szerintem egyálalán nem kellene ezt ideologizálni, akkor mégis mi az olyan nagyon érdekes benne, hogy ezen pattognak, hogy "juj, az egy iphone, akkor az a csaj is biztos ilyen meg ilyen"... Érdekes, hogy mondjuk egy új Samsung esetében, ami szintén nem 2 forint, még nem hallottam ilyet...

Én azt gondolom, hogy a barátaid, azok, akikkel eddig is jóban voltál és ismernek téged, biztosan nem fognak téged megszólni vagy csesztetni a telefonod miatt. Valamint szerintem a telefon márkájának, típusának ismerkedéskor, barátkozáskor sem kellene szempontnak lennie, egy normális és értelmes ember emiatt nem fog téged másképpen kezelni, de természetesen lesznek olyanok, mint ezen az oldalon is, akik majd szóba sem akarnak állni veled...Ez sajnos egy ilyen dolog, de nagyban függ attól is, hogy te magad milyen vagy, hogyan viselkedsz, hogyan kezeled ezeket a helyzeteket... Én mikor megkaptam az iPhone-t, akkor először szintén tartottam tőle egy picit, hogy mások nehogy megorroljanak rám vagy valami mert hallottam, láttam ilyen eseteket a környezetemben, ezért kezdetben két telefonnal jártam, vittem magammal a régit is és közösségben azt használtam :), aztán fokozatosan tértem át a másikra :)) Ez így tiszta hülyeségnek hangzik, de nekem valamiért így jobb volt. Végül csak egy-két emberrel találkoztam, akiknek "szúrta" a szemét, de ezt már az elején ki lehet szúrni, a többséget egyáltalán nem érdekelte. Szóval, ha nem nagyzolsz vele meg nem mutogatod, akkor szerintem semmi probléma nem lesz mert az nem törvényszerű, hogy iPhone=hülye, beképzlet tini p.... Egyébként van olyan ismerősöm, aki ennek tipikus ellentéte, van pénze, drága cuccai vannak és fel is vág vele, borzasztó gáz a viselkedése, lenéz másokat stb., de mások ezt kihasználják és a háta mögött kibeszélik stb., de mondom, ha valaki normálisan viselkedik, akkor szerintem mások is úgy fognak hozzáállni.

2017. jún. 3. 11:25
 26/32 A kérdező kommentje:
Köszönöm. :)
2017. jún. 3. 12:03
 27/32 anonim ***** válasza:
88%
DE HOGY BÍRHATTA HAT ÉVIG HA ALIG 4 ÉVE FORGALMAZZÁÁÁÁÁK? REEEEEEEEEEEEEE
2017. jún. 3. 12:42
 28/32 anonim ***** válasza:
85%

Nokia 3310. Na az évtizedekig bírja.

Én nem tudom, mikor jött ki melyik iPhone, de ha nem hazudsz, 8 évesen kaptál iPhone-t. Az azért meredek.

Mellesleg annyira hihetetlen, hogy minden tininek, aki más, mint a többi, mindig az épp aktuális iPhone tetszik. Mik az esélyek erre.

2017. jún. 3. 13:33
 29/32 anonim ***** válasza:

nos igen, szerintem is kicsit sántít a sztori, mégha a valós megjelenést nézzük, akkor is 10 évesen kaptad azt az 5S-t :D akkor nem érdekeltek a megvető pillantások?

én sem értem a kérdést...nekem is 7 plus van, és soha fel sem merült bennem, hogy vajon ez zavar-e bárkit is. mondjuk én vagyok 25 éves...én tényleg nem azért vettem meg, hogy aztán ezen töprengjek, ki mit gondol róla, meg úgy általában rólam...

egyszerűen ezt se emlegesd 3 hónapig, és akkor ugyanúgy senkit nem fog érdekelni...ennyi.

2017. jún. 3. 14:22
 30/32 anonim ***** válasza:
15%

De jó neked kérdező. Én 16 éves vagyok és most nyáron (születésnapomra) fogom megkapni életem első érintőképernyős telefonját. És, hogy milyen lesz az is még meglepetés, én a szüleimre bíztam a telefon márkáját.. De mondtam nekik hogy 30.000 ft alatt legyen az ára. :)

16/L

2017. jún. 3. 16:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!