A ruhaüzletekben miért nyaggatnak folyton, hogy segíthetnek-e?
Figyelt kérdés
Ahogy belépek egy üzletbe, még körbe sem nézek, már letámadnak az eladók, hogy "szia, segíthetek? Szólj, ha segítsek". Nem győzöm lerázni őket. Ez egyébként főleg kis üzletekre jellemző, de ma olyan helyeken kint pimkie, camaieu (nem tudom hogy kell írni) is letámadtak. Nem értem, minek kérdezik, hogy segíthetnek-e. Talán helyettem ki tudják választani, hogy mi tetszik? Engem idegesít csak ez a jelenség?2017. máj. 25. 18:03
11/16 A kérdező kommentje:
# Ha segítségre van szükségem, majd úgyis szólok. Köszönni meg azért alap, hogy köszönjön (én is szoktam persze).
2017. máj. 25. 19:42
12/16 anonim válasza:
Na, ez az.
1) Ha segítség kell, kérdésem van, majd szólok.
2) Szerintem az eladók is ugyanúgy rühellik hallgatni a "csak nézelődöm" és "köszönöm, boldogulok" típusú válaszokat, mint én ezeket hajtogatni. Nem csak ruhaüzletben, bár elsősorban ott szoktam feszült és ideges lenni, minthogy elemi gyűlölet él bennem a ruhavásárlással szemben.
13/16 anonim válasza:
A főnököknek ált. a profit lebeg a szeme előtt, és még ma is a legtöbben az a nézet él, hogy a legjobban akar lehet profitot szerezni, ha tukmálnak. És ezt adják ki a dolgozóknak is. A dolgozó nem jókedvében meg fikázódásból veti rád magát azonnal, hanem mert ha nem teszi, és kiderül, nem tett eleget annak, amit a főnöke mondott neki, és kirúgják... és nyilván nem heccből dolgozik, hanem mert kell neki a pénz.
14/16 anonim válasza:
Egy kisebb ruhaboltban dolgoztam, a főnököm kötelezővé tette, hogy mindenkitől kérdezősködjünk, mert ha nem, jól lecseszett. Hidd el, nekünk is kelletelen volt, láttuk, hogy a vevőnek is kicsit, de muszáj volt... :(
16/16 A kérdező kommentje:
Ez így érthető, utolsó válaszoló. Bár nem tudom a főnökök miért hiszik azt, hogy a vásárló szívesebben vesz meg valamit, ha az eladó rátapad.
2017. máj. 26. 23:24
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!