Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Könyvek a témában, tényleg...

Könyvek a témában, tényleg segithetnek az ismerkedésben nőkkel?

Figyelt kérdés

Ha valaki el olvas sok sok könyvet cikkeket nőkről, úgymond tanulmányozza a nőket, a témára áldozza az ideje egy részét meg energiáját, akkor valamennyire jobban tudja kezelni a nőket? Lényegében ilyen könyv olvasása segithet valamit a jelenlegi helyzetén?

Az én meglátásom az, hogy sok ilyen könyv van, egyre több, viszont mindegyik szerző máshogy irja le.. van olyan is hogy ugyanúgy irják le, viszont.. nincs 2 ugyanolyan nő, tehát.. mindegyik nőre más érvényes.

2016. nov. 3. 10:15
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem felesleges erre pazarolnod az idődet. Mindkét nem tagja között számos különbözőféle ember van. Nincs egy tuti tipp ami nyerő lenne általánosságban véve.

Egy biztos, a külső sokat számít. Szóval ha igényes vagy magadra, (nem kell hozzá divatmajomnak lenni) de van egy igényes stílusod, normális ruháid, frizurád, ápolt vagy, fürdesz, fogat mosol, levágod a körmöd stb, már már sokkal sokkal jobb esélyekkel indulsz mint az átlag. :D

A másik ami szerintem fontos, hogy érezd jól magad a randin. ha jól érzed magad a másiknak is jobb kedve lesz, ha feszült vagy parázol rákészülsz akkor a másik is így fogja érezni magát és menekül. Ennyi, ha ezt a két dolgot megfogadod, szerintem jobban jársz mintha elolvasnál és benyalnál 20 ilyen könyvet a témából. Ezek nem segítenek, csak le akarnak húzni minél több pénzt a nyomorékokról, hiába írják hogy ők tudják a frankót, az csak marketingfogás. Ne dőlj be nekik.

2016. nov. 3. 10:27
 2/6 A kérdező kommentje:
Igen ám de mi van ha egy igényes, jó külső mellé egy tapasztalatlan személyiség passzol? vagyis aki nincs benne annyira a témában?. Az oké hogy adok magamra jól nézek ki, megfordulnak utánam, közelednek, de ha úgymond kezdeményezni kéne, vagy flörtölni, akkor ott meg is hal a dolog mert nincs tudás.. Akkor is azt nézik hogy a személyiség hogy passzol a belsővel.. Most ez olyan dolog mintha egy ferrariba trabant motort tennénk. Ezért hibás ez a szemlélet, persze rengetegen külsőség által választanak, aztán meg csodálkoznak hogy háát őő még se olyan, meg ő még se egy álmaim embere..
2016. nov. 3. 10:38
 3/6 anonim ***** válasza:
Az olvasás nem haszontalan, de lépj ki az életbe is, és tedd próbára az olvasottakat.
2016. nov. 3. 11:42
 4/6 anonim ***** válasza:

Senki nem mondta hogy csak a külső számít. Azt mondtam az egy jó plussz. A mondandóm második részére koncentrálj inkább, arra hogy érezd jól magad, jókedvű ember mellett szeretnek lenni mások is. Egyébként flörtölni szerintem felesleges. Az a bajod és sok embernek az a baja hogy túlbonyolítja és túlgörcsölni az ismerkedést. Legyél önmagad és ne úgy menj randira mintha vizsgáznál, mert akkor elbuksz, tehát mondom mégegyszer érezd jól magad!!!!

Amúgy én soha nem flörtöltem, nem bókoltam, nem rendeztem nyálas jeleneteket, nem tettem a vagány csávót, nem csináltam semmi különöset. És eddig mégis az összes randim sikeres volt. Szóval hidd el hogy nem a könyvben leírt trükkökön fog múlni. Mert gondolom azokból egyiket sem csináltam :D

2016. nov. 3. 19:20
 5/6 anonim ***** válasza:
Szerintem nőket úgy lehet a legjobban megismerni ha nőkkel ismerkedsz. Olvashatsz ezekről okos könyveket, de megérteni igazán csak a gyakorlatban lehet szerintem. Olyan ez mint egy recept olvasgatása. Amíg nem főzöd meg az ételt nem fogod tudni milyen az íze.
2016. nov. 3. 19:54
 6/6 Ignis Subdialis ***** válasza:

Szerintem #2, #4 egy fontos dologra hívja fel a figyelmet. A természetesség nagyon fontos. Ha bármilyen "szerepben" érzed magad, le fog jönni, hogy "játszol", nem érzed magad komfortosan a szituációban, ez gyanakvást ébreszt a másik félben, s olyanokat társíthat hozzá akár tudatosan, akár tudat alatt, hogy bizonytalan, kisebbségi komplexusos vagy, esetleg félsz, "nincs személyiséged" és egyéb negatív dolgok. Képmutatással párkapcsolatba lépni pedig egyáltalán nem ígéretes, hiszen életed végéig nem játszhatsz, ki fog bújni a szög a zsákból, s Te is inkább olyan párt szeretnél - feltételezem - aki önmagadért szeret, nem az eljátszott szerepért. Ezért sokkal kézenfekvőbb, ha megtárgyalod magaddal, hogy oké vagy és otthonosan érzed magad a bőrödben, illetve azt is, hogy egy olyan barátnőre vágysz, aki szereti minden porcikádat mindenféle "púder" nélkül, eredetiben.

(Egyébként akár hiszed, akár nem, jó sok csaj vágyik természetes emberi lényre a párkapcsolataiban, vagyis hogy ne egy mesterkélt, tökéletes, vasalt bájgúnárt kapjon, hanem egy két lábon járó embert, aki olykor téved, olykor büdöset szellent, olykor szereti ha békén hagyják vagy reggel felemás zoknit vesz fel.)

Ilyen értelemben a könyvek tanulmányozása káros is lehet, amennyiben kész recepteket próbálsz "begyakorolni" és "előadni" egy lány társaságában. DE! Van egy másik szempont, ami csatlakozik az előzőhöz, nevezetesen hogy legyél természetes, kiegyensúlyozott ember, akit nem billentenek ki a lelki nyugalmából holmi randevúk. Tudj barátságosan kommunikálni, legyél nyitott, érdeklődő. Az ilyen képességek általánosan segítenek Téged az életben, nem csak egy randevún, de ott is. És ezeket lehet könyvekből tanulni-fejleszteni, ahol jó magyarázatokat is találsz az ember pszichológiai jellemzőiről, hogy miért érzünk valamit agresszívnek vagy épp kellemesnek, miktől bízunk meg emberekben, milyen gesztusok váltanak ki mindenkiből ellenérzést. Tehát ha nem mint nővadászó csodafegyverként, hanem mint személyiségfejlesztésed eszközeként tekintesz az ilyen irodalmakra, s alaposan megvizsgálod amit olvasol, majd lassacskán beépíted az életedbe, akkor hosszú távú hasznot húzhatsz belőlük. Persze nyilván nem minden könyv értékes vagy igaz, ezért meg kell választani jól a forrást.

Ha viszont már párkapcsolatban élsz és úgy próbálnál fejlődni a másik megértése, elfogadása terén - ami kétség kívül elengedhetetlen egy értékes kapcsolathoz - ehhez is vannak jó irodalmak. Pl. mostanra eljutott odáig a tudomány, hogy megállapítsa, a nemek biológiai különbségei (pl. az agy különböző területeinek fejlettségi foka) milyen érzékelésbeli, viselkedésbeli eltéréseket eredményeznek. Vannak ugyanis ilyen biológiailag meghatározott dolgok, amire nem mondhatjuk, hogy ez valakinek a személyiségjellemzője, még ha annak is tűnik, hogy pl. valaki szeret beszélni a problémáiról. Az alap biológiai meghatározottságokon kívül pedig vannak már jellemzők, hogy bizonyos körülményekre ki hogyan reagál, vagy éppen hogyan értelmez valamit - itt is megfigyelhetők egyezések, vagy jellegzetes nemek közti különbségek.

2016. nov. 18. 16:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!