Hogyan segíthetnék neki a beilleszkedésben?
Idén jött hozzánk egy amerikai srác cserediákként és bár próbál barátkozni, a legtöbben visszautasítják a közeledését. Nem bunkó met nem is nyomulós. Nagyon normális és kedves szóval tényleg nem értem a többieket. Próbál magyarul is beszélni (csak nagyon minimális a tudása), de akkor az osztálytársaim csak kiröhögik.
Beszélgettem vele sokat és mondta, hogy egy kedveli a családot, akinél van és sokat segítenek neki mindenben.
Szintén sokat mesélt a barátnőjéről, az ő családjáról, a helyről ahol lakik, ő szintén érdeklődik irántam. Hallottam ahogy az egyik srác mondta a másiknak, hogy mennyire szánalmas ahogy próbálok vele barátkozni, az a gyerek is úgy idióta ahogy van, mennyire nem kedvelik (pedig nem is beszéltek még vele) stb.
Az a vicc, hogy ez nem is egy rossz iskola egyáltalán, szóval nem az a legalja suli, csak ugyebár ilyen emberek, mint ők mindenhol előforulnak. Nagyon igazságtalannak látom, hogy így viselkednek vele.. Ja igen és még valami. A srác tud deszkázni és meg is mutatta annak a fent említett 2 srácnak és elkezdtek vele kötekedni, hogy ezt meg azt nem is úgy kell csinálni, teljesen béna stb... És 17 éves emberekről beszélünk.
17/L
Szegény, jól kifogta. Remélem, hogy az ilyen elmeroggyant primitív viselkedés csak egyedi eset. Az meg sovány vigasz, hogy az ilyen közönséges magatartással valószínűleg még megszívatják magukat az életben.
Nem tudom segítene-e egy-két lényegbevágó beszólás, esetleg retorikai eszköz, amivel a médiában is élnek sokszor, pl. agresszív/ komplexusos/ idegengyűlölő/ náci/ fasiszta jelzők használata rájuk (pl. érdeklődni, hogy milyen csoportban találkoztak ezzel a náci ideológiával, vagy hogy a szüleik a fasizmus hívei? - ez normálisan elhatárolódást szül), vagy pont az ellenkezője, hogy elmondod, hogy milyen pozitív jelzőkkel NEM lehetne őket illetni (hát, sajnálom, hogy az életedben nem találod meg a harmóniát, vagy sajnálom hogy ennyire sok otthon a feszültség, hogy így próbálod levezetni pl.). De lehet, hogy ez csak olaj a tűzre.
Vagy elválasztani egyet-egyet a birkanyájtól és "megadni" neki a személyes tapasztalás lehetőségét, hogy ütközzön össze a két agysejtjében az előítéleteivel. Azt már megállapították a bölcsek, hogy a TÖMEG (csoport) intelligenciahányadosa a legalacsonyabb IQ-jú tag IQ-jával egyenlő.
"Nem tudom segítene-e egy-két lényegbevágó beszólás, esetleg retorikai eszköz, amivel a médiában is élnek sokszor, pl. agresszív/ komplexusos/ idegengyűlölő/ náci/ fasiszta jelzők használata rájuk"
Úgy hívják ezt, hogy náci kártya és ez már régen sehol sem működik, inkább csak röhögnek az emberek azon, aki ezzel hozakodik elő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!