Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Másokat nem idegesít, hogy a...

Másokat nem idegesít, hogy a szülők a boltban a még meg nem vett péksütit odaadják a gyereknek hogy egye meg, amíg ők vásárolnak?

Figyelt kérdés
Szerintem ez pofátlanság, ráadásul nem is biztos,hogy kifizetik a megevett péksütit. Barátom ma beszólt egy anyának,hogy ez mekkora bunkóság,de csak bámult ránk flegmán.. :D
2017. máj. 22. 17:08
1 2 3 4 5
 41/44 anonim ***** válasza:
32%

"Milyen tini lesz az ilyenből basszus ?!"

Szerintem a lehető legnormálisabb, mert egyrészt ezt kinövi a gyerek is, másrészt a jó szülőség nem itt kezdődik.

És nem kell a duma, hogy egy jó szülő így meg úgy...nincs ilyen. Amelyik szülő helyesen cselekszik valamiben, abban a másik hibázik és ugyanígy fordítva. Túlkomplikáljátok az egész témakört. Lehet, hogy a boltban evés másokat zavar és ütközik az erkölcsi érzékükkel, de ha a szülő önérzetesen kifizeti később, akkor tiszta a lelkiismeret.

És az, hogy lopásnak minősül-e...inkább az adott üzlettől függ. Rengetek olyan eset van a piacon, mikor a szolgáltatás és annak kifizetése időben különbözik. Nyilván egy élelmiszerboltban ez nem érvényes, de egyedül az üzlettulajdonoson múlik, hogy megbízik-e ennyire a vásárlóiban. És amennyire ez az üzletvezető bizalmának a kérdése, épp annyira a többi vásárló tapintatosságának a kérdése, mert őszintén: mégis mi közünk van másokhoz? Hogy ők mit csinálnak?

"Barátom ma beszólt egy anyának,hogy ez mekkora bunkóság,de csak bámult ránk flegmán.. :D"

Még szép, hogy flegmán nézett, hisz kb. 200 emberből 1 volt csak aki "beszólt" neki.

Nem azt mondom, hogy akkor most mindenki kajáljon be a tescoban, de olyan feneket kerítetek ennek, főleg nevelést illetően, hogy az már a valóságtól elrugaszkodott.

Erre volt példa a "Milyen tini lesz az ilyenből basszus ?!" féle kérdés is, ahol az egész családi és szociális élet kontextusából kitépve egy darabot (boltban evést) kérdőjelezi meg a nevelést. Abszurd.

2017. máj. 23. 23:41
 42/44 anonim ***** válasza:
91%

Engem is bosszant sajnálom ez van.

Az én lányom 2 éves de mondja ha kap valamit, hogy visszük a nénihez...(kifizetjük és utana az övé)

Nem értem miért nem lehet megtanitani várni a gyereket.

Oké éhes mert nem volt ideje enni de a legtöbb bevásárlóhelyen van kisbolt, pékség ahol lehet venni egy kiflit, ropit előtte. Vagypedig ha annyira éhes már és semmi nincs a közelben nem akkorra kéne tervezni a 2 órás bevásárlást :) egy 15 percet amíg végigszalad az ember meg ki tudnak várni.

Ez az én véleményem :)

2017. máj. 28. 13:02
 43/44 anonim ***** válasza:

Ja igen, volt olyan amikor 12x mondtam el neki, hogy ha kifizettük a néninél megeheted :) kibírta ês él ;)

Előző voltam.

2017. máj. 28. 13:04
 44/44 anonim ***** válasza:
85%
Atyavilág, még mindig megy a kiflicsücskön vergődés?:D Kénytelen leszek elmondani a két mérnök gyerekemnek, mekkorát vétettem a nevelésükben hajdanán, meg sem érdemlem, hogy engem is elvigyenek egy hónap múlva a Karib-tengeri családi hajóútra...:-)
2017. máj. 28. 13:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!