Másokat nem idegesít, hogy a szülők a boltban a még meg nem vett péksütit odaadják a gyereknek hogy egye meg, amíg ők vásárolnak?
Hát valljuk be ótvar paraszt dolog áruházban bekajálni a meg nem vásárolt terméket. Gyerek ide vagy oda, a nevelést fiatalon kell elkezdeni.
Ezek tipikusan az átlag ember "cigánykodásai", hogy a kis lopás nem is lopás. Ugyanúgy mint vészvillogóval parkolni, nem venni jegyet tömegközlekedésen mert "csak pár megálló" vagy hazahordani a wc papírt a munkahelyről mert hát ott ingyen van.
Engem is idegesít, akkor is, ha kifizeti. De ez amúgy egy bazi nagy gumicsont gyk-n, mert mindenkinek megvan a másmilyen véleményre róla.
Én úgy vagyok vele, hogy:
- amíg nem fizetem ki, nem az enyém
- arra nem tud odafigyelni, hogy véletlenül se morzsáljon, maszatoljon
- aki annyira érett a saját felfogása szerint, hogy gyereket neveljen, arra is legyen elég érett, hogy úgy szervezze meg a napját, hogy ne a boltban éhezzen meg a gyerek (kapjon rögtön előtte enni, inni, ill. ne 2-3 órás tescós vásárlásra vigyen kicsi gyereket) vagy vigyen magával be saját kaját amit megmutat a biztonsági őrnek, és ne engedjen annak, ha a gyerek hisztizik.
(persze, ha a gyerek nem hagyja abba, 1-2 embernek zavaró lehet, de aki tudja, milyen egy gyerek, az nem fog panaszkodni... a többi hülye véleményére meg nem kell adni)
- arra nincs garancia, hogy ki lesz fizetve vagy nem felejtődik el
És az is durva, hogy a 40éves pasast, aki túrórudit eszik a vásárlás alatt, mindenki elmondja mindennek, pedig így lehet rászoktatni, hogy gyerekkorában is mindent megengednek neki a boltban. Akinek nem engedik meg, az nagy valószínűséggel nem lesz ilyen.
Nemcsak bunkóság, hanem lopás, mert még nem fizette ki. Meg lehet tanítani a gyereknek, annyi mindent tanítunk neki, amit nem szabad, pont ez nem fér bele? Ráadásul nemet sem kell mondani, csak annyit, hogy megeheted, ha kifizettük. Aki kiflivel hallgattatja el a gyereket, az legközelebb már az okostelót adja a kezébe, hogy kussban legyen addig is. Nekem kis korkülös gyerekeim vannak, gyorsan, lista szerint vásárolva nem kín a gyereknek a vásárlás, kibírja, amíg fizetünk.
A másik meg a neveletlenségen kívül a koszos kis mancsa a gyereknek, a bevásárlószekér, amiben ül, a lehető legmocskosabb, na megfogdozza azt, utána meg a kiflit, hát remek.
Az egyik leghasznosabb szó a gyereknek, amit megtaníthatunk a saját érdekünkben is, az a "várj picit", nem kis vadállatokat nevelünk, hanem olyan gyereket, aki bír várni öt percet és nem ordít azonnal. Ha meg nem, akkor meg van pékség, nem a pusztában lakunk, vagy mindenki a hiperben vásárol?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!