Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Csak szerintem furcsák a...

Csak szerintem furcsák a mindig kedves emberek?

Figyelt kérdés
Ezt úgy értem hogy vannak olyan emberek akik mindig kedvesek, és mindig azt mondják amit hallani akarsz. Persze vannak emberek akik tényleg alapból ilyenek, de észrevételeim szerint mindig ôk a leggonoszabbak belül, csak senki nem nézné ki belôlük. Van ennek valóságalapja?
2017. máj. 20. 19:58
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Utolsónak: Ne félj, szerintem rólad senki nem gondolná hogy hátsó szándékaid lennének mert az látszik ha valaki őszinte, és valóban azért kedves és segítőkész mert ilyen a természete. A kérdés azokra az egyénekre irányult akiken tisztán látszik hogy valami áll a nyájas viselkedése mögött.
2017. máj. 24. 20:48
 12/19 Fritzkó Mákiel ***** válasza:
100%
Imádom ez rólam szól :) Nyugi sose vagyunk rosszak ok nélkül. Csak simán hiszünk benne, hogy működik 2 ember között az adok-kapok. Pont ezért nem kezdjük szemétkedéssel.
2017. jún. 1. 23:43
 13/19 anonim ***** válasza:
46%

Én mindenkivel kedves szoktam lenni. Mégsem azt mondom amit hallani szeretnének. Akikkel meg nem tudok kedves lenni, nem foglalkozok velük. Minek.

Igaz, hogy gonosz vagyok. Igazából arra vágyom, hogy az emberiséget magamhoz babusgassam, aztán megöljem őket, csinálok finom rántott agyvelőt belőlük, megetetem a kutyákkal, és világuralomra török.

2017. aug. 21. 19:29
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Az utolsóval egyet értek abban, hogy a kedvesség és "azt mondani, amit hallani akarnak" egyáltalán nem úgyanaz.

Az ember a maga őszinte véleményét kitudja fejezni két módon: támadóan, másokat megalázva, arrogánsan; de kitudja fejezni kedvesen is, úgy hogy közben nem harapja le mások fejét, esetleg közömbös az ellen-vélemény iránt, nyugodt vérmérséklettel, esetleg jó kedélyűen fejezi ki magát.

Szerintem itt a kérdező fura. Erről egy ismert, emlékezetes agatha-christie gondolat jutott eszembe, ami ideillő lehet:

""Az eltitkolt tények gyanús jelentőséget nyerhetnek. Az őszintén bevallott tényeket néha kevésbé fontosnak tartjuk, mint amilyenek valójában. "

A kérdezőt ez alapján olyannak képzelem, hogy ha valaki nyíltan szemét és bunkó vele, azt jobb embernek látja, mint a "kedves, fura embereket". Nem mindegy, hogy valaki kezdésből gonoszkodik, vagy csak utána? Szerintem teljesen mindegy. Tény, hogy aki kedvesnek tűnik, az nem feltétlenül az, lehet gonosz is. De mi alapozza azt, hogy épp a "leggonoszabb" és gonoszabbak annál, mint akik kezdésből ártanak?...

2017. szept. 16. 20:13
 15/19 anonim ***** válasza:

1, Vannak pszichológusok, akik ráhangolódnak a gondolkodásodra, úgy viselkednek, hogy mintha veled együtt gondolkodnának, ugyanúgy gondolkodnának. "Kedvesek, aranyosak", de a Nagy Ég óvjon mindenkit ezektől, mert ezek a kóklerek, a félrevezetőek, nem a javadat akarják ezzel.

2, A 2. mondatoddal egyetértek. Ismerek ilyen "embereket": előadják pl.: a főnök előtt magukat, hogy ők milyen tökik, de ha nincs a főnök (vagy a közelébe), akkor a háttérben megy a kavarás részükről.

Ha nyomi a főnök, akkor beveszi az ilyenek ténykedéseit, de egy jobb emberismerő észreveszi a jeleket. Nálunk az ilyen görbén közlekedett, ha készült valamire, akkor nem nézett az ember szemébe, mással végeztette el a X munkát és a háttérben ténykedett, és mindig kivágja magát a X helyzetből Szóval gonosz volt.

2017. szept. 16. 21:00
 16/19 anonim ***** válasza:

#14 vagyok, hozzáteszem: én is tapasztaltam már ilyen embereket, ezt más szóval nem "kedves embernek" nevezik, hanem kétszínűnek. Azért nem tudom megérteni a kérdést, mert vannak olyan ismerőseim is, akik mindig kedvesek, de úgy öszintén olyan a jellemük. Ha valaki csak vetíti a nyájasságát, az látszik.. én inkább úgy írtam volna, hogy kétszínű, mert azzal nincs semmi baj, hogy valaki kedves.

És akkor ítélsz meg egy embert, amikor megtapasztalod azokat a helyzeteket, amelyekben kétszínű és problémás. Pusztán a kedvessége miatt senkivel sem leszek előítéletes.

2017. szept. 16. 21:10
 17/19 anonim ***** válasza:
A mai generációnak minden fura! Régebben komplett évtizedekig tartó háborúkat éltek át az emberek, Magyarországon is éves szinten másfél méteres hó esett, rendszeresek voltak az árvizek, mégis akkor kibírták az emberek! Manapság kiborulnak ha nem netezhetnek 2 napig! Kérdező, ha neked furák a kedves emberek, akkor sajnos az van, hogy megszoktad, hogy veled általában nem azok! Máshol az a természetes, hogy kedvesek az emberek! De nálunk nem megszokott. És ami nem megszokott az fura a mai kényes generációnak, mint kb. minden! Régebben egy komplett háborút feldolgoztak több százezer halottal, ma már szinte semmit sem. Indiában még a mai napig több súlyos genetikai betegséggel rendelkező ember él (faember, elefántember) és járkál az utcákon, és kb rá se hederítenek. A mai fiatalok már semmit sem tudnak megállni szó nélkül, lásd kérdező, aki zavar, ha kedvesek vele... Ha egyszer beütne valami kach, nem tudom hogy reagálná le a kényes társadalom.
2017. szept. 16. 21:13
 18/19 anonim ***** válasza:

Baba vagy.

Gondolkozz. >,<

2017. szept. 16. 21:33
 19/19 anonim ***** válasza:
Nekem van egy ilyen osztálytársam. Kb fél éven keresztül minden nap beszéltünk telefonon, úgy tűnt, nagyon jó barátnők leszünk. Aztán egyik napról a másikra hátbatámadott, ellenem fordította az osztályt, az osztályfőnököt, Facebook-on meg teljesen letiltott. Ennek már lassan egy éve, de azóta se beszéltük meg ezt a dolgot és azóta is le vagyok nála tiltva. De közben meg mosolyogva köszönget a folyosón. Utólag már tudom, hogy gyanúsnak kellett volna lennie azzal, hogy mindig nagyon kedves volt és mindig azt mondta, amit hallani akarok. Ő egy hatalmas törést okozott nekem és azóta még gátlásosabb vagyok az emberekkel,nem tudok normálisan, felszabadultan barátkozni. Tehát mindenkinek legyen lecke:ha túl kedves emberrel van dolgod, MENEKÜLJ! (17/L)
2023. jan. 30. 17:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!