Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért van az, hogy úgy érzem,...

Miért van az, hogy úgy érzem, gyerekként okosabb voltam?

Figyelt kérdés

Kisgyerekkorkmtól kezdve mindennapos olvasmányaim különböző állathatározók voltak, de érdekelt még a csillagászat, ásványtan, és még sok egyéb, szinte szívtam magamba a tudást. Nagy volt a lexikális tudásom, rengeteg állatot ismertem, latin neveket tanultam meg, és ez még kamaszkoromban is folytatódott.

Csakhogy kamaszkor végére, egyetem felé mintha megalltam volna a fejlődésben. A jegyeim változatlanul jók voltak, kitűnően érettsegiztem, felsőfokú nyelvvizsgát tettem, versenyeztem, csak épp úgy éreztem, az egész már nem igazán érdekel. És most, lassan 25 évesen meginkább így érzem. Elkapott az Y-generációt általánosan sújtó "kapunyitási pánik", a tanácstalanság érzése,, az elveszettség, a felnőttkortól való félelem, a kamaszkor kitolásának igénye. Nem tudtam olyan célt kitűzni magamnak, amiben eléggé tudok hinni, és amiért szívesen küzdök, mintha belefáradtam volna az életbe. Egyrészt értek egy csomó mindenhez, de a legtöbb dologról felületes a tudásom, és úgy érzem,semmihez nem értek eléggé ahhoz, hogy pénzt tudjak vele keresni. Másrészt meg rájöttem, mennyi mindent hagytam ki, és most úgy érzem, egyszerűen képtelen lennék úgy tenni, mint bármilyen fiatal felnőtt korombeli, hogy beállok valahova dolgozni, mert nekem még előbb ki kell próbálnom sok mindent, aki kimaradt. Buliznom kéne, meg koleszban lakni, meg egyáltalán, meg akarom élni, milyen egy társasághoz tartozni, és persze meg kell élnem, milyen kapcsolatban lenni egy lánnyal és sokat akarok szexelni. Ezek mjnd-mind kimaradtak, és úgy érzem, higyha mostmkéne dolgoznom,az olyan lenne, mintha a gyerekkorból közvetlenül ugranék a felnőttkorba. Más is van így ezzel?

2017. máj. 13. 01:12
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:

Nyilván nem ezt fogom tanácsolni, de nem fogom burokban felnevelni minden rossztól elzárva, az embernek a saját bőrén meg kell tapasztalnia dolgokat így válik erősebbé.

Más kárán tanul az okos. - Nem, az nem tanulás. Attól mert látsz az út szélén egy prostit és elképzeled az életét még nem voltál a helyében és nem élted át azt amit ő és nem látod át, hogy mi miért történt.

Neked is mást jelent, nekem is mást jelent a tanulás fogalma... Kíváncsi lennék neked mit jelent.

2017. máj. 19. 14:40
 32/37 anonim ***** válasza:

"Más kárán tanul az okos. És ehhez neki egyáltalán nincsenek szükségei szélsőséges élményekre, bukásokra, mélypontokra, elég ha mások ilyenjeiből levonja a megfelelő következtetéseket, és ezekhez tartja magát."

Ebben nagyon igazad van! Az emberiség azért volt képes a fejlődésre, mert a szülők saját tapasztalataikat, tudásukat átadták fiaiknak, gyermekeiknek, hogy ők már ne essenek ugyan azokba a hibákba. Így jutott egyre előrébb az emberiség, így lettek egyre okosabbak gyermekeink, hiszen már tudták, amikre az őseik rájöttek, és már nem kellett nekik negyven év hogy megtapasztalják, hanem egyszerűen meg lett nekik tanítva.

2017. máj. 19. 14:45
 33/37 anonim ***** válasza:
Motanában az terjedt el, hogy ne tanítsunk semmit a gyereknek, majd ő rájön arra, amire én negyven évesen. Ja, csakhogy mind mások vagyunk. Attól, hogy te jó vagy matekból, még nem biztos, hogy a gyermeked is az, és hogy olyan érzéke van hozzá. Attól, hogy te neked sikerült felismerned a hibáidat, és sikerült tanulnod, ez neked is sok évedbe tellett. De a gyereked nem biztos, hogy rájön, lehet neki sokkal több időre van szüksége! Képes lennél hagyni, hogy csinálja meg a bajt, hogy majd károkozással tanulja meg, hogy nem szabad? és ha nem tanulja meg, és ha csak 10-edszerre tanulja meg? Akkor azt mondod, hogy ő ilyen? NEM! TE vagy ilyen, te nem voltál képes neki megtanítani, ami szülői kötelességed! Szülői kötelességed tanítanod a gyermeked, hogy előrébb jusson az életben! Nem pedig hagyni, hogy olyan mélyre süllyedjen, amennyire csak tud!
2017. máj. 19. 14:48
 34/37 anonim ***** válasza:
Előzd meg a bajt! A gyerek ne saját kárán tanuljon! Előzd meg a bajt, nehogy kára származzon belőle a gyermekednek! Tanítsd meg neki, hogy mit szabd és mit nem! És akkor tudni fogja, és akkor nem kell 1x, 2x ... 10x ugyanabba a hibába esnie, hanem már tudja! Lehet, hogy 10-20-30 év alatt tanulja csak meg azokat a dolgokat, amiket te! De aközben már annyi bajt csinált magának meg másnak, hogy NEM ÉRTE MEG ennyit várni vele, nem érte meg, hogy ilyen nagy károk és áldozatok árán tanulja meg!
2017. máj. 19. 14:54
 35/37 anonim ***** válasza:

Azzal, hogy nem tanítod meg neki, és hagyod hogy mások és saját kárán tanulja meg, amit elmondhattál volna, azzal te nem csak saját gyermekednek, de másoknak is kárt okozol!

Mond el neki, és előbb és jobban megtanulja, mintha saját kárán tanulná meg!

2017. máj. 19. 14:56
 36/37 anonim ***** válasza:
Tanulni másból is lehet, nem csak tapasztalásból.
2017. máj. 19. 16:06
 37/37 anonim ***** válasza:
Én egy másik 61%-os vagyok. :) Olvasd el, amiket itt most legutoljára írtam.
2017. máj. 19. 18:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!