Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért kell mindig más?

Miért kell mindig más?

Figyelt kérdés

Azt vettem észre magamon, hogy ha pl. megrendelek valamit a netről, vagy a boltban veszek valamit, addig nagyon izgatott vagyok, amíg ténylegesen az enyém nem lesz (netről megjön/boltban kifizetem), és onnantól már egyre kevésbé érdekel, kezdek új árut keresni.

Most is rendeltem valamit, de már az újat vadásznám legszívesebben - szerencsére egyelőre sikerült lebeszélnem magam róla. Ezzel más is van így? Vagy nagyon szokatlan?

2017. máj. 10. 22:21
 1/5 anonim ***** válasza:

Valami fontosabb dolgot kompenzálsz, talán tudattalanul.

Rendben vannak az életedben a dolgok? Minden úgy megy, ahogy szeretnéd, nincs hiányérzeted?... Ezeket gondold végig.

Amúgy az a baj ezzel, hogy boltkórossá fogsz válni, és nem biztos, hogy képes leszel kontrollálni a dolgot.

Ajánlanám neked olcsó dolgok gyűjtését.

Mondjuk elkezded gyűjteni a papírzsepiket vagy a szalvétákat. Mindig másmilyet veszel a boltban, amikor amúgy is kellene, de mindig elteszel belőlük egyet.

Így a gyűjtési szenvedélyed is kielégül, az izgalom is megmarad, és a gatyád se megy rá...

De közben igyekezz feltérképezni, mi áll a jelenség mögött, mert valami biztosan.

2017. máj. 10. 22:35
 2/5 anonim ***** válasza:

Nem jól választasz. Mégsem azt rendeled, ami értéket képvisel számodra.

Ahogy az első írja: nem jössz rá, mi kéne igazából, mi az a dolog, amiben hiányt szenvedsz.

2017. máj. 10. 22:37
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, lehet benne valami, mert tényleg nem valami jó a magánéletem. Szerencsére ez a dolog nem mindig jön rám, olyankor viszont elég erősen. Nagy akaraterő kell az ellenálláshoz.
2017. máj. 10. 22:43
 4/5 anonim ***** válasza:
teljesen ellenállni sem érdemes neki, mert az nem baj, ha az ember örömet szerez néha magának, pláne, ha amúgy nincs rendben az élete. Csak ne veszítsd el a kontrollt.
2017. máj. 10. 22:51
 5/5 A kérdező kommentje:
Igen, az örömszerzés is benne van a dologban. Néha ezt is mondom magamnak "vigaszként". :o)
2017. máj. 11. 12:20

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!