Nektek is van olyan ismerősötök, aki folyton fújja ezt "menjél külföldre, itt nincs semmi" meg "ha én ennyi idős lennék, mint te, akkor gondolkodás nelkul kimennék" dumát?
Nem tudom, hogy miért olyan nehéz megérteni, hogy nem mindenki akar/tud vándormadár életét élni, plusz nem olyan a hozzáállása, hogy mindegy milyen munka, csak fizessék meg.
Aztán meg jon a kerdes, hogy "örökre anyádék nyakán akarsz maradni?"
Persze hogy lehet ezt ésszel is csinalni. Egy közeli rokonom is kint el mar Hollandiában 6 éve es azzal foglalkozik, aminek tanult. Szoval neki bejott a kulfoldi elet, de én az olyanokra céloztam, akik csak ugy vaktában kuldenek ki az embert akármilyen munkákra.
Nem azert tanultam, hogy egy futószalag mellett álljak, vagy hogy takarító legyek.
Ha tanultál, akkor valószínűleg nem szalag mellett állnál ott sem. Bár úgy mondod, mintha az a munka szégyen lenne.
Mindegy, mondd neki ezt így, ilyen nagyképű stílusban. Többet nem zavarnak vele.
Vannak ilyen ismerőseim, és néha mások is megkérdezik ugyanezt. Amúgy szerintem teljesen jogos kérdés a mai világban.
Kint sem csak a takarítás meg a kuli munka van, nem ok nélkül húzott el az országból az összes valamire való szakember.
Én is néha elgondolkozom, hogy itthon keresek 300 ezret, megy a cigánykodás a bejelentéssel, a benzin pénzzel, szobát bérelek. Kint ugyanez a munkakör 3000 Euró, ott nincs zsebre fizetés, céges autó, céges lakhatás biztosítás.
Volt, szerencsére csak ismerős. Azt megértem, ha van realitása, alapja a dolognak, és mondjuk a végzettségemmel külföldön jobban tudnék élni (bár én ragaszkodom Mo.-hoz). De pl. volt egy munkatársam még diákmunkában, ő már nem volt diák, hanem ilyen 26-7-8 éves nő volt akkoriban, és kezdte nekem, hogy hülye vagyok, hogy jó angoltudással nem megyek ki. És úgy tervezte, hogy 2 hónap múlva kimegy, hogy 2 értelmes mondatot nem tudott kinyögni angolul... nem kolbászból van a kerítés külföldön sem, és nem leszel milliomos mosogatásból, és az sem biztos, hogy 1 perc alatt találsz munkát.
(nekem meg a kifejezetten jó angoltudásom a specialitásom, ami azért Angliába, ahova "küldött volna" nem egy kuriózum... itthon meg átlag fölött keresek vele)
Szia!
Ez a te eleted, te erzed, hogy szamodra mi a megfelelo.
En 10 eve elek kulfoldon, es vandoreletet elek ahogy mondtad :) viszont en elvezem. Mindig ki akartam probalni magam, hogy meg tudok-e allni a labamon, ugymond 0-rol ossze tudok-e hozni valamit. Igen nyilvan a penz is motival, de nekem konkretan az onbizalmamon dobott oriasit, mert sok nehezsegen atmentem (amit egy percig sem banok) , bizonyitottam magamnak. Mostamar tudom, hogy barmire kepes vagyok, de kellett hozza minden ami volt. En mindig mindenkinek ajanlom kulfoldet ezen dolgok miatt, masreszt azert is, mert minel tobb orszagban, kulturaban elsz annal nyitottabba valsz, jobban el tudsz fogadni masokat, mas nezopontokat, latod Magyarorszagot egy kulso szemszogbol is,sokat valtozol, ezaltal gazdagodsz mindenkeppen. Nyilvan ha nagyon szereted otthon es nincs vagyad arra, hogy ilyen modon probara tedd magad, azzal sincs semmi gond. Altalaban a penzert jonnek mennek az emberek akit csak az motival az sporolni fog barhova megy, es a magyar kajakat eszi, magyarok kozott el kizarolag, tehat mindaz amit leirtam naluk nem jatszik. Egy szukebb vilagba kerulnek akik ugyan elvezik a legujabb telefont vagy autot amit megvesznek, de kozben tulkepp egy olyan vilagba kerulnek at ahol nem elnek csak dolgoznak. Nyilvan te dontod el, hogy ez eleg vajon? Elni kell, barhol is vagy, azt hiszem ez a rovid lenyeg. Maximalisan elni es azt tenni amit szeretnel.
Én is ezt a szöveget nyomon HA NÉHA itthon vagyok.
Mert nekem nem csak a pofám járt én ki is mentem és vagy 5 éve kinn vagyok max ünnepekre jövök haza.
És igen ha hazajövök akkor egyből kikívánkozik belőlem amikor hallom hogy itt mit és mennyiért melóznak hoy úristen mi a szart keresel még itt?
Húzzál külföldre.
Igen, így van.
Amikor mérnök ismerősöm elsírja magát hogy szakértőként dolgozik nettó 120-ért állami cégnél... akkor igen megkérdem hogy mi a szart keresel még itt? Kinn mosogatással 3x ennyit kapnál nem diplomás szakértőként...
Meg is érdmelik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!