Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért van az, hogy ha egy...

Miért van az, hogy ha egy gyereket megütnek, akkor az "egy két pofon kell", de ha egy nőt, aki gyengébb szintén, akkor már rikácsol a média? Meg letöltendőt kérnek? 19L

Figyelt kérdés
Én mélyen elítélem az agressziót, csak azt nem értem hogy egyesek miért tesznek különbséget a nemek vagy akár életkorok között. egy gyereket lehet bántani, míg felnőttet nem? nem ellentmondásos ez? Nem az lenne a legjobb ha valaki üti a gyerekét, azt ugyan úgy meg kéne hurcolni? 1-2 komolyabb ítélet, és garantálom sokaknak elmenne a kedve a gyermek veréstől.
2017. ápr. 27. 23:28
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
Mennyivel jobb ha utána bekerül az intézetbe, mert ott nem fog egy pofont se kapni! /irónia
2017. ápr. 28. 00:11
 12/30 anonim ***** válasza:
68%

# 10

És ez csak a pofon miatt lehetett?

Mi a pofon filozófiája? Megütnek, fáj az arcod, ezért nem csinálod többször hogy ne fájjon az arcod. Egy harapós kiskutya lehet hogy így gondolkodik akit fejrekoppintással nevelnek meg, de nem gondolom hogy egy pofon egy embert észhez térít. Gondolom nem azért diplomázott le a bátyád mert félt hogy megint megütik hanem benőtt a feje lágya.

2017. ápr. 28. 00:35
 13/30 anonim ***** válasza:
51%
00:35 Nem fogok kiselőadást tartani erről, mert nincs kedvem, de igen, a pofon volt rá jótékony hatással, mert addig azt hiszi bármit megtehet büntetlenól, de mikor a legjámborabb embert is ki tudja hozni a sodrából és az úgy viselkedik, ahogy eddig még nem látta, és már nem néznek el neki mindent, akkor bizony átértékeli az életét. De ha te jókislány/kisfiú voltál, akkor nem fogod ezt megérteni soha, de imádkozz, hogy vmi hormonmentes kamaszgyereked legyen, mert különben nem fogsz bírni vele.
2017. ápr. 28. 00:45
 14/30 anonim ***** válasza:
0%

Ha átlagokról beszélünk, ami ugye azért átlag, mert a többségre igaz, akkor férfi nem kaphat nevelő célzatú pofont.

Ha nem tetszik, amit a nő mond, akkor meg lehet ütni, és bekussol, mert a pasi puszta kézzel is meg tudja ölni akár.

De ha egy pasi hisztizik, a nő nem tud nevelő célzatú pofont adni. Nincs meg az ereje. A férfi pofonjának mentális hatása is van.

Természetesen olyan párkapcsolatban, ahol a nő MMA harcos, a férfi pedig csuromvizesen 55 kg, ott ez megfordul, hisz ott meg a nő tudna ölni. Csak fentebb írtam az átlagról.

2017. ápr. 28. 00:58
 15/30 anonim ***** válasza:
11%

Idióta vagy 74 %-os.

A 67 %-os meg jól mondja. VAN az a nevelő célzatú pofon gyerekkorban, kamaszkorban, és kell is! Aki mást mond az hazudik, és eltolta. Nincs olyan kölök akire ne férne rá, abból lesznek a nárcisztikus, dührohamos, és pszichopaták.

Ismeritek azt a mondást, hogy gyerekkorában mindent megengedtek neki csak a gázcsapot nem? Na ugye.

2017. ápr. 28. 01:04
 16/30 A kérdező kommentje:
Igen!! mindenki idióta aki nem akar fizikai erejével visszaélni és megütni gyerekeket.
2017. ápr. 28. 01:12
 17/30 anonim ***** válasza:

Amúgy van különbség a gyerek és a felnőtt között.

A felnőtt elvileg már megérti a dolgokat, így meg lehet vele beszélni és ha nem tudsz rá szavakkal hatni akkor ott lehet hagyni, le lehet cserélni másra.

A gyerek nem biztos hogy elég érett hogy a szóból értsen és ami a lényeg, hogy nem tudod lecserélni másikra.

2017. ápr. 28. 01:21
 18/30 A kérdező kommentje:
így van, azért verjük meg. Szerintem a saját stockholm szindrómád van emögött. De tegyük fel, én vagyok a feleséged. Nem tudok megszabadulni tőled, de te úgy érzem nem értesz a szóból, mikor azt mondom hogy rosszul takarítottál, vagy elpakoltad a cuccaimat, szépítkező szereimet. Na ezért majd belőled kiindulva jól szájba verlek és probléma megoldva :)
2017. ápr. 28. 01:28
 19/30 anonim ***** válasza:

Arra inkább nem mondok semmit, hogy az erőszak bármilyen formájának nyilvános helytelenítését rikácsolásnak minősíted. Ha te kerülnél rossz helyzetbe, mindjárt örülnél, ha valaki a jogaidért "rikácsol".

Szerintem gyereket verni is undorító dolog, de én úgy látom, hogy szerencsére ebben a témában is megy a tiltakozás erősen. Mind a gyerek-, mind a nőverésnek hagyományai vannak. Volt idő, mikor mindkettő természetes volt, egyik sem volt vita tárgya. Én nem is látok túl nagy különbséget köztük. A társadalomnak idő kell, mire megérik arra, hogy egyiket se tartsa elfogadhatónak. Néha egyik témában több a visszahúzó hang, néha a másikban.

2017. ápr. 28. 08:11
 20/30 anonim ***** válasza:
Az hogy valakit nem vernek a szülei nem jelenti azt hogy minden meg van engedve neki. Az én szüleim kifejezetten szigorúak voltak, de soha nem ütöttek meg. Érdekes módon nem lettem dühöngő őrült, sem pszichopata.
2017. ápr. 28. 09:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!