Miért van az, hogy ha egy gyereket megütnek, akkor az "egy két pofon kell", de ha egy nőt, aki gyengébb szintén, akkor már rikácsol a média? Meg letöltendőt kérnek? 19L
# 10
És ez csak a pofon miatt lehetett?
Mi a pofon filozófiája? Megütnek, fáj az arcod, ezért nem csinálod többször hogy ne fájjon az arcod. Egy harapós kiskutya lehet hogy így gondolkodik akit fejrekoppintással nevelnek meg, de nem gondolom hogy egy pofon egy embert észhez térít. Gondolom nem azért diplomázott le a bátyád mert félt hogy megint megütik hanem benőtt a feje lágya.
Ha átlagokról beszélünk, ami ugye azért átlag, mert a többségre igaz, akkor férfi nem kaphat nevelő célzatú pofont.
Ha nem tetszik, amit a nő mond, akkor meg lehet ütni, és bekussol, mert a pasi puszta kézzel is meg tudja ölni akár.
De ha egy pasi hisztizik, a nő nem tud nevelő célzatú pofont adni. Nincs meg az ereje. A férfi pofonjának mentális hatása is van.
Természetesen olyan párkapcsolatban, ahol a nő MMA harcos, a férfi pedig csuromvizesen 55 kg, ott ez megfordul, hisz ott meg a nő tudna ölni. Csak fentebb írtam az átlagról.
Idióta vagy 74 %-os.
A 67 %-os meg jól mondja. VAN az a nevelő célzatú pofon gyerekkorban, kamaszkorban, és kell is! Aki mást mond az hazudik, és eltolta. Nincs olyan kölök akire ne férne rá, abból lesznek a nárcisztikus, dührohamos, és pszichopaták.
Ismeritek azt a mondást, hogy gyerekkorában mindent megengedtek neki csak a gázcsapot nem? Na ugye.
Amúgy van különbség a gyerek és a felnőtt között.
A felnőtt elvileg már megérti a dolgokat, így meg lehet vele beszélni és ha nem tudsz rá szavakkal hatni akkor ott lehet hagyni, le lehet cserélni másra.
A gyerek nem biztos hogy elég érett hogy a szóból értsen és ami a lényeg, hogy nem tudod lecserélni másikra.
Arra inkább nem mondok semmit, hogy az erőszak bármilyen formájának nyilvános helytelenítését rikácsolásnak minősíted. Ha te kerülnél rossz helyzetbe, mindjárt örülnél, ha valaki a jogaidért "rikácsol".
Szerintem gyereket verni is undorító dolog, de én úgy látom, hogy szerencsére ebben a témában is megy a tiltakozás erősen. Mind a gyerek-, mind a nőverésnek hagyományai vannak. Volt idő, mikor mindkettő természetes volt, egyik sem volt vita tárgya. Én nem is látok túl nagy különbséget köztük. A társadalomnak idő kell, mire megérik arra, hogy egyiket se tartsa elfogadhatónak. Néha egyik témában több a visszahúzó hang, néha a másikban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!