Ti mit gondoltok arról, hogy tisztelni kéne valakit azért mert idős?
Sose tiszteltem valakit azért mert idősebb (az alap tisztelet meg van de végül mindig csak annyit adok amennyit kapok), sőt mélységesen megvetem a vén szipirtyókat. Volt amikor komoly erőfeszítéssel tudtam csak magam türtőztetni, két 60-as nő elkezdett szapulni két kis iskolást a buszon hogy mi az hogy nem pattannak fel egyből a helyükről (szó szerint lerángatták őket az ülésükről). Szegények csak pislogtak. Azok a banyák meg kán-kánt is járhattak volna olyan energikusak voltak. Na az ilyeneknek soha semmilyen tiszteletet nem adnék.
Nem azért, mert ha látom hogy idős, remegős néni szál fel akkor észreveszem hogy nincs hely a buszon. De az ilyenek.... meg ha már idős, fáj a lába, nem veszi észre senki, annyi kéne csak hogy "ne haragudj nincs szabad hely nagyon sokáig utazok leülhetnék?" Ki ne adná át a helyét? De amikor valaki kiváltságnak tekint a kora miatt egyes dolgokat és nagy böszmén bunkón odatrappol hogy ez neki jár mert már őszül a haja....hááát undorító!
"A tapló kérdező csak olyan válaszokat szeretne kapni, hogy "igen, mindenki utálja az időseket".
Aki mást ír az neki nem jó és leugatja. "
Nem. Azt "ugatom le" aki egyből támad illetve sérteget egy kérdés alatt. Ez nem a feszültség levezetés helye.
"Tiszteld azt, hogy azt amik körülvesznek, azt mind az idősebbek építették vagy gyártották le. (Igen, még a szutyok telefonodat is.)" Amit aztán megveszek pénzért, amiért szintén nekem is meg kell dolgoznom, ahogy ők is pénzért dolgoztak annak idején, nem szívességből.
"Persze nem gondolták, hogy egy ilyen tahó hálátlan nemzedéknek, akiknek az az összes életcéljuk, hogy legyen egy okostelefonjuk amin kizárólak magukat szelfizik a f @ s z b ú ú ú k r a, meg legyen egy tetkó a s e g g ü k ö n." Ez azért elég durva általánosítás nem gondolod? :D Nem tudom, honnan veszed mindenki ilyen.
Egyébként én egy szóval nem írtam, hogy mi a jó válasz.
szerintem nem jár érte tisztelet...
pl valamelyik nap a metrón egy csávó eléggé alpári faxkalap volt, egyáltalán nem tiszteltem volna...
az alapvető tiszteletet meg kell adni mindenkinek, de ha gyökér, akkor gyorsan el is veszítheti...
23F
Nem. Alapvető tiszteletet megadom mindenkinek, de azért nem tisztelek valakit jobban mert idős.
Amúgy meg a legtöbb idős ember modortalan, bunkó.
Pl buszmegállókban előretolakodnak, szinte már leesnek a járdáról úgy várják a buszt. Ha később érnek a megállóba, fellökik az embert annyira tolakodnak (akkor is, ha a busz teljesen üres és kb 5-10 ember akar csak felszállni).
A bicikliutakat elfoglalják folyton - leállnak trécselni az út közepén és nem lehet tőlük elmenni. Ha szólnak nekik se vonszolják odébb magukat.
Orvosnál is azt hiszik nekik nem kell sorban állni, nagy lazán berohannak mások előtt.
Beszólogatnak az utcán idegeneknek (nem egyszer láttam már, hogy vénasszonyok hangosan kritizálják a velük szembe jövő piercinges, extrém hajú fiatalokat. vagy néhány esetben a romákat), de ha visszaszólnak nekik akkor fel vannak háborodva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!