Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Csak én nem szoktam SOHA...

Csak én nem szoktam SOHA hálapénzt adni az orvosoknak?

Figyelt kérdés

Az orvosnak az a feladata, hogy elláson ha valami bajom van. Műtét/kivizsgálás stb. Ezért ő pénzt kap, fizetést. Nem csak nekik pocsék a fizetésük az országban szóval senki ne jöjjön a "jaj de azért sajnálom őket mert sokat tanultak dumával."

Amikor anyám is dugdozza oda az orvosnak az 5 ezer ft-okat.. és akkor megkérdezem tőle, hogy ettől most jobban érzed magad ? Válaszolni már nem tud rá bezzeg. Szóval komolyan nem értem ennek mi értelme van.

2017. jan. 27. 15:10
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
91%

"Ha Ön valóban orvos,mièrt itt tölti az idejèt? :)"

Mert itthon fekszem influenzásan, és néha ide is benézek. És Ön?:-)

2017. jan. 27. 15:54
 12/21 anonim ***** válasza:
Akkor jobbulàst. Nekem valamivel el kell töltenem az időmet,8 hete vagyok itthon sajnos ujjsèrülès miatt.Szeretek itt olvasgatni...
2017. jan. 27. 16:00
 13/21 anonim ***** válasza:
Köszönöm, Önnek is.
2017. jan. 27. 16:06
 14/21 anonim ***** válasza:
Köszönöm.
2017. jan. 27. 16:33
 15/21 anonim ***** válasza:
33%

Hogyha olyan dolgot csinál ami nekem tényleg fontos, és tényleg nagyon örülök neki akkor én szoktam adni. Nem azért hogy megfelelgessek neki vagy bármi miatt, hanem mert annyira örülök hogy azért megérdemel. Ilyen volt például egy műtétem ami hatalmasat változtatott az életemen jobb irányba.

Viszont pincéreknek, futároknak és egyéb embernek nem szoktam. Nekik a munkájuk.

2017. jan. 27. 18:06
 16/21 anonim ***** válasza:

# 15-ös! Az orvosoknak is az a munkájuk,hogy gyógyítsanak...... -.-

Én sem adtam még,de nem is fogok. De sajnos nem csak az orvosok ilyenek hanem már a nővérek is. Egyszer egy beteg adott az orvosnak és a főnővérnek is pénzt és mikor kijöttek, fintorogtak mindketten meg a főnővér mondta az orvosnak, "hogy csak ennyit adott?" .

2017. jan. 27. 19:59
 17/21 anonim ***** válasza:

Talán érdekel valakit, amit írok.

A 70-es években születtek a gyerekeim. És egyik orvos sem fogadta el a borítékot. Se a XIX. ker szülőotthonban, se a János kórházban, se a Sportkórházban, se pedig -méhszájzáró műtét után- a Shöpf-Merei koraszülöttkórházban.

A pofám leégett, olyan lelkiismeretfurdalásom volt, ahogy láttam a fiatal-középkorú szülészorvosok félretaposott, agyonhasznált cipőit, de nem tudtam rájuk tukmálni a hálapénzt. Volt, aki még külön mondta is, hogy örült, hogy segíthetett. Volt, aki rendszeresen cserélt másokkal, hogy "szülhessen" az abortuszok helyett.

Viszont, ahogy hallottam, ugyanaz az orvos mástól elfogadta rendszeresen, sőt el is várta a hálapénzt. Azoktól a kismamáktól, akik a kórteremben előző abortuszokról, megcsalt férjekről beszéltek nagy szájjal.

A gyerekorvos elfogadta a pénzt, hogy kihozza az oltásokat a harmadik gyerekig. A harmadik gyerek után visszatolta, hogy "jobb helye is van ennek".

Én szívesen adtam volna, nem azért, mert túl sok pénzünk volt, hanem mert szívesen áldoztam volna az ő jobb nyugodtabb, akár kényelmesebb életükre. Mert tudtam, hogy milyen kevés a fizetésük úgy általában is, nemhogy a munkájukhoz képest.

DE akkor, tőlem nem fogadták el. Mi lett annyira más mára? Mi változott azóta olyan nagyon?

Igazából annyival kevesebb ma a fizetésük másokhoz képest? Vagy egy helyen, ha mások kérnek, amikor egy új orvos odakerül, akkor az új is rákényszerül a beilleszkedés miatt, hogy kérjen -vagy elfogadjon-?

A hálapénzzel nem lenne semmi baj, ha tényleg hálából adnánk, és aki akar, vagy tud adni. De ha már előre van kérve, az nem is hálapénz, hanem valami más, nem?

2017. márc. 3. 17:01
 18/21 anonim ***** válasza:
Én sem adtam még soha,múltkor akartam adni,nem is pénzt inkább ajándékot, de voltak hülye huzásai az orvosnak igy meggondoltam magam.Személy szerint az ajándékot jobbank tartom,ha rendes orvosról van szó,aki jól végzi a munkáját,és elégedett voltálm mind a kezeléssel mind pedig a hozzád való viszonyulásával.
2017. márc. 11. 14:54
 19/21 anonim ***** válasza:
Tavaly nagymamámat sűrűn látogattam a kórházba és a nővéreknek vittem be kávét, bonbont, üdítőt. Nem ám, hogy köszönöm vagy valami, fel sem nézett a papírmunkából, csak felszólt, hogy "jó, tegye le a pultra". Egy ismerősömnek, amikor megszületett a kisfia, lekávépénzezték a 20.000 Ft-ot. Persze, nem ez a sztenderd, elnézést is kérek a fórumon részt vevő orvostól. Jó egészséget kívánok mindenkinek ☺
2017. márc. 11. 17:31
 20/21 anonim ***** válasza:
Nekem szerencsére még nem volt szükségem komolyabban orvosra, de voltak már velem nagyon bunkók... Nem érdemlik meg, de félek, hogy nem úgy látnának el nélküle, vagy el se látnának úgyhogy adnék. De az egészségem féltése miatt. Nem azért mert annyira akarok adni.
2017. márc. 11. 18:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!