Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Most, hogy jönnek a mínuszok,...

Most, hogy jönnek a mínuszok, adtok valamit a csöveseknek?

Figyelt kérdés
Azért jutott ez eszembe, mert nekik ez az életet jelentheti a megfagyástól, és eldöntöttem, hogy ha látok egyet, aki úgy gondolom, megérdemli, adni fogok kivételesen, akár többüknek is.

2017. jan. 5. 09:54
1 2 3 4 5
 31/49 A kérdező kommentje:
31-es: Attól függ, milyen épp a politika. Ez a migránsvándorlás benne lesz a történelemkönyvekben, akkora mértékű, hogy fel se fogjuk. És ha teli van Európa migránsokkal, akkor dehogy adok még neki pénzt is, hogy maradjon. Más az, ha kint vagyok nyaralni valahol, és látom az arab szerencsétlen csövest az utcán, és esetleg odadobok neki egy eurot.
2017. jan. 5. 14:21
 32/49 anonim ***** válasza:
100%
#32: Ha valaki az utcán fekszik a hidegben, és éhes, akkor nem fogom csak az alapján megítélni hogy miért vagy hogyan került oda. Nem az érdekel hogy a háború ellen menekült Szíriából, vagy csak kirúgták az állásából és aztán a felesége kisemmizte és így került az utcára. Lehet bennem a hiba...de a segítség a fontos. Nem különböztetek meg embert ha látom hogy éppen sz.r helyzetben van. Bárki kerülhet oda...
2017. jan. 5. 14:26
 33/49 anonim ***** válasza:
39%

Pedig a 17-esnek egyáltalán nincs igaza.

Ad 1: Azért érdemli meg, mert EMBERI LÉNY, pont.

Csak azért mert ember, nem jár semmi. A legtöbbjénél egyébként is tisztább, rendezettebb a legtöbb állat.

Ad 2: hajléktalan.

Igen, az. És akkor mi van? Pont erről van szó.

Ad 3: Csak a lúzerek látnak addig, hogy "megérdemli, ahol van", ami lefordítva azt jelenti: "annyira ostoba vagyok, és sikertelen, hogy kell valaki, akinél még én is jobbnak érezhetem magamat". Ez az unintelligensek szövege, mert érvelésnek nem hívnám.

Én meg ezt a pontot nem hívnám érvelésnek. Szintén semmitmondó szöveg.

Ad 5: Ha adni akarsz, adj. Kérés, elvárás, viszonzás vagy hőmérsékleti tényező nélkül.

Na ezzel mondjuk semmi gond. Ha akarsz, adj. De ne erőltesd rá másra is, hogy kötelező adni.

Ad 6: Ha egy ócska embernek van fedél a feje felett, és attól nem vitatja el senki, hogy mondjuk asszonyverő vagy állatkínzó vagy gyerekszadizó, de mégis lakik valahol, akkor ne kezdj el mérlegelni, hogy ki érdemli meg, hogy ne fagyjon meg szerinted, mert undorító.

Miért, neki nem jár a te érvelésed szerint? Hiszen ő is emberi lény (lásd 1. pont). Nem is értem, hogy került ez a pont ide, itt a hajléktalanokról van szó, nem az állatkínzókról vagy gyerekbántalmazókról.

Ad 7: Az, hogy segítesz, az rólad szól. Az, hogy akinek segítesz, mit kezd vele vagy sem, az pedig róla. Az előzőbe van beleszólásod.

Dehogynincs beleszólásom. Oda fogok a pénzemből adni, ahol látom, hogy haszna van. Náluk nincs semmi haszna, évek múlva is ugyanott lesznek, ha még élnek akkor.

Ad 8: Én segítek, egész évben. Önkéntes munkával és állandó támogatással IS. Mert nem bírom nézni, hogy tudnék tenni valamit, de inkább nem teszek, és mondjuk emiatt éhezik egy gyerek folyamatosan. Ugyanis ez alapvető felelősségünk, társadalmi kötelezettségünk egy szint felett.

A gyerekek más téma, ez érzékenyebb terület. Erre megvannak a segélyszervezetek, gyermekotthonok, ahol el lehet őket helyezni. Gyerek ne legyen az utcán, erről én is ezt gondolom.

Ad 9: Lehet lepontozni. Viszont ebben igazam van.

A válasz hasznos egyébként, mert a kérdésre válaszol, csak lehet vele vitatkozni.

Vannak a segítségre szakosodott szervezetek. Menjenek oda, ha segítség kell. Én már olyan szinten undorodom tőlük, hogy lehetetlen szavakba önteni.

2017. jan. 5. 14:30
 34/49 A kérdező kommentje:
TE tudod, mit érzel helyesnek. A lényeg, hogy legalább adsz, és jóindulató vagy. Ugye itt az a lényeg, hogy havi 100-200 ft-ba senki nem hal bele, és másnak ez a világot jelentheti.
2017. jan. 5. 14:31
 35/49 anonim ***** válasza:
61%
Mi az, hogy jönnek? Már vagy egy hónapja megdöglünk, olyan g...ci hideg van. Te más földrészen laksz?
2017. jan. 5. 15:16
 36/49 anonim ***** válasza:
76%

Kérdező, tanulj. A történelem folyamán népvándolások MINDIG voltak, akkor is, ha most neked ezzel mosták át az agyad, hogy nem. Az nem volt "migránsvándorlás", amikor 3 MILLIÓ MAGYAR húzott át az USÁba meg Kanadába lakni?!

Szóval, hagyd ezt a migráncsozást, mert baromi kínos.

2017. jan. 5. 15:28
 37/49 anonim ***** válasza:
64%

34-es: Komoly érvrendszer, amiben "semmitmondó szöveg"nek minősíted azt, ami ellen érved nincs.

Ja, lehet undorodni emberektől. Tőled pl. én undorodom, pedig homeless sem vagy.

2017. jan. 5. 15:29
 38/49 anonim ***** válasza:
31%

Tőlem nem kell undorodni, én nem szarok oda az aluljáróba. A véleményemmel lehet egyet nem érteni, ez mindenkinek szíve joga.

Én továbbra is úgy látom, hogy ezekre az emberekre kár a pénzemet pazarolnom, inkább a gyerekeimre költök.

2017. jan. 5. 15:58
 39/49 anonim ***** válasza:
51%

Igen , hat lehet akik most kint felszenek ugyanugy gondolkodtak mint ti a bajbajutottakról , h biztos valami hibajuk van ha mindenki elfordul töluk , es amugy is piara költik stb , ezek szerint , ha igy gondolkoztak , akkor ök sem szannivalók , ahogy ti se lesztek azok , ha odakerültök .

A kegyelmet gyakorolni kéne ennek a népnek , mit jelent embernek lenni

2017. jan. 5. 19:58
 40/49 anonim ***** válasza:
100%

Én impulzusadakozó vagyok, tehát a mínuszok nem játszanak szerepet abban, hogy adok-e, vagy sem. 10-e környékén szoktam, mert van miből, hó közepén elkezdem szűkebbre szabni a kiadásaimat.

Cigire én sem adok pénzt nekik, mert meg szoktam őket kínálni a sajátomból.

Le lehet pontozni azért, hogy miért nem szokok le a dohányzásról, és adom a deficitet a szegényeknek, de nem fogom ezt tenni, mivel azért a pénzért, amit elfüstöltem, keményen megdolgoztam, ennyi nekem "jár". Viszont a hajléktalan felett se fogok ítéletet mondani, ha azt látom, hogy bemegy az ötszázasommal a boltba, és egy kanna borral jön ki. Nem én élek az utcán, nem én fázok. Ugyanígy azokat se kellene elítélni szerintem, akik ilyen vagy olyan okból kifolyólag egy fillért nem adnak. Saját pénzzel mindenki azt csinál, amit akar.

Valaki már leírta előttem, hogy ha mindenképp azt szeretnénk, hogy egyen, akkor ételt kell adni az illetőnek, és ezzel meg is van oldva a "cigire meg piára költi" problémája.

2017. jan. 5. 20:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!