Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Most, hogy jönnek a mínuszok,...

Most, hogy jönnek a mínuszok, adtok valamit a csöveseknek?

Figyelt kérdés
Azért jutott ez eszembe, mert nekik ez az életet jelentheti a megfagyástól, és eldöntöttem, hogy ha látok egyet, aki úgy gondolom, megérdemli, adni fogok kivételesen, akár többüknek is.

2017. jan. 5. 09:54
1 2 3 4 5
 11/49 evimeri ***** válasza:
92%
Én szoktam adni az olyanoknak, akiken látom, hogy még nem vetkőztek ki teljesen emberi mivoltukból. Értem ez alatt, hogy amennyire a körülményeik engedik tiszták. Azt hogy iszik-e vagy cigizik nem érdekel az ő dolga. Józanul nem lehet könnyű kibírni az utcán, főleg télen. Az olyannak aki még arra sem képes, hogy elmenjen egy szállóra megfürödni annak nem adok, mert undorító amikor ki sem látszik a koszból. Nehéz meghúzni a határvonalat. Könnyű ítélkezni egy meleg lakásból jóllakottan. Csak azt felejtik el sokan, hogy az anyagi javak is múlandó dolgok. Nem egy ember van a hajléktalanok között, akinek régen jó menő vállalkozása volt. Azt szokták mondani "soha nem mond, hogy soha". Mi sem tudjuk, hogy mit hoz a jövő. Lehet, hogy egy év múlva én leszek másra rászorulva.
2017. jan. 5. 10:54
 12/49 anonim ***** válasza:
48%

NEM.

Azt látom hajléktalanok ,koldulásból jól megtudnak élni. :) Össze koldult pénzből, olyan drága márkás cigit/piákat vesznek maguknak. Hogy abból pénzből vastag meleg ruhát/pokroc vagy sátrat vehetnének maguknak.

2017. jan. 5. 11:40
 13/49 anonim ***** válasza:
59%

A következö miatt nem szoktam:

Több koldustol is hallottam mar, hogy szimplan azert koldul, mert jobb el belole, mintha dolgozna.

Ha ad neki valaki, az jellemzoen 100-200 Ft-ot. Ha csak 5 percenkent ad egy ember az is mar boven ezer forint feletti oraber...

Ha van nalam epp olyan kaja, akkor azt felajanlom, ha elfogadja az teljesen rendben van.

2017. jan. 5. 11:54
 14/49 anonim ***** válasza:
43%
Nem, nem adok. És azért nem, mert hatalmas emberi hibájuk is van, ha senki sem segített rajtuk abban a helyzetben, amikor lecsúszott.
2017. jan. 5. 11:56
 15/49 anonim ***** válasza:
28%
Nem adok senkinek, se most, se jó időben. Ez nálam elvi kérdéssé vált néhány rossz élmény után.
2017. jan. 5. 11:57
 16/49 anonim ***** válasza:
74%
Nem olvastam végig a hozzászólásokat, csak néhányba beleolvastam. A magam részéről adtam mindig is és ezt követően is mindig adni fogok. Akik a hajléktalanok ellen gyűlölködve szólnak, azoknak azt mondom: Azt kellene valahogyan felfogni és megérteni mindenkinek, hogy azok az emberek, akik az utcán élnek főként valamilyen többé-kevésbé súlyosnak mondható mentális betegséggel küzdenek; tehát már eleve olyan gyógykezelő intézményben lenne a helyük, amely kifejezetten az ilyen állapotba került emberek gondozására szakosodott. Ez egyáltalán nem az Ő hibájuk, hanem az állam mulasztása, a kormány nem gondoskodik róluk megfelelően, holott erre teljesen biztosan elegendő lenne akár több évig is mondjuk a miniszterelnök várba költözésére fordított összeg. Plusz ehhez jönnek még a testi betegségek, amelyekkel már vagy rendelkeznek, vagy az utcán betegednek meg. Stadionokra, labdarúgópályákra van pénz, egészségügyre, hajléktalanok ellátására nincs. Azok, akik kevésbé rossz állapotban kerülnek ilyen helyzetbe, valahogy mégis feltalálják magukat, öszekoldulnak annyit, hogy el tudjanak menni Ausztriába, Németországba - ahol kapnak megfelelő segítséget. Sátrat szereznek, kunyhót építenek amiben adományokkal kihúzzák valahogy a telet és tavasszal útnak indulnak, jól fel tudják használni a tartós élelmiszert és a ruhákat, amelyekhez a karitatív szervezetektől valamelyest (de még mindig nem eléggé) hozzájuthatnak. De azok akik az utcán fekszenek nem tudják megtenni, nem tudnak gondoskodni magukról, tehát pontosan ők a legkiszolgáltatottabbak, akiknek kórházi ellátásra lenne szükségük, akik ellen a kormány gyűlöletkampánya alaptalanul felhergeli az önálló gondolkodásra már szinte egyáltalán nem képes embertömegeket.
2017. jan. 5. 12:14
 17/49 anonim ***** válasza:
85%

Ad 1: Azért érdemli meg, mert EMBERI LÉNY, pont.

Ad 2: hajléktalan.

Ad 3: Csak a lúzerek látnak addig, hogy "megérdemli, ahol van", ami lefordítva azt jelenti: "annyira ostoba vagyok, és sikertelen, hogy kell valaki, akinél még én is jobbnak érezhetem magamat". Ez az unintelligensek szövege, mert érvelésnek nem hívnám.

Ad 5: Ha adni akarsz, adj. Kérés, elvárás, viszonzás vagy hőmérsékleti tényező nélkül.

Ad 6: Ha egy ócska embernek van fedél a feje felett, és attól nem vitatja el senki, hogy mondjuk asszonyverő vagy állatkínzó vagy gyerekszadizó, de mégis lakik valahol, akkor ne kezdj el mérlegelni, hogy ki érdemli meg, hogy ne fagyjon meg szerinted, mert undorító.

Ad 7: Az, hogy segítesz, az rólad szól. Az, hogy akinek segítesz, mit kezd vele vagy sem, az pedig róla. Az előzőbe van beleszólásod.

Ad 8: Én segítek, egész évben. Önkéntes munkával és állandó támogatással IS. Mert nem bírom nézni, hogy tudnék tenni valamit, de inkább nem teszek, és mondjuk emiatt éhezik egy gyerek folyamatosan. Ugyanis ez alapvető felelősségünk, társadalmi kötelezettségünk egy szint felett.

Ad 9: Lehet lepontozni. Viszont ebben igazam van.

2017. jan. 5. 12:42
 18/49 anonim ***** válasza:
31%

Attól hogy betegek. És ha elmegyek egy mellett az utcán úgy hogy nem adok semmit majd hörög egyet milyen szemét vagyok....

Nos ez nagyobb ok arra hogy nem adok mint a pia vagy a cigi. Ha minden ilyen embernek adnék semmi nem maradna nekem. Az állam dolga lenne gondoskodni róluk.

2017. jan. 5. 12:54
 19/49 A kérdező kommentje:

18-as:

Épp erről beszélünk, hogy nem kell mindnek adni válogatás nélkül. Azért mert az egyik bunkó, nem adsz a szerencsétlennek, aki hálás lenne érte?

Ettől függetlenül nem korhollak le, hiszen abszolút nem kötelezhet senki, hogy a pénzedet elszórd idegenekre. Még sokszor az embernek magára sem jut elég. De néha 1-1 százas olyan boldogságot tud okozni az utcán élőknek.

2017. jan. 5. 13:11
 20/49 anonim ***** válasza:
100%

"Nem, nem adok. És azért nem, mert hatalmas emberi hibájuk is van, ha senki sem segített rajtuk abban a helyzetben, amikor lecsúszott."

Elég primitív a válaszod: attól, hogy valakinek nincs rokona - ami elég gyakran elöfordul, mert a szülök már nem élnek, testvérek nincsenek -, az miért lenne aza dott valakire nézve "hatalmas emberi hiba"?

Emellett egy középorsztálybeli embernek általában nincs olyan ismeretsége, aki egy kivülállót is el tudna tartani - és ez szintén nem az illetö hibája, hogy az emberek többsége örül, ha megél a jövedelméböl, másnak már nem tud adni.

2017. jan. 5. 13:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!