Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogy lehet valaki ennyire...

Hogy lehet valaki ennyire durván homofób? Talán látens meleg?

Figyelt kérdés

Van egy osztálytársam (17/f), aki nagyon durván homofób. Én megértem, ha valaki homofób egy bizonyos szintig, de hogy ennyire, az nonszensz.

Szóval, a következőt kell tudni róla: Akár egy apró utalás a homoszexualitásra, tényleg egy hangyányi, és egyből elkezd fújjogni meg hasonlók. Még ha az a dolog poénos is, ő nem röhög, hanem kissé zavartan érzi magát és fújjog. (Az a vicc, hogy én is meleg vagyok (nem tudja) és jóban van velem, eléggé bír.) Ma volt az iskolánkban egy rendezvény, a végén volt egy eredményhirdetés. Az alattunk lévő osztályban van egy elég furcsa srác, nagyon valószínű hogy nem közönbös a saját neme iránt. A helyzet a következő: Őt szólították ki, mert díjazott volt, ugye mindenki tapsolt, kivéve osztálytársamat, aki egy ilyen megjegyzést tett: "B*zikat nem ünnepelek".

Szerintetek látens meleg? Vagy egy ember lehet ilyen betegesen homofób? Lehet valami a háttérben? Vagy csak simán rossz ember? (rasszista is enyhén)

2016. dec. 21. 17:22
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
* A manipuláció negativitása
2016. dec. 30. 12:32
 22/31 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :D Talán sosem derül ki hogy mi az igazság, de igazából nem is érdekel, csak a viselkedése zavar.
2017. jan. 7. 22:38
 23/31 anonim ***** válasza:
Inkább az apukája az, és otthon lelkileg bántalmazza ezért a fiát. A fiú meg frusztrált a témára érthető okból.
2017. jan. 18. 07:18
 24/31 anonim ***** válasza:
79%

Semmi problémám a melegekkel, tőlem még házasodhatnak is, de jó lenne elfogadni, hogy nem mindenki látens homo, akinek megrándul a szeme vagy fintorog egyet, vagy nem tetszését fejezi ki, mikor az utcán meglát két pasast smárolni.

Tudom, hogy ez egy nagyon népszerű gondolkodásmód, hogy mindenki aki nem hajt fejet ezen jelenség előtt az biztos titokban maga is meleg.

Nem meleg, csak teljesen más értékrend szerint nevelkedett, és ha meglát a tévében két pasit akik épp rakják egymást, akkor elborzad és elkapcsol.

Egyszerűen nem tudja hova rakni ezt a dolgot, megrémíti.

Tudom, hogy ezért most nagyon le leszek pontozva, de sajna ez az igazság.

Elismerem, biztosan vannak ilyenek, akik saját homoszexualitásukat ilyen kirohanások által próbálják leplezni, de kérek szépen mindenkit, hogy ezt ne vegyük már általánosnak!

Senki sem lesz látens homo, aki elfordítja a fejét vagy nem tetszését fejezi ki, ha melegeket lát valahol.

2017. jan. 30. 13:52
 25/31 anonim ***** válasza:
52%
Utolso,igazad lehet,el is fogadom az allaspontodat. Azonban az,aki ennyire ragorcsol a temara,a nyakamat tennem ra,hogy latens meleg. Nyilvan abban az esetben,ha valaki kulturalt hangnemben kifejezi a nemtetszeset amikor szoba kerul a dolog,akkor mas a helyzet.
2017. jan. 31. 23:13
 26/31 anonim ***** válasza:
81%

Aki a meleg témára rágörcsöl és úton útfélen ellenük kampányol, erőszakosan kiáll ellenük, folyton fröcsög róluk, másról már nem is képes beszélni, annál tényleg állhat látens homoszexualitás a háttérben, ezt teljes mértékben aláírom, valaki így próbálja leplezni, de én azért elmennék odáig, hogy a homofóbia ilyen szintű kinyilatkoztatása sem jelent látens homoszexualitást minden esetben.

Már kezd kicsit elegem lenni abból, hogy mindenkit látens homónak bélyegeznek, aki nem kíváncsi a melegekre vagy az utcán/tévében/hírekben nem akarja őket nézni.

Pl. ha az én öreg nagyapám a tévében meglát két smároló pasast és elkapcsolja (mindenféle szitkozódás meg mérgelődés nélkül), akkor most ő is látens homó?

Én nem vagyok pszichológus, de én ezt a nézetet nem osztom, nem támogatom.

2017. febr. 4. 18:44
 27/31 anonim ***** válasza:
44%

Nem,pontosan ezt mondom,hogy aki igy reagal mint nagyapad,az nem latens meleg. Neki nem tetszik,elkapcsol a tvben,de nem idegesiti magat ezen. Sajat dolga.

Bar lehet,hogy en sajat magambol indulok ki,azert feltetelezem,hogy ha valami nem tetszik az embereknek akkor nem azon haborognak,hanem tovabblepnek. En peldaul vegetarianus vagyok,de senkit nem hurrogok le akkor sem,ha engem megkinal husos etelekbol,sot kiseloadast sem tartok az ezzel kapcsolatos nezeteimrol. Pedig nem ertek egyet veluk,es egyaltalan nem tetszik az,ha valaki allatok testet eszi meg.

2017. febr. 5. 22:03
 28/31 anonim ***** válasza:
92%

Bár régi a kérdés, de remélem még valaki olvassa.

Kérdező, az osztálytársad tipikusan az az eset, amit a pszichológiában "projekciónak" hívnak.

Egy személy képtelen elfogadni saját magában egy tulajdonságot vagy érzést, emiatt ezt a tulajdonságot másokban ítéli el. A pszichológusok is megmondják, hogy minél hangosabban és gyakrabban szidja valaki a melegeket, annál nagyobb az esély arra, hogy az illető látens homo- vagy biszexuális, csak nem meri ezt magában beismerni, elfogadni, emiatt ezt gyűlölettel folytja el.

2017. szept. 10. 16:36
 29/31 A kérdező kommentje:
Plot twist: Már ő is süt el "buzulós" poénokat, nem tudom mi változott meg.
2017. okt. 6. 05:41
 30/31 anonim ***** válasza:
Lehet beismerte magának?
2017. okt. 6. 10:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!