Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miert fajult el ennyire a világ?

Miert fajult el ennyire a világ?

Figyelt kérdés

Ahogy nagyszuleim/szuleim meséli hogy milyen volt a gyerekkora mindig arra gondolok milyen jo lett volna hamarabb születni. Akkoriban szinte minden mas volt pl a gyerekeket nem óvták annyira a szüleik megsem lett semmi bajuk! Nem hiszem hogy volt olyan hogy "ne nyúlj hozza mert koszos" mondat igy erősebb imurendszeruk volt a gyerekeknek is anno. Most viszon mindenki "unatkozik" es nem bírjak feltalalni magukat csak a telefon elott birnak ülni. En mikor unatkozom eloveszek egy konyvet vagy elmegyek a barátaimhoz esetleg zenét hallgatok vagy sétálok egyet.

(TISZTELET A KIVÉTELNEK!! A helyesirasomert pedig elnézest)

Normális kommenteket Legyszives!

2016. dec. 8. 14:41
 1/10 anonim ***** válasza:
75%
Nagyszüleid korában tuti jó volt gyereknek lenni. Sokat meséltek a háborúról, az 56-os dolgokról, meg az azutáni éhezésről? De hát akkoriban még olyan szép volt minden, most meg hová fajultunk, hehe.
2016. dec. 8. 14:46
 2/10 A kérdező kommentje:
Igen meséltek de akkor vegyük a szüleim gyerekkorát...
2016. dec. 8. 14:52
 3/10 anonim ***** válasza:
69%

Hááát igen milyen jó is volt a régi pl TSZ időben gyereknek lenni, ha nem mentél továbbtanulni mehettél földet túrni.

Nem volt okostelefon, színes tv, internet hmm dejjjóisvoltmár...

Inkább annak örülj, hogy most vagy gyerek!

2016. dec. 8. 15:00
 4/10 anonim ***** válasza:
78%

Igazából pont a szülők korosztálya nevelte ki a mostani "jézusom bejött egy bogár most mind meghalunk pestisben" gondolkodásmódú fiatalokat.

Én biztos hogy úgy nevelem majd a gyerekem (engem is úgy neveltek) hogy ami nem öl meg az megerősít :D nem kell félni a bogaraktól és a kosz sem öl meg legrosszabb esetben kezet kell mosni ha elestél sem kell egyből amputálni a sérült végtagot és még a világ sem omlik össze.

De azt se felejtsd (nem tudom a te családod milyen körülmények között volt nálunk nagy volt a nélkülözés így ezt a részét ismerem a történetnek) hogy tulajdonképpen nem is nagyon volt más lehetőségük mint a koszba csúszni mászni mert ez volt és kész. Szerintem egyértelműen átestünk a paci túloldalára manapság de az akkori gyerekkor sem volt fenékig tejfel. Én szerettem a saját gyerekkorom de mint mondtam nálam megvolt az egyensúly. Rengeteget másztam a koszban játszottam a sárral és mindenféle bogarat madarat állatot összetaperoltam és megismertem ami csak szembe jött viszont emellett sok különböző játékom volt nem csak a saját kreativitásomra hagyatkozhattam 8 évesen már volt telefonom hogy anyáék elérjenek ha kell ami azért nem rossz dolog ha az ember egyedül megy iskolába vagy táborozik viszont még nem voltunk benne ennyire a technika korában így nem volt rám nagy hatással.

Hogy miért fajult el a világ? Nézőpont kérdése elfajult-e vagy sem. Mindenesetre a szülők kompetenciájának türelmének és idejének hiánya az ok szerintem. Egyrészt sokan vállalnak/vállaltak úgy gyereket hogy hibás volt a minta előttük másrészt bejöttek a mindentől óvjuk a gyereket trendek (szerintem a hibás minta miatt terjedtek el ennyire) a szülők munkája miatt egyre kevesebb az idő így sokat van a gyerek egyedül vagy szinte egyedül és mihez tud nyúlni? A technikához ahonnan visszacsatolást kaphat ha már a szülőtől nem kapja meg. Az emberek elszeparálódtak egymástól a nagyobb településeken és a közbiztonság hiányai miatt nem szívesen engedik le a gyereket egyedül. Viszont mivel idejük kevés van nem is mennek le vele így a szocializáció sem megfelelő ami ismét az internet világa felé tereli a gyereket arról nem is beszélve hogy hány szülőt látok aki mikor a gyerekkel van akkor is a telefonját nyomkodja így a gyerek eleve ezt tanulja meg.

Nagyon hosszan lehetne részletezni a miérteket és hogyanokat :) Ettől még ez a kor nem feltétlenül rosszabb mint a korábbiak és kitudja mit hoz a jövő. A fejlődés változással jár és az újabb korokat a régebbiek általában rossz szemmel nézik. Ha belegondolsz szerintem a mostani helyzetnek is van annyi pozitívuma mint a szüleink/nagyszüleink helyzetének csak máshol.

2016. dec. 8. 15:04
 5/10 anonim ***** válasza:
78%
Azzal még kiegészíteném hogy nem voltak kötelezettségeim (a földeken kapálni, libát őrizni stb. nem kellett vasárnap koránkelnem hogy templomba menjek mert úgy illik stb. Félreértés ne essék nem a templomba járással van bajom hanem a képmutatással.) nem vertek se szíjjal se kézzel se vonalzóval se otthon sem az iskolában. Az egyik szülőm elég tanult így ott volt a jó példa és nem az volt az egyetlen belátható lehetőségem hogy elmegyek kapálni mert ha másra nem oda még jó leszek hanem rugdostak hogy legyek valaki. Már nem a vaskalapos tanárok idején jártam iskolába és a szüleimmel is sokkal közvetlenebb a kapcsolatom mint nekik a sajátjukkal. Szóval van azért nagyon sok jó oldala a jelennek.
2016. dec. 8. 15:10
 6/10 anonim ***** válasza:
31%

Minden korszaknak megvoltak a maga előnyei, és hátrányai, a kérdés, hogy ki-ki hogyan ítéli meg ezeket. Mivel ilyen kérdést tettél fel, ezért gyanítom, hogy nem vagy éppen sikeres a generációd körében, sem túl népszerű, és nem tudsz azonosulni a mostani divathullámokkal és mentalitással sem. Ezért látod elfajultnak a világot.

Ezt az álláspontomat úgy alakítottam ki, hogy magamból indulok ki:

- Nem szeretem sem a Wellhello-t, sem a Halott Pénzt, és nem tudok nagyon külföldi jelenleg népszerű előadókat sem megnevezni, pedig gondolom nem egynek milliárdos nézettségű videói vannak youtube-n. Helyette P.Mobil, Pokolgép, Auróra, AC/DC stb. szól.

- Nem szoláriumozok, nincs a mai divat szerinti ruházatom, a frizurám sem a mai divat szerint felnyírt, a ruházatomban sincsenek a mostani "trendi" ruhadarabok.

Ez csak egy kevés példa arról a nagyon hosszú listán felsoroltak közül, amiket nem szeretek ebben a XXI. században. Nem érzem sajátomnak a "feeling"-jét, ezért én is szívesebben születtem volna úgy 20-30 évvel ezelőtt, amikor az élet sokkal inkább olyan lett volna, amiben jobban tudok érvényesülni.

Emlékszek, egyszer megbeszéltem egy találkozót, de az illető nem volt sehol, pedig már fél órája eltelt a megbeszélt időpont. Felhívtam többször, de ki volt kapcsolva. Mikor másnap kérdőre vontam, hogy miért nem hívott, hogy nem jön, azt felelte:

- Nem kaptad meg a face üzenetemet?

Azóta használok mobilnetet. Nem azért, mert szeretem, hanem mert muszáj.

De nekem nagyon hiányzik a személyes kapcsolattartás is a mai világból.

2016. dec. 8. 15:15
 7/10 anonim ***** válasza:
71%

Ez kifejezetten sok tényezős kérdés, nem akarok most kisregényt írni, így csak 1-2 szempontot ejtenék meg.

Az egyik tényező, ami belejátszik, az emberek szellemi tunyasága, vaksága. Kényelmesebb számukra a presztízskövetés, birkaként mennek a tömegesen elfogadott után. Így a hatalom könnyedén manipulálhatja és manipulálja is a többséget, és a világ berendezkedését.

Aki értelmes, azoknak persze ez nem tetszik, de mivel ők vannak kisebbségben, kénytelenek bizonyos szinte alkalmazkodni a többséghez, és csak fokozatosan van lehetőségük felébreszteni a többséget a lustaságukból és csipkerózsika-álmukból.

A többség számára anélkül, h nyíltan kimondaná a hatalom, erkölcstelenséghez -pl indokolatlan korrupcióhoz- vezető kiskapukat hagy nyitva, mintegy csábításként, evvel a hatalom egyik célja, hogy az alacsony értékrend lehessen uralmon, és többek között ennél fogva is széthúzza az embereket, egymásnak ugrassza.

Divide et impera - szól az aljas hatalmi módszer, már a Római kor óta. Magyarán "oszd meg (a népet) és uralkodj (ezáltal is rajta)"

2016. dec. 8. 15:58
 8/10 anonim ***** válasza:
* bizonyos szinteN
2016. dec. 8. 16:00
 9/10 A kérdező kommentje:
#4koszonom a választ :)
2016. dec. 8. 19:07
 10/10 A kérdező kommentje:
#6 "népszerű" vagyok vannak barátaim talán még sok is. Oka ennek az lehet h laza jofej kedves es értelmes vagyok. (nem csak hasrautesre mondom ilyen jelzokkel illetnek) ugyanúgy az en korosztályom is es idősebbek/fiatalabbak is bírnak viszont mindig lesznek kivételek akik nem fognak velem szimpatizálni.
2016. dec. 8. 19:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!