Miert fajult el ennyire a világ?
Ahogy nagyszuleim/szuleim meséli hogy milyen volt a gyerekkora mindig arra gondolok milyen jo lett volna hamarabb születni. Akkoriban szinte minden mas volt pl a gyerekeket nem óvták annyira a szüleik megsem lett semmi bajuk! Nem hiszem hogy volt olyan hogy "ne nyúlj hozza mert koszos" mondat igy erősebb imurendszeruk volt a gyerekeknek is anno. Most viszon mindenki "unatkozik" es nem bírjak feltalalni magukat csak a telefon elott birnak ülni. En mikor unatkozom eloveszek egy konyvet vagy elmegyek a barátaimhoz esetleg zenét hallgatok vagy sétálok egyet.
(TISZTELET A KIVÉTELNEK!! A helyesirasomert pedig elnézest)
Normális kommenteket Legyszives!
Hááát igen milyen jó is volt a régi pl TSZ időben gyereknek lenni, ha nem mentél továbbtanulni mehettél földet túrni.
Nem volt okostelefon, színes tv, internet hmm dejjjóisvoltmár...
Inkább annak örülj, hogy most vagy gyerek!
Igazából pont a szülők korosztálya nevelte ki a mostani "jézusom bejött egy bogár most mind meghalunk pestisben" gondolkodásmódú fiatalokat.
Én biztos hogy úgy nevelem majd a gyerekem (engem is úgy neveltek) hogy ami nem öl meg az megerősít :D nem kell félni a bogaraktól és a kosz sem öl meg legrosszabb esetben kezet kell mosni ha elestél sem kell egyből amputálni a sérült végtagot és még a világ sem omlik össze.
De azt se felejtsd (nem tudom a te családod milyen körülmények között volt nálunk nagy volt a nélkülözés így ezt a részét ismerem a történetnek) hogy tulajdonképpen nem is nagyon volt más lehetőségük mint a koszba csúszni mászni mert ez volt és kész. Szerintem egyértelműen átestünk a paci túloldalára manapság de az akkori gyerekkor sem volt fenékig tejfel. Én szerettem a saját gyerekkorom de mint mondtam nálam megvolt az egyensúly. Rengeteget másztam a koszban játszottam a sárral és mindenféle bogarat madarat állatot összetaperoltam és megismertem ami csak szembe jött viszont emellett sok különböző játékom volt nem csak a saját kreativitásomra hagyatkozhattam 8 évesen már volt telefonom hogy anyáék elérjenek ha kell ami azért nem rossz dolog ha az ember egyedül megy iskolába vagy táborozik viszont még nem voltunk benne ennyire a technika korában így nem volt rám nagy hatással.
Hogy miért fajult el a világ? Nézőpont kérdése elfajult-e vagy sem. Mindenesetre a szülők kompetenciájának türelmének és idejének hiánya az ok szerintem. Egyrészt sokan vállalnak/vállaltak úgy gyereket hogy hibás volt a minta előttük másrészt bejöttek a mindentől óvjuk a gyereket trendek (szerintem a hibás minta miatt terjedtek el ennyire) a szülők munkája miatt egyre kevesebb az idő így sokat van a gyerek egyedül vagy szinte egyedül és mihez tud nyúlni? A technikához ahonnan visszacsatolást kaphat ha már a szülőtől nem kapja meg. Az emberek elszeparálódtak egymástól a nagyobb településeken és a közbiztonság hiányai miatt nem szívesen engedik le a gyereket egyedül. Viszont mivel idejük kevés van nem is mennek le vele így a szocializáció sem megfelelő ami ismét az internet világa felé tereli a gyereket arról nem is beszélve hogy hány szülőt látok aki mikor a gyerekkel van akkor is a telefonját nyomkodja így a gyerek eleve ezt tanulja meg.
Nagyon hosszan lehetne részletezni a miérteket és hogyanokat :) Ettől még ez a kor nem feltétlenül rosszabb mint a korábbiak és kitudja mit hoz a jövő. A fejlődés változással jár és az újabb korokat a régebbiek általában rossz szemmel nézik. Ha belegondolsz szerintem a mostani helyzetnek is van annyi pozitívuma mint a szüleink/nagyszüleink helyzetének csak máshol.
Minden korszaknak megvoltak a maga előnyei, és hátrányai, a kérdés, hogy ki-ki hogyan ítéli meg ezeket. Mivel ilyen kérdést tettél fel, ezért gyanítom, hogy nem vagy éppen sikeres a generációd körében, sem túl népszerű, és nem tudsz azonosulni a mostani divathullámokkal és mentalitással sem. Ezért látod elfajultnak a világot.
Ezt az álláspontomat úgy alakítottam ki, hogy magamból indulok ki:
- Nem szeretem sem a Wellhello-t, sem a Halott Pénzt, és nem tudok nagyon külföldi jelenleg népszerű előadókat sem megnevezni, pedig gondolom nem egynek milliárdos nézettségű videói vannak youtube-n. Helyette P.Mobil, Pokolgép, Auróra, AC/DC stb. szól.
- Nem szoláriumozok, nincs a mai divat szerinti ruházatom, a frizurám sem a mai divat szerint felnyírt, a ruházatomban sincsenek a mostani "trendi" ruhadarabok.
Ez csak egy kevés példa arról a nagyon hosszú listán felsoroltak közül, amiket nem szeretek ebben a XXI. században. Nem érzem sajátomnak a "feeling"-jét, ezért én is szívesebben születtem volna úgy 20-30 évvel ezelőtt, amikor az élet sokkal inkább olyan lett volna, amiben jobban tudok érvényesülni.
Emlékszek, egyszer megbeszéltem egy találkozót, de az illető nem volt sehol, pedig már fél órája eltelt a megbeszélt időpont. Felhívtam többször, de ki volt kapcsolva. Mikor másnap kérdőre vontam, hogy miért nem hívott, hogy nem jön, azt felelte:
- Nem kaptad meg a face üzenetemet?
Azóta használok mobilnetet. Nem azért, mert szeretem, hanem mert muszáj.
De nekem nagyon hiányzik a személyes kapcsolattartás is a mai világból.
Ez kifejezetten sok tényezős kérdés, nem akarok most kisregényt írni, így csak 1-2 szempontot ejtenék meg.
Az egyik tényező, ami belejátszik, az emberek szellemi tunyasága, vaksága. Kényelmesebb számukra a presztízskövetés, birkaként mennek a tömegesen elfogadott után. Így a hatalom könnyedén manipulálhatja és manipulálja is a többséget, és a világ berendezkedését.
Aki értelmes, azoknak persze ez nem tetszik, de mivel ők vannak kisebbségben, kénytelenek bizonyos szinte alkalmazkodni a többséghez, és csak fokozatosan van lehetőségük felébreszteni a többséget a lustaságukból és csipkerózsika-álmukból.
A többség számára anélkül, h nyíltan kimondaná a hatalom, erkölcstelenséghez -pl indokolatlan korrupcióhoz- vezető kiskapukat hagy nyitva, mintegy csábításként, evvel a hatalom egyik célja, hogy az alacsony értékrend lehessen uralmon, és többek között ennél fogva is széthúzza az embereket, egymásnak ugrassza.
Divide et impera - szól az aljas hatalmi módszer, már a Római kor óta. Magyarán "oszd meg (a népet) és uralkodj (ezáltal is rajta)"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!