Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hihetetlen, hogy hová fajult...

Hihetetlen, hogy hová fajult a világ! Mit gondoltok?

Figyelt kérdés

Borzasztónak tartom, hogy már a legszűkebb, legintimebb egység, azaz a család ilyen módon elkorcsosodott.

Rengeteg kérdés olvasható itt nap mint nap, és mind a családi problémákról. Pedig úgy gondolom, bárkivel lehet gondunk a világban, mindig a család az a hely, ahol megnyugvásra lelhetünk, vagy legalább is kellene lelnünk.

Tele van a kategória önbizalom hiányos tinikkel, akikkel folyton veszekednek otthon. Ott vannak azok a szülők, akik nem akarják elengedni majdhogynem felnőtt gyerekeiket. Lelki terrorban tartják a gyerekeket, irányítják, tulajdonuknak tekintik őket.

És ott vannak a férjek, feleségek, akik nem tisztelik egymást. Na meg az elvált szülők, a perverz nevelőapák, és a többi.. Kötözködő anyósok.. Leszarom stílusú szülők. stbstb.. Lehetne sorolni a végtelen lehetőségeket...

Ennek a kis szűk egységnek igenis jól kellene működnie.

Mi vezethetett ide szerintetek?

2014. aug. 4. 12:21
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
10%
St Nilus mar nagyon regen megjosolta, hogy az emberek olyanokra lesznek kepesek, mint azelott soha. Emberek allatoka valnak. Not, ferfit nem lehet megkulonboztetni, se viselkedesre, se kinezesre. En csak sajnalni tudom a fiatalokat. Imadom a gyerekeket, de meglatok egy kismamat, es sajnalom, de egybol az jut az eszembe, minek. Erre az orult vilagra? Ilyen beteg emberek koze?
2014. aug. 4. 12:27
 2/22 anonim ***** válasza:
97%
Akinek van önbizalma vagy nincsenek komoly problémái annak a kérdését nem látod, így csak egy szűkebb réteggel ismerkedsz meg. Szerintem nem a világ változott, csak nem látjuk át. Val.szeg régen is ennyi ilyen ember volt és ennyi normális, csak akkor nem volt facebook és gyakori, twitter, youtube, hogy globálisan meglássuk rengeteg ember életének egy szeletét
2014. aug. 4. 12:30
 3/22 anonim ***** válasza:
100%
Marhaság! Nem kerültek nyilvánosságra a család problémái ilyen szinten mint most. Ha az ember olvas Móriczot, Németh Lászlót, Bródy Sándort, Mikszáthot, Krúdyt de akár Jókait, napnál világosabb, hogy eszményített őseink ugyanolyan sxarháziak voltak mint mi, vagy éppen a mai fiatalok.
2014. aug. 4. 12:39
 4/22 anonim ***** válasza:
53%

A család maga emberellenes találmány. A családi életmód erőltetése az oka ennek. Nem olyan régi találmány ez, talán ha 4000 éves, akkor sokat mondtam.

Persze, hogy szétmarják egymást azok, akiknek összezárva a természetük ellenében "kell" élni!

2014. aug. 4. 12:41
 5/22 anonim ***** válasza:
100%
Egy azért biztos! A gyk-ból ne vonj le messzemenő következtetéseket, ugyanis ide azok írnak, akiknek problémájuk van, akinek nincs, az nem ír. Ebből nem tudsz egy statisztikát összerakni, hogy igen, a mai világban sokkal szarabb a helyzet mint régen volt. Régen is voltak ilyen esetek, csak esetleg nem kerültek előtérbe. Én nem mondom, hogy most nincs több ilyen, biztosan van ilyen hatással az emberekre a felgyorsult világ, a sok stressz, de mindenesetre a gyk-ból nem kell levonni messzemenő következtetéseket.
2014. aug. 4. 12:47
 6/22 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy egyre nagyobb a társadalmi nyomás, ahogy egyre több elvárásnak kell megfelelnie a felnőtteknek, úgy fásulnak be egyre többen. Egyre több a befordult, immár céltalanná vált ember, akinek kizárólag egy dolog lebeg a szeme előtt, az életben maradás. A munka sok, a pénz kevés, a szükségletek drágák. Nos a házaspárok ebbe a malomba őrölnek. Ebből adódóan türelmetlenek, és egymásra mutogatnak, mert nem mennek a dolgok.

- a gyerekeiknek viszont jobb sorsot szánnak, így túl sokat várnak el. Mivel az elvárás magas, és a tini nem tud megfelelni ezeknek, tele lesz gátlással, és önbizalomhiánnyal. Persze nem kell mondanom, hogy milyen felnőtté fognak válni.

- a bolond anyós meg? Nem ebben a rendszerben nevelkedtek a mostani anyósok. Fogalmuk sincs arról, hogy ebben a világban már nincsenek nyugdíjas, jól fizető kamuállások mint anno. El se tudják képzelni azt a stresszt amit a mai dolgozók éreznek, amikor minden nap a létbizonytalansággal szembesülnek. Ezért okosnak hiszik magukat, ezért érzik úgy, hogy amit látnak nem a társadalom, hanem a gyerek hibája.

Ezt is lehetne a végtelenségig sorolni. Azonban az előttem szólóval egyetértek, hiszen ezek a problémák régen is megvoltak, csak más-más apropóból. Persze a kommunizmusba nem teregette az ember a szennyesét, főként azért nem, mert lehetősége se volt rá. No meg ugye azt nem mesélte el senki, amire nem volt büszke. A válás is szégyen volt, de valljuk be nem sok jó származott belőle.

2014. aug. 4. 12:47
 7/22 anonim ***** válasza:
13%
Jó, akkor régen is volt rá lehetőség, hogy mások szemetében turkáljunk. A magyar irodalommal nem vagyok tisztában, mert NEM ÉRDEKEL. Csak az lett volna a mondani valóm lényege, hogy ne ítéljük meg egy szűk réteg alapján a teljes világot, illetve ne higgyük, hogy régen minden jobb volt, csak más. Sokan akik a saját konvenciójuk alapján skatulyázzák be a világot képesek azonnal elutasítani a változásokat, de az, akár jó, akár rossz, akár szükséges vagy sem, egy biztos elkerülhetetlen és el kell fogadni
2014. aug. 4. 12:56
 8/22 anonim ***** válasza:

Régen is megvoltak ugyan ezek a gondok, maximum más köntösbe bújtak.

Én egy dolgot nem értek, mindenki sír és vár a csodára. Annyiszor látom ezeket a tipikus "ezért tart itt az ország", "elkorcsosul a világ", "régen minden jobb volt", stb, de azt sose látom, hogy bárki tenne valamit egy olyan világért amit ő szeretne. Egy ember nyilván nem tud sok mindenen változtatni világviszonylatban, de a saját kis világát mindenki úgy rendezi, ahogy akarja. Ha valami nem tetszik csináld máshogy! Akkor se biztos, hogy sikerül, de igenis tenni kell azért amit akarunk és nem másra mutogatni, hogy az ő hibájából nincs.

A világot azok formálják akik most benne élnek, vagyis MI.

2014. aug. 4. 13:47
 9/22 anonim ***** válasza:
1%
Én úgy tudom, hogy a házasság szent és van szentsége és azok veszélyeztetik, akik azonos neművel akarnak házasodni. A hetero kapcsolatokról nekem azt mondták, hogy azok olyan tiszták, mint a friss hó...
2014. aug. 4. 13:51
 10/22 anonim ***** válasza:
9es azért remélem nem nyelted be ezt a maszlagot.
2014. aug. 4. 13:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!