Az emberek miért tartanak kevésnek teszem azt 140 ezer ft-os fizetést? Úgy hogy mindeközben nincs hitele, sajátja a lakhatás.
Nyilván ennyiből nem lehet szalonból kihozni egy autót rögtön 3 év spórolással, de azért ha ügyesen kezeli valaki a pénzt az jó támpont, és fiatalabb autót is tarthat.
A hülyeségeket mint a cigi is, mindenkinek mellőzni kéne, és több maradna zsebben.
Egyedülállóként a saját ház lakás nagy segítség, ami megint csak takarékosságot eredményez, munkahelyemen nálam pár évvel idősebb sráccal számolgattunk mennyi az annyi, én legbelül a fejem fogtam mikor 40-50 ezreket adnak ki albérletre. Bár a szerelem ezek szerint mindent megér csak hogy bérlőként bármikor egymásnak ugorjanak, és ne kelljen sakkozni hogy mikor tudnak ketten lenni valamelyiküknél.
A főzés megint csak olyan hogy aki tud az fillérekből jóllakik, van aki a mosogatás költségét és a szabadidejét inkább kifizeti egy futárnak a kaját tekintve.
Otthon laktam havi 30-at adtam haza, de még ennyit sem akartak elvenni tőlem, nagy segítség volt hogy ha hazaértem melóból megvolt főzve, ruhákban olyan vagyok hogy bőrdzsekin kívül van egy téli parkám szóval csak farmert pólót, rövid ujjút szoktam venni évente egyszer.
100-at eltudtam rakni mindig, volt hogy többet is ha mondjuk egy túlórával 150et is elérte a fizetés.
12 éves mobilt használok, semmi android, ios ami ugyebár arra sarkallna hogy kezd gyenge lenni vegyem az új mobilt.
Csak hívásra használom semmi másra.
A lakás vételára panelprogramosan pár éve felújított állapotban 6,5m volt második találkozásnál kiraktam a tulaj elé a készpénzt és el is engedte belőle az 500at
Cserébe most semmi lakhatással kapcsolatos kiadásom nincs, csak számla fizetés után félretenni amennyit csak lehet.
Na vajon miért?
Azért mert az emberiség 90%-a éppen annyi fizetést kap, hogy ne dögöljön éhen és mehessen dolgozni. Engem maga a világ működése szomorít el, hogy a munkaalapú társadalom helyett simán létrehozhatnánk olyan jóléti társadalmat, ahol mindenki annyit dolgozik amennyit nagyon kell és mindenki jól élhetne.
Másrészt, ahogy te is írod, ez a fizetés a lemondásokról szól.
Mondj le arról hogy valaha új autód lesz, mondj le a cigiről, mondj le a hobbijaidról, mondj le az önállóságodról, mondj le az ételről is...csak kérdezném, hogy élet ez így?
Utolsó: na hát akkor nézd meg az én ismerőseimet, akiknek a 95%-a nettó 100 ezer ALATTI bérből él. Kocsija nagyon keveseknek van, azt sem váltogatják gyakran, csak ha már használhatatlan. Külföldön nem nyaralnak, ha mégis akkor néhány évente egyszer és csak a környező országokig jutnak el. Az éttermi étkezés ünnepszámba megy. Ruhát a turkálóból veszik a legtöbben, mert ahhoz képest már a kínai is drágának számít. És az összes diplomás ember, se nem hülyék, se nem tanulatlanok! Nem tudom, te hol élsz, de ahol én, ott egyáltalán nem hétköznapi az, hogy az emberek jól élnek! Örülnek, ha az összes számla ki van fizetve és még kajára is jut pénz. A munkahelyemen is eleve 75 ezres fizetés a kezdő, ennyivel vesznek fel mindenkit, teljesen mindegy, milyen a végzettsége, mennyi a tapasztalata, csak hosszú évek elmúltával tudja feljebb tornázni ezt az összeget.
30/N
"én legbelül a fejem fogtam mikor 40-50 ezreket adnak ki albérletre"
Mindig szeretem az ilyen okoskodókat.
Képzeld van, akik egyszerűen nem tehetik meg hogy otthon lakjanak. Laktál volna együtt az alkoholista apámmal, akkor mindjárt másképp gondolnád az albérlet kérdést.
Másrészt nem csak a "ketten lenni" miatt szoktak az emberek kivenni lakást. Egyszerűen az az élet rendje, hogy saját családot alapítunk és önállósodunk. Lehet otthon is lakni, de az ilyen "megkérdezem a szüleim hogy ott alhat e barátnőm" dolgok felnőtt fejjel már elég kínosak mindenkinek és max a tini szerelmekben működnek.
Harmadrészt hiába laknék otthon a szüleimnél, ha a környéken zéró esélyem lenne szakmában munkát találni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!