Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az emberek miért tartanak...

Az emberek miért tartanak kevésnek teszem azt 140 ezer ft-os fizetést? Úgy hogy mindeközben nincs hitele, sajátja a lakhatás.

Figyelt kérdés

Nyilván ennyiből nem lehet szalonból kihozni egy autót rögtön 3 év spórolással, de azért ha ügyesen kezeli valaki a pénzt az jó támpont, és fiatalabb autót is tarthat.

A hülyeségeket mint a cigi is, mindenkinek mellőzni kéne, és több maradna zsebben.

Egyedülállóként a saját ház lakás nagy segítség, ami megint csak takarékosságot eredményez, munkahelyemen nálam pár évvel idősebb sráccal számolgattunk mennyi az annyi, én legbelül a fejem fogtam mikor 40-50 ezreket adnak ki albérletre. Bár a szerelem ezek szerint mindent megér csak hogy bérlőként bármikor egymásnak ugorjanak, és ne kelljen sakkozni hogy mikor tudnak ketten lenni valamelyiküknél.

A főzés megint csak olyan hogy aki tud az fillérekből jóllakik, van aki a mosogatás költségét és a szabadidejét inkább kifizeti egy futárnak a kaját tekintve.

2016. nov. 19. 15:53
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
100%
Mert az emberek nagy részének nincs saját pecója és albérletet/hitelt fizet.
2016. nov. 19. 15:55
 2/27 anonim ***** válasza:
12%

Mert ki van mosva az agyuk. Ha nincs ájfonod akkor nem vagy menő (és ezt a 35 éves, gyereket nevelő, magát felnőtt embernek valló testvéremtől hallottam)

mindenkinek a legújabb, legnagyobb, legmenőbb dolog kell, mert akkor érezheti magát valakinek és persze mindezt azonnal, most!

Nagy gondok vannak az emberek fejében!

2016. nov. 19. 16:03
 3/27 anonim ***** válasza:
57%

1-es,olvasd már el rendesen.Úgy érti a kérdést,hogy nincs hitele,és saját a lakhatás!

Azért tartják kevésnek még így is,mert oké hogy meg lehet élni belőle,de ha már közbe jön valami baj,vagy betegség,akkor már kevés.Ezen kívül nem tudja belőle az ember segíteni a gyerekét,vagy például nem tud belőle utazni,nyaralni,hobbit fenntartani.Vagy csak éppen fenn lehet tartani egy öreg kocsit,de már fiatalabb kocsira alig tudja az ember lecserélni.

És az a helyzet,hogy ha valaki tényleg tisztességes,jó munkát véget ennyiért,azt egy jobb országban 3 szorosan megfizetnék.

2016. nov. 19. 16:06
 4/27 Blade Bone ***** válasza:
41%

Manapság van aki egy heti fizuból szalonautót vesz. Te meg güriznél 140ért? Nyugdíjad már nem lesz... hatvan évesen is még melózhatsz majd, hacsak le nem adod a szerkót addig...

Én biztos nem fogok ennyivel megelégedni. Nem azért mert a pénz számít, hanem azért, mert jelenleg nem tudom saját magam fenntartani, kereshetek milliókat is, ha rá vagyok utalva az államra, meg a szolgáltatókra.

2016. nov. 19. 16:07
 5/27 anonim ***** válasza:
28%
Ki keres egy hét alatt 4-5 millió Ft-ot? Áruld már el kérlek.
2016. nov. 19. 16:11
 6/27 anonim ***** válasza:

Attól függ,hogy milyen munkáért tartja kevésnek.Megélni meg lehet belőle,de nem mindegy milyen színvonalon.Simán lehet belőle spórolni is,ha összehúzza a nadrágszíjat.

De az ember,ha dolgozik,az igényei is megnőnek,úgy gondolja ez meg azt is megérdemli,ha kidolgozza a belét,egy kis szórakozást is megengedhet magának.Persze miért is ne érdemelné meg,ha sokat dolgozik valaki,de akkor hó végén rájön,hogy nem elég ennyi fizetés.

2016. nov. 19. 16:14
 7/27 anonim ***** válasza:
89%

Mert kevés, ha házra kell gyűjtened vagy törlesztőt fizetni és a munkád Budapesthez köt...

Nekem 172 ezres fizuval kb. semmi luxus nem volt az életemben, a többiekkel néha beültem kifőzdébe, 10 év alatt egyszer elmentem Görögországba nyaralni - s vettem egy motort (alig használtat és aprót, így is 750 ezer volt) s azzal mentem valamicskét, közel sem annyit, mint szerettem volna. Nem igazán éltem, s baromira lassan gyűlt a pénz, pedig a párom is hasonlóan tett félre. Ja, budapesti albérlet, kellemes, de igen szolid.

Most fél minimálbérből élek, nem halok éhen, de ez még annyira sem élet. A régi fizum mesés lenne, hisz már van ház (ami kicsit viszi a pénzt, de nem nagyon) s nincsenek nagy igényeim... Ha lenne pénzem, azért lenne több... A ház amúgy örökségből van, a régi fizumból szinte sose jött volna össze, csak egy viskó egy olcsó vidéken (jó, ez se drága hely, 2 falu között, de az átépítés sok volt).

40-50 ezer albérletre nem is olyan sok. Miért, szerinted fillérekért kapsz pl. budai zöldövezetben valami kis helyet...? Én ott laktam a végén, elviselhető volt, amíg nem költözött a belvárosba a cég. Nem bírom a zsúfolt helyeket. De egy lakótelepi panelszoba is 30 ezer+rezsi volt tizenpár éve... S ez nem volt drága kicsit sem. Ilyenek voltak az árak, ma már nem tudom, milyenek.

No igen, ételre sokat el lehet verni, de ha valakinek megéri rendelni a kis fizujából, az neked ne fájjon. Van, aki közel minimálbérből 100 ezres telefonokat vesz... Van, aki hitelből vadiúj nagymotort, amit összetör, na az tényleg eléggé ostobaság... Vannak fokozatok.

Vannak költséges hobbik. S vannak kevésbé költségesek, mint nekem a motorozás, évi egymillióból már meg is lennék, bár azért 2 jobb lenne rá. De az igazán költséges hobbik más szinten mozognak. S mi van, ha néha fotózol s kell egy 300 ezres objektív? Az sem extrém és felesleges költség ám.

Van, aki be akarja járni a világot, saját szélerőművet szeretne vagy bármi.

Egyszer belegondoltam, milliárdokat tudnék mire használni s még élvezném is, nem lenne felesleges.

Tudok takarékoskodni, ugyebár, muszáj, pazarolni nem, de van, ami megéri a magas költségeket...

Pl. értékelnék egy nagyobb és minőségibb házat. Ami nem közel passzívház lenne, alsó szigetelés nélkül, ami így nem az igazi, hanem gyönyörű, igényes és passzívház szigetelési határokon messze túlmutató. Mert az nekem jólesik akkor is, ha drágább, mint kifizetni a fűtést.

Fogra is el lehet költeni milliókat, ruhákra is, de még kontaktlencsékre is, ha az ember speckókat akar cosplayhez... Műszaki cikkek csúcstechnológiával, ésatöbbi.

140 ezer semmi. Lehet éldegélni belőle, ha az embernek nincsenek pénzbe kerülő hobbijai és pöpec, hozzá se kell nyúlni háza van, nem érdekli az öltözködés és semmilyen betegsége sincs, ami vinné a pénzt, rossz fog sem...

Gyerek se legyen, mert az is költséges...

2016. nov. 19. 16:26
 8/27 anonim ***** válasza:
64%

Aranyos, hogy alád toltak egy tehermentes lakást (mert nem a 140 ezredből kuporgattad össze, az hétszentség), és hülyézed azokat, akik ezt nem kapták meg...

Én nem tudnék és nem is akarok ennyiből megélni. Nem kell "ájfón", nem vagyok márkaőrült, és teszek rá, ki mit gondol rólam. Viszont ha mangót vagy sárkánygyümölcsöt, vagy egyszerűen csak télen paradicsomot akarok venni, akkor azt veszek, ha kedvem támad jót sushizni vagy csak kipróbálni egy éttermet, akkor beülök, ha a kedvenc operaénekesem lép fel Bécsben, akkor kimegyek megnézni. Nem vagyok hajlandó úgy élni, hogy spórolok még a melegvízen is, nincs tartalékom, életbiztosításom, nyugdíjbiztosításom, csak a neten nézegethetek képeket gyönyörű helyekről, és még egy nyamvadt színház- vagy mozijegyet is meg kell fontolnom, vajon telik-e rá.

2016. nov. 19. 16:28
 9/27 anonim ***** válasza:
26%

140 saját lakással mindenre elegendő kellene legyen. Az emberek idióták.

Pl. rezsi 40, étel 30, bérlet 10. Az öltözködés és a gyógyszerek/vitaminok lehetnek még kötelező kiadások...

Próbálnának meg az én 85 ezremből kihozni, amit lehet! :D

2016. nov. 19. 16:38
 10/27 anonim ***** válasza:
100%

3-as vagyok!

Ja igen,írta valaki a rossz fogat.

Én éppen most járok fogorvoshoz,300ezer lesz a vége kb.

Én is nagyjából 140-et keresek,de ha nem dolgozom magam halálra pluszmunkákkal,délutáni túlórákkal,akkor soha nem tudnám kifizetni a fogorvost.

Lehet hogy egy fiatalnak,akinek semmi baja,annak egy pár évig elég a 140,de amint korosodik az ember,meg gyereket nevel,stb,a 140 szinte semmi.

2016. nov. 19. 16:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!