Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerintetek elmondható a mai...

Szerintetek elmondható a mai nőkről, hogy nőiesek?

Figyelt kérdés
Belsőleg. Én azt tapasztalom legtöbb esetben, hogy a nők nem gyengédek, valamikor extrémebb helyzetben is, torkuk szakadtából sakál módjára üvöltenek, nevetnek, alpári lehengerlő stílussal.. én nem tudom, honnan veszik ezt a létformát, szerintem még férfi sincs aki ilyen állat módján viselkedne.
2016. nov. 11. 23:24
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
60%

20-as... a fogantatásnál eldől, hogy férfi vagy nő születik a földre - igen fontos ez, az eredethez, a létesüléshez ilyen közel... igen, eldől - van férfi szerep, női szerep

kohásznak lenni, például férfi szerep, anyának lenni női szerep

[link]

Más a feladata a nőnek és más a férfinak.

*

Az emberek nem egyenlőek - csak a jog előtt.

Akik nagyon hangoztatják, hogy egyenlőek, azok is tudják, hogy nincs két egyenlő ember a 7 és fél milliárdból.

Az egész lét hierarchikus.

Csak 1 napomat nézem? a tudatállapotom hierarchikus - van amikor magasabb, van, amikor bambulok, lent van, éjjel alváskor az állati, növényi ásványi tudatállapotokat járja végig az ember... a legszabadabb intuitív állapotban vagyok, ez külön óriási téma, az ihlettel és az alkotási folyamattal, most hagyjuk

*

[link]

a yin a női princípium, a sötét, a természet, a yang a férfi princípium a világos, a szellemi erő. A szellemi erő áthatja a természetet, magához emeli, a természet világosság és értelmessé válik - ha a kettő eggyé válik.

Különben csak a harc van, az ellentét - és a sötét lerántja a világosat.

De középen ott az ellentét - az a pont - tehát mindkettő ismeri mindkettő erőt. Ha valaki a másikban megtalálja azt a benne (!) középen lévő erőt egy földi reprezentánsban- ez a szerelem - akkor megnyílik számára a határon belül (a fizikai test) a végtelen.

*

az egy ketté válik, ez a létesüléssel megtörténik, a kezdettel az eredettel szolidáris.

3 könyv így kezdődik a Szentírásban, fontos ez:

Ἐν ἀρχῇ En arché - kezdetében, eredetében - nem időhatározó!

Amikor kilép a létből - a létesülés ez. Az idea ennek a kezdetnek az eredetnek a látása, a keletkezésé, a teremtődésé, ontológiailag egy magasabb látás(mód)

(a szó etimológiája: ˇvid szanszkrit gyökből - a látás gyökéből van, video, videre a latinban -> (f)idea-> idea)

Ilyesmi.

*

"Férfi és nő. Hogy érthetnék meg egymást? Hisz mind a kettő mást akar - a férfi nőt - a nő férfit."

Karinthy

2016. nov. 15. 22:37
 22/28 anonim ***** válasza:

@20 nálunk, 12000 embert foglalkoztató cég az egyik és 110000 a másik, nincs különbség női és férfi fizetések között. Sőt mindkét helyen ugyan annyit kap a fejlesztő, mint a titkárnő.

Indulat levezetés helyett vedd észre, hogy a wage gap nem mindenhol van. Az, hogy xar helyen dolgozol, kinek a hibája?

2016. nov. 16. 07:49
 23/28 anonim ***** válasza:
58%

+21-hez, nem tudom érthető-e:

az idea(módon) látás teremtő látás!

Ha "látja az ideáját" a lénynek, tárgynak, természeti jelenségnek - nem fizikai-optikai látásról van szó - hanem mintegy az "eredeténél, kezdeténél",vagyis a teremtésénél van jelen - megteremti a Látó. Így látja azt is, ami a fizikai látásnál rejtett - ezért mondják a szerelmes látó lesz, de szerelem paradox módon a fizikai világ felé vakká tesz. Kívülről nem is érthető, mit szeret ezen?- kérdezik)

“van-e olyan látás, amely azokat a dolgokat, melyeket a többi látás lát, nem látja, önmagát viszont és a többi látást látja, és még a nem látást is hasonlóképpen”? (Platón,Kharmidész,167d)

2016. nov. 16. 14:01
 24/28 anonim ***** válasza:
50%

22:

Nem dolgozom rossz helyen, csillagom. Nem is a saját helyzetemről beszéltem. Sőőőőőőt, indulatos sem vagyok. Nem is voltam.

Csak képes vagyok kidugni az orromat a saját környezetemből, veled ellentétben, s nem hiszem azt, hogy ha a helyzetemben valami másképpen van, mint ami statisztikai tényadat, akkor az minden másképpen van.

Utolsó: hagyjuk az ezózást.

2016. nov. 16. 15:00
 25/28 anonim ***** válasza:
100%

re24: #21 első 5 sorát írtam neked, semmi többet, talán még ezt: ezozik a nénikéd.

Ugord át fürgén a beírásaimat, a többi nem neked szól, hanem a 71%-on állónak, aki kérdezte is ezeket, ha megengeded, egy kicsit beszélgetünk, de csak ha nincs kifogásod ellene, kedves 24-es

2016. nov. 16. 15:10
 26/28 anonim ***** válasza:
100%

A statisztika az mindent megmond. Azt is, hogy mekkora kvalifikációs képesség mellé milyen ambició társul és mennyire talpra esett valaki és még másik 5 faktor is biztos benne van, ami egyértelműen leírja a fizetés okát, amiből csak és kizárólag a nemiség tesz különbséget az egész országban.

A női mérnököket sem alkalmazzák olyan számban, mint a férfiakat (tekintve, hogy kevesebben is vannak) ezért minden cég utálja a női mérnököt? Ez is kijön a statisztikából.

2016. nov. 16. 20:16
 27/28 anonim ***** válasza:
Érdekes ez a fajta idea megközelítés. Nekem teljesen mást jelent a szó :)
2016. nov. 19. 10:52
 28/28 anonim ***** válasza:
100%

re#27: igen, mert félrecsúszott az értelme az évszázadok során főleg a materializmus révén. Ha Platónt olvasol, és a szó etimológiáját megfigyeled (a 'látás" szógyökéből ered) akkor kiderül a fentiekben írt "teremtő látás" értelme. A régiek látták az ideáját - látták a lényegét, amit létrehoztak, megteremtettek - A görög városatyák sétáltak a vidékeken, majd egyszer megálltak, egyetértően: 'Itt templom van.' (van, nem lesz) És ezen a belső teremtő látáson nyugodott a templom, a város alapítása.

Köszönöm a beszélgetést!:))

2016. nov. 19. 15:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!