Szerintetek nem igazságtalanság az, hogy a Szépek már eleve nagy előnnyel rendelkeznek az életben a Csúnyákkal szemben? Szépek ne válaszoljanak, úgy sem érthetik ezt.
Simon Belmont hozzászólására reagálva: Járjuk körül egy kicsit alaposabban a kérdést! 2. rész - Reális körüljárás.
"Attól, hogy valaki Szép, még nem fogják felvenni az egyetemre. " Valóban nem. De rengeteg egyetemen a megnyerőbb külsejű, szebb emberekkel engedékenyebbek vizsgákon, házi leadásoknál.
"Attól, hogy valaki Szép, még nem lesz jobb sportoló. Sőt, Gazdagabb sem lesz ettől." Jobb sportoló valóban nem lesz, de egy szép ember bármikor pénzzé teheti a szépségét. Modell, hostess és hasonló munkák. Vagy a szépségipar még senkit sem gazdaggá? :D
"De még csak jobb munkát sem fog kapni pusztán azért, mert Szép. " Tesztelték. Fényképes önéletrajznál és személyes állásinterjú esetén, elég sokat nyomott a latba a szépség. Nem csak a főnök ágyasaként, hanem más területeken is. Sokszor azonos neműeknél is.
"Nyilván könnyebben találnak társat, bár itt előjön az örök igazság, miszerint a szépség szubjektív dolog, továbbá szintén előjön a minőség vagy mennyiség kérdésköre. " Önmagában a társtalálás könnyebbsége már egy óriási előny. Nézd meg, hány csúnya ember van, aki frusztrálttá válik, mert senkinek sem tetszik. A szubjektivitás meg jól hangzik, de attól még mindig is voltak szépségideálok, akik a társadalom több tagjának tetszettek. A mennyiség kérdése is hasonló. Több emberből, nagyobb eséllyel talál az ember minőségileg megfelelő társat.
"Én sokkal igazságtalanabbnak tartom - és ez tényleg óriási előnyt vagy hátrányt tud jelenteni -, hogy egy ember sorsát nagyban behatárolja az, hogy hová születik." Ezzel egyetértek!
"Egyébként miért kell a jelzőket Nagy kezdőbetűvel írni?" Ezért meg Óriási Piros pont! :D
Egy nyelvben sem írjuk nagy betűvel a jelzőket, én is csak a hangsúly miatt tettem. Egyébként ebben a helyzetben a csúnya és a szép már főnév, de ez nem változtat semmin, ugye.
u.i.
Köszönöm a kimerítő válaszokat.
Szerintem frappánsan összefoglaltad a tényeket.
Köszönöm kérdező! :) Érdekes, hogy te tudtál reagálni, de aki újra jött és az új válaszomat is lepontozta, képtelen volt rá. Elég sokat elárul az illetőről, hogy még egy mondat megfogalmazására is képtelen és csak a piros kéz nyomkodására futja a szellemi képességeiből...
De azért büszkén hátradől és újra nyomja majd a piros kezet! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!