Ti milyen típusú emberek vagytok? Akit ha igazságtalanság éri szóvá teszi, úgymond "balhézik", vagy inkább leléptek?
Szóvá teszem majd eltűnök. Múltkor is leugattam a főnökömet, mert odajött és elkezdett b+ olni, jogtalanul és oktalanul.
nos nem szokásom a vita és próbálom mindig megtalálni a békés utat, de ott úgy felemeltem a hangomat, hogy még az emeleten is hallották.
jogtalan számonkérést nem tűröm.
Én az a fajta vagyok, aki mérlegel, hogy mennyire zavaró vagy fontos a dolog. Volt, amikor visszaszóltam, vagy megjegyeztem az igazságtalanságot, de igyekszem mindig diplomatikus lenni. Pl. most munkahelyen volt egy olyan szitu, hogy az egyik munkatársunk félreinformált minket egy másik kollégával, mi emiatt rossz infót küldtünk ki olyan embereknek, akik nekünk dolgoznak, és a kliens azt akarta, hogy ne fizesse ki a cég azt a munkát az embereknek. Ráadásul a félreinformáló kolléga, még amikor szembesítettük is a dolgokkal, akkor is mismásolt, hog azt nekünk érteni kellett volna meg ez silány munka lett blablabla (ráadásul a srác nem is a főnökünk volt, hanem kb. hasonló szinten, csak másik egységnél). Mi ezt megmondtuk neki, hogy ez így nem megy, és ki kell fizetni azokat az embereket, mert a cég fogja megszívni (rajtunk kívül, mert mi vagyunk a dolgozóinkkal konstans kapcsolatban)... és aztán továbbvittük az ügyet a vezetésnek.
Szóval attól függ, mennyire pitiáner a dolog, mi forog kockán. Alapvetően nem szeretek konfrontálódni, és tökélyre fejlesztettem azt, hogy ne tudjon felidegelni egypár dolog. Ha naggggyon bunkók velem vagy nagyon nagy igazságtalanság ér (amiben több is veszhet, mint a következő pillanatbeli lelkiállapotom), akkor viszont kiállok az igazamért.
Az más kérdés, hogy a munkahelyi példánál az említett illető a főnököm-e, vagy nem. Ha igen, akkor nem érdemes szítani a balhét, mert ha olyan típus, és megtudja, akkor egy életre megkeserítheti az életemet azzal, hogy rossz referenciát ad. Akkor inkább, ha tényleg a munkámat veszélyezteti az illető bunkósága, mennék más munkahelyre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!