Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi a véleményed az irigy...

Mi a véleményed az irigy emberekről?

Figyelt kérdés
Szerintem ez a legvisszataszítóbb tulajdonságok egyike. Lehet egyáltalán elfogadható indok arra hogy valaki irigy?

2016. szept. 8. 16:26
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
71%
Önző vagy, mert nem tudod elfogadni a létezésüket. Ez sem egy szép tulajdonság. Ennyi erővel mindenkibe bele lehetne kötni. Mindennek, és mindenkinek megvan a helye az univerzumban, független attól, hogy neked tetszik vagy sem.
2016. szept. 8. 16:30
 2/13 anonim ***** válasza:
0%
semmi. Egy vagyok közülük.
2016. szept. 8. 16:35
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem zavar, míg nekem nem ártanak.
2016. szept. 8. 16:41
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Én az olyan irigy embereket nem szeretem, akik minden megtesznek azért, hogy neked ne legyen jó, hogy letaszítsanak a saját szintjükre, csak mert nekik nem adatott meg az, ami a másiknak igen. Gondoltam most pl. valami készségre. Én jól tudok rajzolni, és egyszer volt egy olyan osztálytársam, aki annyira irigy volt, hogy fogta a rajzomat és szét tépte.
2016. szept. 8. 16:42
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

"Lehet egyáltalán elfogadható indok arra, hogy valaki irigy?"

Persze, hogy lehet. Milyen kérdés ez? Egyébként ez egy természetes viselkedésforma. Valami nem adatik meg nekünk, pedig úgy érezzük, hogy megérdemeljük, közben valaki másnak jobban megy a sora és ez bosszantó tud lenni. Főleg akkor, ha az a másik, viszont nem érdemli meg. Egyfajta igazság érzet.

Az viszont való igaz, hogy az irigységtől visszataszítóan viselkedünk. Sőt az irigység miatt az adott helyzet olykor el tud fajulni.

2016. szept. 8. 17:08
 6/13 A kérdező kommentje:
Nem hinném hogy önzőség az ha az irigy embereket nem tudom elfogadni. Az irigy emberek között rengeteg az olyan aki le akar húzni másokat, meg keresztbe tesz nekik. Ha ezt szó nélkül végignézném, hogy valakivel megcsinálják, az lenne az önzőség...
2016. szept. 8. 17:19
 7/13 anonim ***** válasza:
Aki nem tudja kezelni az ilyen helyzeteket, az meg is érdemli. Időben kellene kapcsolni.
2016. szept. 8. 18:17
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Van amelyiket ez élteti meg már azért vérszemmel néz rád, mert te nem 100 ft-ért, hanem 200-ért veszel kávét magadnak...

Nem lehet az ilyenekkel mit csinálni, magasról le kell sz_rni őket.

2016. szept. 8. 18:36
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
az irigység egy alapvető emberi tulajdonság, vmilyen fokig mindenkibe benne van..
2016. szept. 8. 18:37
 10/13 anonim válasza:
49%
Biztos van az életedben sok pozitiv dolog amire irigykednek.Egyébként nem lehet a dologgal mit kezdeni max jó leszarni. Azért senkinek ne legyen rosszabb v. középszerübb h. mások ne irigykedjenek!
2016. szept. 8. 20:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!