Ti sem bírjátok az irigy embereket?
Főleg:
Mindig mást hibáztat, mert neki rossz élete van.
Mindig mindent másoktól várja el, hogy neki jobb élete legyen.
Azért mert a saját boldogságáért dologzik ahelyett, hogy mások boldogságának örülne.
"szánakozó lekezelő arckifejezéssel közli hogy akkor én is biztosan lusta és béna vagyok"
Na igen, nekem saját apám volt ilyen. Egész életemben azt hallgattam hogy "tanulj fiam, mert dolgozni sosem fogsz", mintha a munka az csak a kétkezi munka lenne, és minden más lenézendő. Vagy a kedvencem, mikor valaki kifejezetten azzal jön, hogy "ja, könnyű neked ahhoz csak tanulni kell". Érdekes módon úgy beszélnek róla, mintha nekem öröm és szórakozás lenne az élet.
Na meg az ilyen embereknek gőze nincs arról, mit is jelent tanulni. Főleg hogy részükről nyolc általános után megállt a tudomány, a szakközépiskolában át lettek rugdosva valahogy, és végeznek egy szakmát, amihez nem is értenek. Mert sajnos a szakképzés is ott szar, hogy a 90% zéró motivációval megy oda, úgy is végzi el, és aztán sír hogy "hát ezzel a szakmával nem lehet megélni". Holott az eszesebb emberek szarrá keresik magukat, igaz hogy külföldön, igaz hogy vállalkozóként, igaz hogy a belüket tényleg kihajtva, de tesznek a jövőjükért. Persze utólag úgyis megkapják hogy "ja könnyű neked más munkájából megélni".
És ha már vállalkozás, azt is letudják annyiban, hogy "vállalkozás = keress magadnak pár hülyét aki minimálbérért kidolgozza a belét és gazdagodj meg". Persze arra a kérdésre azonnal felháborodik, hogy ha ennyire egyszerű, akkor ő miért is nem vállalkozik.
Vagy visszatérve a sulira, mikor gyárban mondtam, hogy BME-n tanulok, akkor bután visszakérdeztek hogy "BMW-n?".
Vagy szerintem ott is lehet a gond, hogy a régi rendszerben tényleg csak az nem dolgozott, aki nem akart. Viszont érdemi munka akkor sem volt, apámék 5-10-en voltak raktárosok, egész nap ökörködtek, annyira nem tudtak mit kezdeni magukkal. Vagy youtube-on van egy halom régi MÁV vasutas film...azok közt volt olyan, ami végigvette a Bélától a Pistáig a vasutas életet, mellette mindegyiknél elmondták hogy 8 általánossal, meg érettségivel végezhető munkák....Csúnya szóval élve minden hülyét befogtak dolgozni, és megszokták az emberek, hogy az állam szépen terelgeti az útjukat, ingyen utazás, ingyen üdülés. Ehhez képest a "gonosz kapitalizmusban" te magad is termék vagy a piacon, nem tolják eléd az állásokat tálcán...persze ez egyéni véleményem.
Vagy ami szerintem az egyik legrosszabb, mikor az elcseszett szülő már a gyerekébe is beleneveli a saját világnézetét. Már gyerekként azt hallja hogy "apu kidolgozza a belét és nem viszi semmire", megkapja hogy minek tanulsz, nem lesz belőled semmi, első dolog amit megtanítanak a gyereknek, az a kifogások gyártása. A tanár rossz, a rendszer rossz, az oktatás rossz...
Persze egy sikeres, gazdag embernek is lehetnek naplopó gyerekei, viszont sok esetben pont hogy megtanítják a gyerekeiket, hogyan legyenek talpraesettek, támogatják vállalkozás indításában, tanulmányokban.
Vagy megint másik dolog, mikor a fiatalokat csesztetik, hogy könnyű neked, anyádék vettek házat, autót. Megmondom őszintén, az ilyen embereket én is irigylem, mert tudom, hogy mire nekem házam lesz, elmegy a fél életem. Viszont sajnálni nem sajnálom tőlük, fordított esetben én is támogatnám a gyerekem. Persze lehet jönni a "nem tanulja meg értékelni a dolgokat" szöveggel, de én sem fogom jobban értékelni a saját házam 40 évesen, csak arra fogok gondolni, hogy na erre ment el a fél életem.
"És ha már vállalkozás, azt is letudják annyiban, hogy "vállalkozás = keress magadnak pár hülyét aki minimálbérért kidolgozza a belét és gazdagodj meg". Persze arra a kérdésre azonnal felháborodik, hogy ha ennyire egyszerű, akkor ő miért is nem vállalkozik. "
"megszokták az emberek, hogy az állam szépen terelgeti az útjukat, ingyen utazás, ingyen üdülés. Ehhez képest a "gonosz kapitalizmusban" te magad is termék vagy a piacon, nem tolják eléd az állásokat tálcán...persze ez egyéni véleményem."
Ez a másik probléma. Ilyen emberek még mindig, tehát 2016-ban is Kádár korszakot siratják hogy bezzeg én időben(Kádár korszak)milyen jó volt.Ez volt ingyen meg az volt ingyen.Ez volt olcsó meg az volt olcsó.Adtak nekem egyből munkát.Jelenleg azt várják, legyen újból Kádár korszak. Mert akkor az lesz ingyen meg ez lesz ingyen. Ez lesz olcsó meg az lesz olcsó.Egyből lesz munkájuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!