Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért beszélnek bele ennyire...

Miért beszélnek bele ennyire az emberek más életstílusába?

Figyelt kérdés
Megismertem valakit, elmesélte, hogy ő vegetáriánus, és hogy az emberek hogyan szoktak erre reagálni. Például volt, aki fogadott rá, hogy meddig fogja kibírni, meg voltak többen, akik elkezdték tukmálni neki az ilyen-olyan húsokat. És volt, aki megmondta, hogy azt akarja, egyen húst megint, de hogy miért, azt nem tudta megmondani. Én nem vagyok vegetáriánus, és az egész dolog távol áll tőlem, de mégse akarok senkit "megtéríteni". Én is tapasztaltam ilyet, mert én meg nem szoktam inni, vagy csak ilyen nagyon gyenge italokat, mint a cider, meg esetleg koktélok, de nem szeretem az alkohol ízét. De szeretek szórakozni, és voltam már olyan helyzetben többször, hogy rá akartak venni, hogy igyak. Pedig nem vagyok a sarokban ülős, csöndes valakit, akit erőszakkal kellett volna bevinni a buliba, most innentől mit számít, mennyit iszom? Volt sokszor, aki rátöltött a poharamra (és nem értette meg, hogy attól, hogy töltve van egy pohárba, nem fogom meginni). És számtalan ilyen példát látok. Ezek mind kicsi dolgok, amik senkinek nem ártanak semmit. Nem ilyen nagy társadalmi kérdések, vagy mondjuk egy lakóház együttélésének problémái. Hanem az a fajta gondolkodás, hogy használd te is azt, amit én, gyere te is oda, ahova én, és így tovább. Miért olyan fontos ez? A saját életformájuk igazolása, vagy mi ez?
2016. júl. 29. 14:59
 1/3 anonim ***** válasza:
Nme tudom,de utálom ha ezt csinálják. Én sem iszok,sem kávézok.És egyesek képesek ez miatt lenézni!
2016. júl. 29. 15:05
 2/3 anonim ***** válasza:

Én eléggé szerencsétlen vagyok ilyen téren, mindenből a különcség jutott nekem.

1. Nem szeretem a húst, vegetáriánusnak vallom magam. Kiskorom óta mégis tukmálják belém. Sose értettem, miért. Én nem szeretem, ők igen. Ha én megeszem, az nekem se jó, mert nem esik jól, meg nekik sem, mert kevesebb jut nekik.

2. Hiszek Istenben, de semmilyen vallási felekezethez nem tartozom. A szüleim katolikusok, más rokonaim reformátusok, vannak még ilyen-olyan vallású/világnézetű ismerőseim, és mind azzal vannak, hogy nekem igenis választanom KELL egy vallást. Miért is? Azt már nem tudja senki megmondani.

3. Introvertált vagyok. Az összes barátom szerint nekem tök rossz, mert nem járok buliba leinni magam, meg nem járok 10-20 fős társaságokba, és folyton el akarnak rángatni ilyen helyekre. Senki nem érti, hogy nekem pont az lenne rossz, ha elmennék buliba ahelyett, hogy itthon olvasnék vagy filmeznék nyugisan, vagy 1-2 embert áthívnék, nem egy hadsereget.

4. Aszexuális vagyok, erről kevés ismerősöm tud, de pl. így neten névtelenül szoktam róla beszélni. Kaptam már rá hideget-meleget, hogy nekem ezen muszáj változtatnom, különben milyen sz@r életem lesz, meg mit tudom én.

Az folyik a csapból is, hogy szeresd és fogadd el önmagad, mert az az első lépés a boldogság felé. Csak így rohadt nehéz, amikor mindig mindenre azt kapom, hogy változzak meg, meg ne így csináljam, hanem menjek a csorda után. És mindenki lesz@rja, ha nekem úgy esik jól, ahogy én csinálom, mindenki azt hiszi, hogy ezért engem sajnálni kell, hogy ilyen vagyok, meg meg kell engem változtatni. Tudom, hogy nagyon sok mindenben más vagyok, mint az átlag, de ha esetleg nem bírálna emiatt mindenki, akkor tök jól érezném magam a bőrömben, és nincs rá semmi szükségem, hogy bárki is erőszakkal megváltoztasson. Hozzáteszem, a fent felsoroltakon nem is lehet akarattal változtatni, se terápiával, se semmivel. Nem én akartam ilyen lenni, ilyennek születtem, ez van. Sose zavart az, hogy ilyen vagyok, az viszont mindig is zavart, hogy mások képtelenek elfogadni ilyennek.

2016. júl. 29. 15:30
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Én mondjuk nem is nagy dolgokra gondolok, csak az olyanokra,hogy hallgasd te is ezt, használd te is ezt a tisztítószert. Minek?
2016. júl. 29. 16:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!