Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért nézik egymást az emberek?

Miért nézik egymást az emberek?

Figyelt kérdés

Pl:utcan,tömegközlekedésen

Mert pl eddigi tapasztalataim szerint amikor kulfoldon voltam Angliaban ,Berlinben ott például nem tapasztaltan ilyet

De itthon mindig ezt látom.

2016. júl. 25. 11:18
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
89%
Mert a szemünk arra való, hogy nézzünk vele.
2016. júl. 25. 11:27
 2/14 anonim ***** válasza:
70%
Na ez engem is érdekelne. Ausztriában valahogy nem bámulnak meg a buszon, csak Magyarországon amikor telefonálok, akkor még rám is néznek. Pedig elég lenne hallgatózni is. :D
2016. júl. 25. 11:30
 3/14 anonim ***** válasza:
48%
Mert nem vagyunk elidegenedve egymástól
2016. júl. 25. 11:31
 4/14 anonim ***** válasza:
51%

Itthon amiért leginkább néznek, az szerintem önértékelési problémák miatt van, és alapból szeretünk mi magyarok belevájkálni mások életébe. Vannak pl. emberek akiknek semmi nem történik az életében, ezért szívesen kihallgatnak egy beszélgetést a buszon vagy a metrón. A másik amiért bámulunk, az a kinézet. Kevés pénzből nem tudjuk megvenni azt a ruhát amit szeretnénk, abban járunk ami van. Ezért aztán mustráljuk, hogy a másikon mi van, és boldogok vagyunk ha rajta is szarul áll, vagy kövérebb min mi. Nem tudom miért kezdtem T/1-ben írni, mert én amúgy nem vagyok ilyen, de talán így jobban érzékeltethető.

Németországban én is azt vettem észre, hogy alapból jobban elmennek egymás mellett az emberek, de azért ez nem teljesen így van, mert engem pl. nagyon megbámulnak, mert kilógok a sorból. A sógornőm több mint 10 éve él kint, és szerinte egy része azért bámul meg, mert számukra szebb vagyok az átlagnál és egzotikusnak tűnök. A másik hogy amikor kimegyek próbálok olyan ruhákat vinni, hogy ne lógjak ki a tömegből ,de ez sosem sikerül, mert mi alapból csinosabban öltözünk, ezért ez miatt is megnéznek. A harmadik pedig a nyelvünk. Berlinben a metrón ha beszélgettünk magyarul, érezhető volt, hogy az emberek füle ránk van hegyezve, mert nem tudták milyen nyelven karattyolunk, és természetes, hogy ők is kíváncsiak. Arrafelé azért már elég ritka a magyar. Ők nem bámulnak olyan feltűnően, el lehet csípni, hogy oda figyelnek, de ha észreveszed és felé nézel elkapja a fejét.

2016. júl. 25. 11:43
 5/14 anonim ***** válasza:
33%

Az embereknek fontos érzékszerve a szem, - ezzel gyűjti a vizuális információkat a köznapi életéhez, de ha kell, akár a túléléshez is.

Van akiknek úgyszintén van, mégsem akkor és arra használják, amire való, ekkor értékelődhet fel a szem túlélésben betöltött szerepe, - napont többször is adódhat, hogy a szem által szolgáltatott információnak köszönhetően élheted túl MÁSOK hülyeségét.

A felhasználást befolyásolja a szem használójának mentalitása is:

Aki tolvaj, az azt stíröli, hogy mit, honnan, mikor, milyen módon lehet elvinni, ill. milyen stratégia az, amely a legsikeresebb annak érdekében, hogy ne vonják tettéért felelősségre a későbbiekben.

Aki "kivagyi", azaz betegesen túlfejlett az egója, az a tekintetével "üzen", - hirdeti a "felsőrendűbbségét" a külvilágnak. Ahhoz, hogy lássa a hatást, folyamatosan figyelnie kell - 360 fokos szögben, - bármerre is jár.

Aki hülyének néz mindenkit maga körül, hasonlóan viselkedik.

Aki nem tudja feldolgozni az intelligenciájának és fizikumának egyvelegéből álló állapotát és a kötözködés a legfőbb programja napi szinten, detto, hasonló módon, - provokatívan - viselkedik (azt várva, hátha talál valakit, aki nem retten meg tőle és (saját szóhasználatával) "beszól" neki a gizdaságáért.

Összegezve:

Sok egyéb ország lakosaihoz hasonlóan a Magyarországon élő emberek mentalitása az, aminek a lenyomatát észrevételezted.

2016. júl. 25. 12:06
 6/14 anonim ***** válasza:
0%

Nem tudom, miért lett lepontozva a 3.

Pedig ez a kulcsa a dolognak.

Persze van pozitív is benne, ha nem foglalkoznak egymással az emberek, pl. nem számít, milyen fura ruhában mászkálsz. De a negatív hatása sokkal nagyobb, a nemtörődömség, az elidegenedés.

2016. júl. 25. 12:53
 7/14 A kérdező kommentje:

Engem akkor is idegesít hogy minden egyes mozdulatomat figyelik és egy idő után már frusztrál is. Mintha meg kéne felelnem bárkinek is!

Nektek mi a véleményetek?

2016. júl. 25. 13:48
 8/14 anonim ***** válasza:
Nekem pont Ausztriában volt az a tapasztalatom kb. három héttel ezelőtt, hogy nagyon is megbámulnak. Vagyis nem, nem erről van szó, hanem arról, hogy inkább érdeklődve tekintenek a többi ember felé és keresik a velük való kapcsolatot. Pl. volt olyan, hogy a Karlsplatz közelében megálltam lefotózni egy japán festményeket kínáló üzlet kirakatát és csak úgy spontán odajött egy nő ismerkedni, hogy Neki is tetszenek ezek a festmények stb. Szóval én inkább azt tapasztaltam, hogy az emberek sokkal közvetlenebbek és barátságosabbak. Legalábbis velem azok voltak, lehet másokkal nem így viselkednek. Amikor ott voltam a Schwedenplatz-on pont belefutottam egy élermiszerüzletben két magyarba, hangosan káromkodtak és ócsároltak szinte mindent amit megláttak. Na, gyorsan kimeneküktem onnan, nehogy kiderüljön, hogy bármit közöm is van hozzájuk... :-)
2016. júl. 25. 15:08
 9/14 anonim ***** válasza:
11%
7: Miért kéne megfelelni? Nem azért néznek. Ezt csak te képzeled be magadnak.
2016. júl. 25. 15:29
 10/14 anonim ***** válasza:
A magyarnak minden baj... A tömegközlekedésin rengetegen a telefonukat b×k, épp ezért inkább a lábakat nézem (a nőieket), ami megint nem jó, mert akkor én vagyok a perverz, stb. Ha a szemébe nézek, akkor meg "ki akarok vele kezdeni". Az utcán általában azt tapasztalom, hogy az átlagemberek konstatálják, hogy ki a másik, aztán nem sasolják tovább az egyént kivéve, ha annak nincsen valamilyen, az átlagtól eltérő tulajdonsága (pl.: mozgássérült, stb.).
2016. júl. 25. 22:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!