Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Nektek miért fordult meg a...

Nektek miért fordult meg a fejetekben az öngyilkosság?

Figyelt kérdés

2016. júl. 8. 19:05
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
73%
Én úgy gondolom, hogy mindenkinek joga van döntenie az élete felett. Nekem is megfordult már a fejemben az öngyilkosság és nem kell külön mondani, én is gyávának éreztem magam. Gyávának, önzőnek, egy senkinek. Úgy éreztem, hogy semmit nem érek. Egyedül voltam teljesen és nem láttam mást csak a problémákat. De úgy gondolom, hogy éppen ez ilyen emberekből lesznek a legerősebbek. Akik leküzdik ezt.
2016. júl. 8. 19:59
 22/39 anonim ***** válasza:
54%

Felesleges, ha neki ez örömet okoz, akkor nyugodtan írogasson.

Amúgy kedves vagy, hogy így kérdezed.

2016. júl. 8. 19:59
 23/39 anonim ***** válasza:
0%
21# Jó lenne, ha mindenki így gondolkozna.
2016. júl. 8. 20:03
 24/39 anonim ***** válasza:
0%
77%-os azért mert te gyáva, önző vagy, nem kellene általánosítani.
2016. júl. 8. 20:05
 25/39 anonim ***** válasza:
62%
Nekem is megfordult már párszor a fejemben, olyan okok miatt, hogy alacsony vagyok/megbuktam/nincs barátnőm/iszonyatosan fájt valamim, de minden egyes alkalommal eszembe jutott, hogy az öngyilkosság borzasztó kínszenvedés és ezerszer inkább az élet nehézségei, mint pokoli nagy fájdalmak közepette kilehelni a lelkemet. Lőfegyverhez meg elég nehéz jutni (ami gyors és fájdalommentes lenne). Szóval szerintem nem gyávák az öngyilkosok, éppen ellenkezőleg. Óriási lelki erő és bátorság kell ahhoz, hogy saját kezűleg véget vess az életednek és tudod, hogy pokoli fájdalmas lesz.
2016. júl. 8. 20:06
 26/39 anonim ***** válasza:
51%

Sajnálom, ha bárki a lelkére vette, amit írtam. Nem állt szándékomban bárkit megsérteni.

Én mindenki véleményét tiszteletben tartom, ahány ember, annyi vélemény. De úgy látszik, hogy ezt másoktól nem kéne elvárnom.

2016. júl. 8. 20:10
 27/39 anonim ***** válasza:
56%
Én nem általánosítottam, pusztán elmondtam ahogy éreztem. Egy olyan embernek aki már nem lát más kiutat mondhatod, hogy "legyél pozitív, ne add fel, változtass... stb". Szerinted olyan könnyű változtatni mindenkinek? Valószínűleg te egy érzelmileg erősebb ember vagy de nem vagyunk egyformák. Miért ítélkezel a másik felett? Nem tudhatod a baj pontos okát ha meg se kérdezed. Itt is mindenki nagy szavakban mondta el a gondolok kialakulásának okát, mivel senki nem szeret erről beszélni. Mert fáj. Na de ha azt mondom meghaltak a szüleim és egyedül maradtam teljesen? Mert velem ez történt. Kíváncsi vagyok te hogyan állnál talpra egy ilyen után. Én büszke vagyok magamra hogy kijöttem a depresszióból és 21 évesen már dolgozom és háztartást vezetek. Nem szégyenlek semmit. Addig nem érted meg amíg át nem éled.
2016. júl. 8. 20:35
 28/39 anonim ***** válasza:

Én sajnálom, ami történt veled. Igen, valóban nem történt velem még semmi ilyesmi. Én a hozzád hasonló embereket tisztelem. Mert fel tudnak állni, és folytatni az életet. (nagy sebekkel is)

Elmondtam a véleményem. Nem szerettem volna általánosítani.

2016. júl. 8. 20:42
 29/39 anonim ***** válasza:
54%

Az egy gyáva, aki ilyenen gondolkozik. Ilyenkor reménykedek benne, hogy létezik a lélekvándorlás, és az ilyen emberek egy vágóhídra kerülnek, ahol megismerhetik az igazi fájdalmat.

Szakított veled a barátnőd, vagy esetleg nincs párod? Nincs egyetlen barátod sem? Azta, mekkora katasztrófa. Ha tennél érte, biztos másképp alakulna az életed.

Egy dolgon mindenki gondolkozzon el, aki ilyesmire vetemedik, az nagy valószínűséggel csak azt veszi figyelembe, ami nincs neki, ellenben ami van azt nem értékeli. Van a fejed fölött ház, van fűtés, van mit enned, akkor mégis hol a probléma? Nem egy patkány vagy, akin kísérleteznek, majd a mellékhatásokba szép lassan és fájdalmasan belehalsz. Nem egy liba, akinek minden egyes nap karóval erőszakolják le a torkán a kaját, hogy aztán levágják, és nem is vágóhídi állat, akik azt se tudják, hogy kik ők, mi az életük célja, miért bánnak velük úgy ahogy, miért kell állandó rettegésben élniük egészen addig, míg ki nem oltják az életüket.

2016. júl. 8. 21:01
 30/39 anonim ***** válasza:
46%
#24 asd el magad
2016. júl. 8. 21:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!