Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az értékes emberekben ott az...

Az értékes emberekben ott az öngyilkosság. Ti is hisztek ebben?

Figyelt kérdés
Az értékes ember vagy sikeres lesz, vagy megöli magát. Az értételen pedig hajléktalan vagy részeges. Mennyi ember van erős ember van köztetek, aki az öngyilkosságot választaná, mint az élethosszig tartó szenvedést?
2016. febr. 12. 20:03
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
És aki él, de nem kimondottan sikeres, de mégsem hajléktalan vagy részeges azt hova sorolnád?
2016. febr. 12. 20:10
 2/11 anonim ***** válasza:
De ez hogy? Ha 30 évesen nem sikeres valaki akkor már ölje meg magát? És mi van ha a siker 40 éves korában eljött volna? Vagy 50 évesen? Az élet nem épp hosszú, végigszenvedni sem nagy dolog, főleg hogy közte vannak szép részek is, amiért megéri.
2016. febr. 12. 20:15
 3/11 A kérdező kommentje:
Céltalan ember. Vagy átlag ember. Nem tudom, én nem tudnék úgy élni. De van, aki elvan úgy önmagával. Mindenki más típusnak születik.
 4/11 anonim ***** válasza:

Ha arra kerülne a sor leugranék a Gellért-hegyről...

A sikert választom!

5/11 A kérdező kommentje:
Megfigyeltem a környezetemben így huszon közepén, hogy milyen embertípusok vannak. Egyik barátom talán sosem volt boldog lehet magasan van az önképe. És van az aki nevet mindig mint a vadalma.
2016. febr. 12. 20:19
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Az okos emberek szuicidok.Mert ha meglátod,hogy semminek semmi értelme,akkor az amit keresel már csak az lesz,ami boldoggá tesz és nem untat,de ha az életed sivár,sikertelen,szeretetmentes és unalmas,akkor már mégúgysincs értelme.És tényleg.Ha boldogtalan vagy,akkor csak úgy lehetsz később sikeres,ha te is úgy döntesz. Egy reményvesztett ember nem valószínű,hogy sikeres lesz,akkor meg minek élni?
2016. febr. 12. 20:21
 7/11 anonim ***** válasza:
Olvasd el Joseph Heller 22-es csapdáját.
2016. febr. 12. 20:23
 8/11 anonim ***** válasza:
40%

Ültél már haldokló ágya mellett? Voltál már halálos beteg, amikor bármelyik nap meghalhattál volna? Éltél meg súlyos bántalmazást gyerekként, emberettelenül mély és hosszú testi-lelki szenvedést - és nem a saját hibádból? Volt halálközeli élményed? Voltál élet és halál között?

Vesztettél el hozzátartozókat?

Nos, ha ezek közül bármelyik is megvolt, akkor nem teszel fel többet ilyen szamár kérdést.

Egy értékes ember sem lesz öngyilkos, ha ki tudja teljesíteni az értékeit. Csak ehhez sok minden más faktor is kell.

Tudtad, hogy Theodor Fontane 59 éves korában lett íróvá?

Nem az a sikeres, akinek pénze van, aki celeb, aki 10 percig a Facebook sztárja, hanem az, aki megtalálta a saját életcélját és útját. Azt a legritkább esetben lehet elnyomorgatni az öngyilkosságig.

Élethosszig tartó szenvedés az, ha az ember nem él, csak végigszenvedi az életét - akár gazdagon, akár szegényen, akár egészségesen, akár betegként.

És ez NEM hitkérdés. Tény.

2016. febr. 12. 20:53
 9/11 anonim ***** válasza:
bennem ha megfordul egy szuicid gondolat, akkor arra gondolok, hogy mennyi minden van, amit még nem próbáltam ki... és hogy lehetne rosszabb is. és igen, sokszor vagyok egyedül, és olyankor mindig azon gondolkodom, hogy mi lehet az élet értelme. és sosem találtam semmit. életcélomat pedig még most is keresem. de azthiszem ami életben tart, az a változás. az még akkor segít egy kicsit, ha rosszabbra változik a helyzet. látom, hogy mennyi hülyével vagyok körülvéve... de leszarom. mert ez nem fog változni. az ember egy elég elb_szott faj, evolúciós zsákutca tulajdonképpen. de nem érdekel. tudod miért nem? mert ez mit sem számít. keresd meg azt az életben, ami boldogságot tud okozni. művészet, sport, akármi. sokkal jobb lesz. (én magam sem tudom, hogy hogyan jutottam el ide a témától)
2016. febr. 12. 21:28
 10/11 Sunshinedoll ***** válasza:
Ez már csak azért is baromság, mert minden ember értékes. Egy hajléktalan ember nem azért hajléktalan, mert értéktelen, hanem mert a társadalmi rendszer cserben hagyta. Senki nem érdemli azt, hogy meghaljon egy társadalomban tető nélkül, mert nincs pénze gyógyszerre vagy lakbérre.
2016. febr. 13. 12:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!