Félek a sötétben. Mit tehetek? Huszonéves fiú vagyok. Tudom h nem létező dolgoktól félek, de amikor este van akkor valahogy nem tud a józan ész felülkerekedni. Mit tegyek?
Ezt 12 évesen úgy győztem le, hogy kicsit soknak éreztem.
Féltem, hogy szellem néz rám vissza a tükörből, egy démoni alak vár, amikor feloltom a villanyt, idegen lényeg rabolnak el éjszaka a wc-re menet vagy megtámad egy szörnyeteg, ha sötétedés után kiülök a teraszra.
Aztán belegondoltam, hogy ennyi kitalált szar még egy horrorfilmbe is sok lenne:D A bőség zavarából adódóan ezek a félelmek egyszerűen kioltották egymást.
Eszembe jutott egy idézet:
Nem azért félünk a sötétben, mert egyedül vagyunk, hanem azért, mert nem vagyunk egyedül.
Mellesleg én nem félek a sötétben. Inkább szeretem.
Nekem meg minden álmom,hogy egyedül éljek xddd
19 évesen laktamegy rövid időre albiban a fősulin,az volt a legjobb,sosem féltem a sötétben,sőt engemzavar a fény alvásnál...
Tudatosítsd magadban,hogy a fény és a sötétség között nincs különbség,a sötétben is az van,ami világosban....
"Nem azért félünk a sötétben, mert egyedül vagyunk, hanem azért, mert nem vagyunk egyedül. "
na ezzel megnyugtattál :D
amúgy első, ilyen tükörbe nézős meg egyéb dolgok velem is vannak. pl a kád alá lehet látni, de én ha este megyek wc--re akkor oda sem merek nézni, ki tudja mi van ott... am néha már ki sem merek menni wc re ha valami recseg ropog.... gyerekként is ezektl féltem és megmaradtak....
"a sötétben is az van,ami világosban...."
és ha ezek a szörnyek csak sötétben jönnek elő? akkor mégsem az van.
Pszichológus sokat tudna segíteni ebben a problémában.
A fény a sötétségben nem biztos hogy jó, mert az alvás mélységét csökkentheti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!