Miért vagyok este éberebb, mint nappal?
Figyelt kérdés
Az van, hogy suliban, edzésen, meg bárhol ahol nappal vagyok, olyan mintha alva járnék.. Ha beszél valaki hozzám, akár a barátnőim, vagy akárki, néha nem is értem meg azonnal,mit beszélnek, mert gondolatban alszom:D kell egy kis idő, hogy felfogjam, nem tudok eléggé koncentrálni.. Viszont este, pl. edzés után, olyan mintha újjá születnék, teljesen tudok koncentrálni, kedvem van csak úgy futkározni:D, és ilyenkor könnyebben tanulok is. Ez mit jelent? Lehet ezen változtatni?2016. jan. 9. 21:55
1/2 anonim válasza:
Helloszia Csajszi!:D
Azért van ez, mert az edzés során felszabadul benned egy rakás hormon, említsük csak meg az endorfint is, mint boldogsághormon, ami aktivabbá tesz. Felfrissül a véred edzés után, mert sokkal oxigéndúsabb lesz a fizikai igénybevétel során. Az oxigén meg élénkít. A suliban sokszor nem szellőztetnek megfelelően és sűrűn, ami elálmosít, nem beszélve a tanárok unalmas óráiról és az osztálytársak energiavámpírságáról. :D
2/2 anonim válasza:
Én is általában éjszaka vagyok éber. Magamnál azt tudom elképzelni, hogy ilyenkor egyedül vagyok itthon, és számomra ez mindig is fontos, engem a többi ember társasága hosszú távon nem feltölt, hanem elfáraszt (introverzió). Szeretek csendben vagy halk zene mellett töprengeni dolgokon, és kreatív munkát végzek, ezt pedig egyedül tudom a legjobban tenni. Valószínűsítem, ezért álltam át fokozatosan erre a fél- ritkábban egész éjszakás ébrenlétre. Szerencsére én rendelkezem a munkaidőmmel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!