Miért ilyenek az emberek?
Nem várok olyan válaszokat, hogy "ne itt nyavalyogj", meg "el kell fogadni". Nem várok igazából semmilyet se, csak a lelkemet öntöm mi.
Kezdeném ott, hogy brutálisan őszinte vagyok. Mindig megmondom az igazat, akkor is, ha fáj a másiknak. Nem éddekel, ha valakinek baja van ezzel, csak mondja a szemembe. Viszont azt nem bírom, hogy először azt mondják, hogy "gondolkozz már, mielőtt beszélsz", meg azt, hogy "miért nem tudsz kevésbé hirtelen/őszinte lenni, mint az átlagemberek?". Mint már mondtam, ezzel nincs bajom. Azzal viszont van, hogy utána egy lányra/könyvszereplőre azt mondják,.hogy "annyira bírom, hogy ilyen őszinte, és nem érdekli, hogy másokat ez hogy érint". Akkor velem mi bajuk? Vagy legalább ne nekem mondják, hogy mennyire szeretik az őszintéket, miután megkértek, hogy ne legyek őszinte.
A legtöbb ember inkább aláfekszik a társadalmi elvárásoknak és szokásoknak, minthogy pár percig gondolkozzon.
Ha xy közszereplő ezt meg azt mondja és benne van az újságban, akkor ő tuti jól mondja. Ha ugyanezt megcsinálod te, xy, aki sehol sem vagy, akkor már nem biztos, hogy jól mondod. Gondolják ők.
Igazából ez a jelenség nagyjából mindenhol megfigyelhető. Csoportmunkában is azt tapasztaltam, ha egy közösség által jelentéktelenebbnek tartott illető dobott fel egy ötletet, akkor lehurrogták. Ha ugyanazt, pár perccel később, kicsit más szavakkal a közösség által sokra tartott illető adta elő, akkor jó ötletnek tartották.
Ez van, kerüld el a buta embereket. Mást nem lehet velük csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!