Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit éreznek azok az emberek,...

Mit éreznek azok az emberek, akik szándékosan megpróbálnak másokat eltántorítani az álmaiktól/céljaiktól?

Figyelt kérdés
2016. jún. 13. 13:42
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
47%
Ürességet.
2016. jún. 13. 13:50
 2/11 anonim ***** válasza:
46%
Semmit sem éreznek,mert csak magukra gondolnak.Sajnos sikerül is nekik.En már rájöttem arra,ha valamit szeretnék megvalósitani,nem mondom el senkinek.
2016. jún. 13. 13:55
 3/11 anonim ***** válasza:

Attól függ.

Esetleg azt, hogy a másik előbbre jut, "fölébük kerekedik", "több lesz" és ők ezt nem hagyhatják. Magyarán: irigyek és félnek.

Vagy nem hisznek abban, hogy a másik meg tud tenni bizonyos dolgokat, el tud érni bármit is az életben, mert túl szerencsétlennek tartják hozzá. Magyarán: hülyének néznek - de egy kicsit félnek is, mert hátha mégis .. és akkor az 1. lehetőségre "váltanak".

Vagy -főleg barátok, hozzátartozók esetében fordul elő- féltik a csalódástól, attól, hogy utána annyit sem akar mint azelőtt, depis lesz, rossz irányba fordul az élete. Ők sem tesznek jót, mert a saját tapasztalat, az, hogy legalább megpróbáltuk és nem adtuk fel rögtön a lelkünkben az álmainkat kell akkor is, ha nem fog sikerülni.

2016. jún. 13. 14:05
 4/11 anonim ***** válasza:
55%
Jót.
2016. jún. 13. 14:07
 5/11 anonim ***** válasza:
51%

Úgy gondolják, hogy ha nekik semmi sem sikerül, akkor másnak is ez a sors jusson.

Ezért jobb az, ha senkinek se mondjuk el a céljainkat, vágyainkat, mert lehet az egyik irigykedik, a másik rossz szemmel nézi és egyből meghátráltatja.

Én is éreztem már azt, hogy mindenki körülöttem csak áskálódik, mert nekem lehet nehezebben elérhető célom van, amit minden áron elérek, és akkor, hogy a másik jobban érezze magát, inkább hátráltatni próbál.

Lehet ez az élethivatásuk.

2016. jún. 13. 14:08
 6/11 anonim ***** válasza:

Írj már példát arra, hogy hogyan kell valakit eltántorítani az álmaitól!

Mert ha én azt mondom neked, hogy hát ez neked úgysem fog sikerülni, és ennek hatására te meg sem próbálod, akkor meg is érdemled. Vagy mire gondolsz?

2016. jún. 13. 14:10
 7/11 A kérdező kommentje:
Arra gondolok, amikor valaki látatlanba vagy csak úgy szimplán, de megpróbálja le kicsinyelni az eddigi dolgokat. Pl. van egy célom, amit sok időbe telik elérni, legyen ez az idő mondjuk 10-15 év és már a felénél járok. Ehhez az úthoz hozzá tartozik az, hogy megtanulok pl. gitározni, szóval tegyük fel, hogy gitározok már 4 éve, aztán jön egy megmondó ember, aki bele szól a dolgokba és elkezdi szajkózni, hogy "talán a célod eléréséhez előbb meg kéne tanulnod gitározni", "nem is tudsz gitározni", "sosem leszel jó benne", "ha így gondolkodsz, akkor ez halott ügy", stb...Tehát az én befektetett energiámat és időmet lekicsinyítik, fent felsorolt mondatokkal, mintha annak amit csinálnék semmi értelme nem lenne. Félre értés ne essék, engem ezzel nem tántorítanak el, csak szimplán feltud cseszni, amikor kapom a negatív megjegyzéseket mástól, ráadásul olyan emberektől, akik hasonló pályán tevékenykednek, mint én szeretnék. Annyi különbséggel, hogy ők már idősebbek 5-10-15-20 évvel és pusztán ezért "előttem" vannak és ők azt hiszik, hogy az a pár év szakmai tapasztalatuk miatt ők már megmondhatják nekem, hogy én mit fogok elérni, anélkül hogy ismernének.
2016. jún. 13. 14:16
 8/11 anonim ***** válasza:
AZ utolsó hsz-od kapcsán arra gondolnék, hogy félnek, hogy utoléred őket, talán egyszer túl is szárnyalod.
2016. jún. 13. 14:30
 9/11 anonim ***** válasza:
Irigyek
2016. jún. 13. 14:59
 10/11 anonim ***** válasza:
Azon gondolkodj el, hogy miért tudnak felbosszantani. Azt mondják, hogy a többi ember csak "tükör" számodra, vagy igen, a saját külön bejáratú "megmondóembered". Ha Te belül úgy igazán azt érzed, hogy minden rendben van és nem csak az irány, de a sebesség is jó, ha megvan a tehetség, a tudás (persze csiszolni kell, újabb dolgokat tanulni, de az alapok rendben vannak), a kitartás, a jó kommunikáció (mert a tehetség sokszor nem elég, hogy igazán kitűnjél) akkor jöhet bármilyen megmondóka Te a saját biztonságod várából kinevetsz rá. Te viszont nem nevetsz.. vagyis valahol Te is érzed, hogy nincs minden rendben. Legtöbbször ezek a megmondók a legjobb "barátaink" .. mármint ha nem csak bosszankodunk miattuk, hanem arra használjuk őket amire valók: gondolkodunk. Tedd fel a kérdést: mi nem tetszik magadnak a saját előrehaladásod gyorsaságában, a tudásodban, a magabiztosságodban vagy bármi másban. Mi az, amiért ha megingatni nem is, de felbosszantani tudnak? Mi az, amit javíthatnál saját magadon?
2016. jún. 13. 15:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!