Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért vagyok ilyen?

Miért vagyok ilyen?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Már elég régóta (kb 3-4 éve) olyan vagyok hogy nem akarok emberek közé menni, mert mivam ha összefutok ismerőssel, mivan ha valaki meglát, meg ilyenek. Közre játszhat az hogy anya folyton arról panaszkodik hogy ő mennyire utálja az embereket és hogy nincs egy normális se stb.? Amúgy anya nagyon utál emberek közt lenni, akkor is ha azok jók mert mindig a rosszat keresi bennük. Hatással lehet-e ez rám? Nem akarok olyan lenni mint ő!!! Egy csomóan mondják is hogy olyan otthonülős típus vagyok de én nem akarok ilyen lenni! Olyan mintha ember fóbiám lenne de én ezt nem akarom! Amúgy mindig ugy érzem hogy ha emberek közé megyek hogy engem figyelnek, pedig tiszta átlagos vagyok! Nem akarok ilyen lenni! A másik kérdésem pedig az hogy mit csináljak a nyáron?? Anyáék lefújták az összes nyaralást úgyhogy egész nap ülhetek itthon de én a családomat is utálom annyira ideges leszek ha köztük vagyok hogy kitépném a hajam. Velük nem is akarok sehova se menni. Barátokkal mennék de ők meg alig lesznek itthon!! Nem bírom már a stresszt mikor itthon vagyok pedig nincs verekedés nincs ordibálás meg semmi. 2 tesóm van és utálom őket. Agybajt kapok már. Bocsi a helyesírási hibákért ha van. És bocsi hogy ha ez egy tipikus tini problémának tűnik de már komoly nem bírom

13/L

2016. jún. 7. 17:01
 1/6 anonim ***** válasza:
Ez agorafóbiának tűnik paranoiával. Keress egy pszichológust ha magadtól nem megy kimozdulni ebből mert később még rosszabb lesz és azon kapod magadat hogy még húsz vagy harminc év múlva is ott ülsz egyedül egy lakásban.
2016. jún. 7. 17:25
 2/6 A kérdező kommentje:
De egyébként meg az iskolába imádok járni és ott elég sokat beszélek, könnyen barátkozok
2016. jún. 7. 17:31
 3/6 anonim ***** válasza:
Mert az megszokott környezet számodra.
2016. jún. 7. 17:39
 4/6 A kérdező kommentje:
Értem, köszi. Tehetek-e ez ellen valamit? Doki nélkül
2016. jún. 7. 18:57
 5/6 anonim ***** válasza:
Ilyen problémával küzdöttem/küzdök én is. Nagyon rossz, tudom milyen.. nem akarsz otthon ülni, de ott nyugisabb. Tudsz ellene tenni, le kell győznöd ezt a félelmedet szép lassan, fokozatosan. Legjobb lenne, ha elkezdenél nagyon gyakran eljárogatni barátokkal, de mivel ez nem annyira megoldható, ezért szerintem próbáld meg azt, hogy ha van olyan családtagod akit elviselsz és nem idegesít vele többször elmenni ide-oda. Ha nincs, akkor egyedül kell megbírkóznod ezzel. Ne ijedj meg, először menj el pl egy parkba a környéken, ahol nincs annyira sok ember, de azért vannak. Ha rád jön az, hogy mit gondolnak rólad meg hasonlók, akkor kezdj el valami másra figyelni, nézd az eget, számolj valamit a közeledben vagy bármi ilyesmi. Ha elég erős vagy próbálj rájuk nézni és mondd azt magadnak, hogy nincs semmi baj veled, biztos a saját életükkel foglalkoznak, nincs idejük téged bírálni.(mert ez így is van). Ha ez esetleg nem menne, akkor vigyél magaddal olvasnivalót(ne telefonozz,az csak ront a helyzeten mivel oda fogsz menekülni minden ilyen helyzetben ha folyton telefonozol),és olvass, tereld el a gondolataidat, közben próbálj lenyugodni. Lélegezz lassan. Ha az olvasás se tereli el a figyelmedet akkor gondolj valami olyanra ami megnyugtat, valami szép emlék, bármi.
2016. jún. 22. 00:19
 6/6 A kérdező kommentje:
Uu nagyon szépen köszönöm!! Meg fogom próbálni!! Hálás vagyok <333
2016. jún. 22. 00:59

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!