Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Lányok, fiúk. Nektek mennyi...

Lányok, fiúk. Nektek mennyi az IQ-tok?

Figyelt kérdés
Írjátok le a nemeteket is! :)

2016. máj. 4. 21:39
1 2 3 4 5 6
 41/52 A kérdező kommentje:

Az iq egy alap képesség/genetika.

Olyan ez, mint egy nagy füzet, ami üres. Ott van benne a lehetőség, teleírd információval, üresen viszont semmire sem mész vele ebből a szempontból.

2016. máj. 5. 11:59
 42/52 A kérdező kommentje:

Csak kíváncsi voltam, hogy leesik-e neki. :D

2016. máj. 5. 12:03
 43/52 anonim ***** válasza:
23%
39-eske, én meg a lexikális tudásnak nem látom semmi hasznát. Az iskola is erre épül és sok kiváló tanulónál intelligensebb vagyok, pedig suliban 3-as vagyok. Attól abszolút nem lesz valaki intelligens, mert képes számokat és neveket, helyeket megjegyezni. Nekem speciel ez abszolút nem megy, mert nem érdekelnek és nem tudom kötni őket semmihez, így nem tudom megjegyezni. De megnézném, hogy egy ilyen 0-24-ben magolós meddig húzná a dzsungelben. Az első nap meghalna, mert a ragadozók ugyanúgy leszarják a másodfokú egyenletet és Petőfi életét, mint én, és megeszik az okos Bercit ebédre. Én meg valószínűleg tök jól ellennék, bár kéne pár hét, mire megszoknám, de ennyi. A logikai gondolkodás a legfontosabb és a legjobb, a tipikus "józan paraszti ész" többet ér, mint a lexikális tudás.
2016. máj. 5. 12:13
 44/52 anonim ***** válasza:

Pszichológusnál, másfél órás teszt nyomán 104. Viszont azt mondta, ez nem mérvadó, hisz a motorikus készségem jóval az átlagon aluli (79), míg az általános műveltségem jóval az átlagon felüli (127), a másik két összetevő pedig az átlagnak megfelelő (90-110).

23f

2016. máj. 5. 12:23
 45/52 anonim ***** válasza:

#39, sok igazság van abban, amit mondasz. Tegnap írtam, hogy a magyar viszonylatokra standardizált teszt a MAWI, az összes többi csak tájékozódási jellegű. A MAWI úgy van kialakítva, hogy a 10 részpróbában méri a szókincset, a memóriát, a helyzetfelismerést, a nyelvi megértést, a számolást, a szintetizáló és az analizáló képességet, stb.

Ezek a részpróbák adják ki összességében, és meghatározott számítások után az IQ-t.

2016. máj. 5. 12:56
 46/52 anonim ***** válasza:

43. Jézus, te aztán baromira félreértettél. :D

Soha nem magoltam, főleg nem középiskolában, igazából végig buliztam azokat az éveket, és átslisszoltam mindenből hármasokkal négyesekkel tanulás nélkül, maximum a matekkal szenvedtem.

A lexikális tudás alatt azt értettem, hogy legyen képben az ember a világ dolgaival és annak működésével, legyenek meg az alapműveltségek, legyen egy illetőnek érdeklődési köre, vagy körei és azokhoz értsen.

Illetve lexikális tudásnak tartom azt, hogy valaki tudjon kulturáltan beszélni, fogalmazni, legyen bő a szókincse. Nagyon nem mindegy ugyanis, hogy miképp beszélsz a haverokkal, meg egy állásinterjún, ugye.

Hidd el, a dzsungelben az sem segítene, hogy formákat tudsz sorrendbe tenni szépen.

Az IQ teszt maximum a monotónia tűrésről ad neked egy adatot. Mivel nekem a monotónia tűrésem a nullához konvergál, én 3 kérdés után feladtam.

Fontos a józan paraszti ész és a logika, igen, nagyon is, de a logikád egy adott élethelyzetben fog megmutatkozni, nem pedig abban, amit egy IQ teszt kér. Ezeket sem használod a való életben.

2016. máj. 5. 13:22
 47/52 anonim ***** válasza:
Látszik, hogy az emberek nem szeretik az igazságot. :D Csak 20%-ban hasznos a válaszom, pedig a tényeket írtam le, ami van. Mondjuk már megszoktam, hogy emberek nem szeretik az igazságot. De amúgy miért nem? Oké, hogy szebb az álomvilág, ezt én értem, de én szeretek a valóságban élni. Na, mindegy. Mindenki higgyen, amit szeretne, én azért a valóságnál maradok.
2016. máj. 5. 13:32
 48/52 anonim ***** válasza:

Örülök, hogy egy általam leírt dologra se voltál képes reagálni.

Ez inkább azt mutatja, hogy neked nincs igazad, és azt sem vallanád be, hogy baromira félreértetted amit én írtam

2016. máj. 5. 13:50
 49/52 anonim ***** válasza:

Sosem érdekelt az IQ-m, de addig piszkáltak az ismerősök, hogy belevágtam.

Kétszer álltam neki ki a teszt kitöltésének. Mivel semmiféle rutinom nem volt a képes logikai feladványok megoldásában, így először félbe is hagytam.

Azután kicsit utána néztem, hogy mik is ezek az ábrák, és mik alapján kell kiválasztani a sorban odaillőt.

Pár hónap múltán ismét nekiültem, akkor már sikerült időre megoldanom.

(Nem is írom le, hogy mennyi lett, mert majd jön a duma, hogy kamu.)

Sajnos a zseni kategória alatt maradtam.

:)

2016. máj. 5. 15:20
 50/52 anonim ***** válasza:
127 volt egyszer pár éve.
2016. máj. 5. 21:22
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!