Lányok, fiúk. Nektek mennyi az IQ-tok?
Az iq egy alap képesség/genetika.
Olyan ez, mint egy nagy füzet, ami üres. Ott van benne a lehetőség, teleírd információval, üresen viszont semmire sem mész vele ebből a szempontból.
Csak kíváncsi voltam, hogy leesik-e neki. :D
Pszichológusnál, másfél órás teszt nyomán 104. Viszont azt mondta, ez nem mérvadó, hisz a motorikus készségem jóval az átlagon aluli (79), míg az általános műveltségem jóval az átlagon felüli (127), a másik két összetevő pedig az átlagnak megfelelő (90-110).
23f
#39, sok igazság van abban, amit mondasz. Tegnap írtam, hogy a magyar viszonylatokra standardizált teszt a MAWI, az összes többi csak tájékozódási jellegű. A MAWI úgy van kialakítva, hogy a 10 részpróbában méri a szókincset, a memóriát, a helyzetfelismerést, a nyelvi megértést, a számolást, a szintetizáló és az analizáló képességet, stb.
Ezek a részpróbák adják ki összességében, és meghatározott számítások után az IQ-t.
43. Jézus, te aztán baromira félreértettél. :D
Soha nem magoltam, főleg nem középiskolában, igazából végig buliztam azokat az éveket, és átslisszoltam mindenből hármasokkal négyesekkel tanulás nélkül, maximum a matekkal szenvedtem.
A lexikális tudás alatt azt értettem, hogy legyen képben az ember a világ dolgaival és annak működésével, legyenek meg az alapműveltségek, legyen egy illetőnek érdeklődési köre, vagy körei és azokhoz értsen.
Illetve lexikális tudásnak tartom azt, hogy valaki tudjon kulturáltan beszélni, fogalmazni, legyen bő a szókincse. Nagyon nem mindegy ugyanis, hogy miképp beszélsz a haverokkal, meg egy állásinterjún, ugye.
Hidd el, a dzsungelben az sem segítene, hogy formákat tudsz sorrendbe tenni szépen.
Az IQ teszt maximum a monotónia tűrésről ad neked egy adatot. Mivel nekem a monotónia tűrésem a nullához konvergál, én 3 kérdés után feladtam.
Fontos a józan paraszti ész és a logika, igen, nagyon is, de a logikád egy adott élethelyzetben fog megmutatkozni, nem pedig abban, amit egy IQ teszt kér. Ezeket sem használod a való életben.
Örülök, hogy egy általam leírt dologra se voltál képes reagálni.
Ez inkább azt mutatja, hogy neked nincs igazad, és azt sem vallanád be, hogy baromira félreértetted amit én írtam
Sosem érdekelt az IQ-m, de addig piszkáltak az ismerősök, hogy belevágtam.
Kétszer álltam neki ki a teszt kitöltésének. Mivel semmiféle rutinom nem volt a képes logikai feladványok megoldásában, így először félbe is hagytam.
Azután kicsit utána néztem, hogy mik is ezek az ábrák, és mik alapján kell kiválasztani a sorban odaillőt.
Pár hónap múltán ismét nekiültem, akkor már sikerült időre megoldanom.
(Nem is írom le, hogy mennyi lett, mert majd jön a duma, hogy kamu.)
Sajnos a zseni kategória alatt maradtam.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!