Ti mit tennétek a helyemben?
A munkahelyemen olyan emberekkel dolgozom együtt, akik folyamatosan igénylik a figyelmet, a viccelődést. Közben viszont egyáltalán nincs humoruk, és egy idő után feltűnt, hogy teljesen ártatlan, vagy egyértelműen csak viccnek szánt poénokon halálosan megsértődnek. Viszont nem mutatják ki, pedig akkor meg lehetne beszélni a dolgot, hanem azt csinálják, hogy utána beszólnak, de olyan iszonyatosan gusztustalan, aljas dolgot, ami viszont már egyáltalán nem vicc, és bármennyire próbálják leplezni, nem is annak szánják.
Lehet, hogy velem van a baj? Azért nem hiszem, hogy így lenne, mert nem vagyunk egálban: én sosem szoktam ilyen gusztustalan, aljas, személyes sértést mondani másoknak, mert pontosan tudom, hogy milyen rosszul esik, meg mert nem is akarok senkit megbántani. Tehát a mérleg egyik serpenyőjében tréfálkozás, a másikban a legszemetebb, legszámítóbb sértegetés van.
Ilyen esetek után egyébként eléggé be szoktam fordulni, de gyakran még ezt is sértésnek veszik, még nekik áll feljebb. És a vicc az, hogy még olyanoktól is kaptam ilyen megjegyzéseket (néha annyira butát, hogy csak néztem, hogy mondhat valaki ilyet), akik pusztán azon sértődtek meg, hogy kerülöm a csoportosulást, a szocializációt. Ráadásul ennek elsősorban pont az ilyen emberek az okai, mégis még engem támadtak ezért is undorítóan.
Nem igazán értem, mi a baja ezeknek az embereknek, de néha már annyira nem normális a reakciójuk, hogy szerintem nagyon súlyos probléma lehet a fejükben. Azt sem tudom, mit kéne tennem, hogy kéne kezelnem őket, mert ahogy már leírtam, az se jó nekik, ha próbálok beszállni a beszélgetésekbe, viccelődésekbe, meg az se, ha inkább elkerülöm őket. Van köztük olyan, akivel még azt se tudom megcsinálni, hogy csak simán beszélgetünk, mert közben is folyton megereszt egy-egy sunyi beszólást, és hát ő például nagyon jól tudja, hogy lehet a legfinomabb, legmegfoghatatlanabb módon totálisan kikészíteni másokat.
"Erre azt tudom mondani, hogy kicsit át kellene evezned a 'primitív humor' világába, kicsit 'suttyóbb' vicceket kellene alkalmaznod."
Ezzel az a baj, hogy amit ők csinálnak, az nem "primitív humor", még csak nem is humor. Ők nem is tudnak viccelni, hanem csak a frusztráltságukból fakadó bunkóságaikat és sértegetéseiket adják ki magukból viccnek álcázva. Elég sok ember ilyen egyébként, úgy tapasztalom. Aztán aki megsértődik rajtuk, annak szerintük nincs humorérzéke.
Annyiban igazad van egyébként, hogy aki képes rá, annak talán érdemes a legaljadékabb, legszemetebb beszólásokkal, gúnyolásokkal, kikészítéssel reagálni az ilyesmire, csak ha ebbe valaki belekezd, akkor jobb, ha felkészül, hogy soha többé nem beszélhet ezekkel az emberekkel normális hangnemben, mert az ilyenek csak az alkalmas pillanatot várják, amikor visszavághatnak a legundorítóbb módon. Ha 10 év eltelik, akkor se teszik magukat túl a dolgon. Ha ők kezdték, és visszakapták, akkor se fogadják el, hogy oké, én is hülye voltam, egy-egy van, hagyjuk abba. Az ilyeneknek mások idegesítése és sértegetése a szórakozásuk, nem a viccelődés.
Az a baj, hogy mindenféle apró-cseprő lelki bajt, személyiségzavart kórosnak tartanak a pszichológusok, de a legkomolyabb, legártalmasabb, legrombolóbb személyiségtorzulással, a Súlyos S*eggfejség Szindrómával, nem foglalkozik senki.
"Az a baj, hogy mindenféle apró-cseprő lelki bajt, személyiségzavart kórosnak tartanak a pszichológusok, de a legkomolyabb, legártalmasabb, legrombolóbb személyiségtorzulással, a Súlyos S*eggfejség Szindrómával, nem foglalkozik senki."
Hú,ez nagyon igaz.Ezért tartunk ott,ahol.:(
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!