Normális, hogy gyűlölöm magamat a testalkatom és a kinézetem miatt és semmi okot nem látok arra, hogy önbizalmam legyen?
Vannak ilyenek részben én is ilyen voltam, bár lehet nem ilyen mértékben.
Két lehetőséged van:
1. : Ilyen maradsz és még ha valaki el is fogadna a hozzáállásod miatt nem fog összejönni vele a dolog és ha még nem vagy depressziós akkor tuti az leszel.
2. : Kihozod magadból a maximumot, kezdj el sportolni nem kell izomagynak lenned, de elhiheted, ha megjelenik egy kis izom rajtad megdobja az önbizalmad és amíg még van lehetőséged pl. most az egyetemen próbálj meg haverokat szerezni, ha néha elmentek bulizni egyszerűen nem tudod kikerülni, hogy összejöjjön valami :D Esetleg külsőddel is tudsz rásegíteni, új frizura öltözz lazábban stb.
Valakinek ezek zsigerből jönnek, neked dolgozni kell rajta, de te döntésed mire vered el a fiatal korod, mert most kell élned.
Pár éve történt valami az életemben, amitől teljesen megváltoztam. Most visszatekintve látom már, hogy akkoriban depressziós voltam. Elhanyagoltam a kinézetem, nem érdekelt semmi és csak sodródtam az árral. Egy idő után elkezdtem megutálni magamat, annyira elhanyagolt lett a kinézetem: meghíztam, büdös voltam, rondának tartottam magam, stb.
Az elmúlt évek alatt szerencsére sikerült felépülnöm ebből az állapotból, és el tudtam indulni az önelfogadás útján. Nagyon sok aggályomat leküzdtem, fogytam is kicsit és szebb is lettem (legalábbis úgy látom magamon). Még mindig nagyon önbizalomhiányos vagyok, de egyre jobban fel tudok oldódni. Ebben nagy segítséget nyújtott a legjobb barátnőm.
Azt javaslom neked, hogy kezdj el sok emberrel barátkozni, köztük lányokkal is. Ők segíteni fognak, és még az is lehet, hogy közben szert teszel egy barátnőre. Ha elégedetlen vagy a kinézeteddel, két dolgot tudok mondani: 1. próbálj meg változtatni valamin, 2. fogadd el a kinézeted és hozd ki belőle a legjobbat (Az elfogadásban sokat segíthet mondjuk, ha tükörben nézed magad és megpróbálsz más szemével magadra nézni. Rögtön látni fogod, hogy nem olyan rossz a helyzet, mint gondolod).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!