Ha a haláloddal megmenthetnéd 100 halálosan beteg gyerek életét, meghalnál értük?
Figyelt kérdés
2016. ápr. 15. 12:49
11/26 anonim válasza:
Attól függ, melyik 100 gyerekért. Ha például köztük lenne a sajátom is, akkor igen. Ha mind idegenek, akkor biztosan nem.
12/26 anonim válasza:
Én meg, úgy sincs értelme az életemnek, mert semmi haszna nincs belőlem senkinek. Így legalább segíthetnék másokon, bár mondjuk jobb lenne, ha valamelyik családtagomért vagy rokonomért tehetném meg ezt. Bár mondjuk nem csak értük tenném, hanem magamért is. Dupla haszon...
13/26 anonim válasza:
Ez nem így működik. Nem véletlen kaptak oly sorsot amit. Nem, mert jó ellen tennék.
Még akkor sem ha nem lennék nagyon fontos jövő szempontjából.
14/26 anonim válasza:
Lehet. Attól függ milyen kedvemben talál a kérdés.
Most azt mondanám nem. Naponta több ezer gyerek hal meg. Azzal nem lesz előrébb a világ, hogy 100 életét megmentem.
15/26 anonim válasza:
Az miért jó nekem, ha mások életét megmentem a saját halálommal? Esélytelen...
17/26 anonim válasza:
Igen, ha:
-Öreg lennék, vagy én is halálos beteg, és már szenvedés lenne az életem
-Ha teljesítettem egy célomat az életben
És ha már 100 gyereket megmenthetek, megmenthetnék egy milliót is, akkor miért nem már hat nullánál kezdünk?
Persze, hogy meghalnék, egy gyereknek fontosabb élni, mint egy öregnek :D
18/26 anonim válasza:
Egyetértek az előttem szólóval: Meghalnék, ha már teljesítettem az életcélomat. De most így 14 évesen azt mondom nem. Bár ki tudja.. Ha tudom, hogy biztosan megmentem azt a 100 gyermeket, akkor elgondolkodnék rajta, és azt hiszem boldogan halnék meg, akár most is.
19/26 anonim válasza:
Hozzátehetnéd zárójelben, hogy senki nem tudna erről a jótettedről halálod után.
20/26 anonim válasza:
Az adott helyzettől függ mindenképp megpróbálnám a lehető legtöbb információ alapján dönteni de ha olyan hogy segítek ezzel akkor igen meghalnék bár akkor úgy tenném hogy ne tudják hogy én voltam mert nem kell a dicsőség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!