Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan bocsássak még?

Egy naaagy fan kérdése:

Hogyan bocsássak még?

Figyelt kérdés

Amit a volt barátnőm tett, jelenleg is hatással van az életemre. Már nem vagyunk barátok, mindenhol letiltottam. Hiába kért bocsánatot, nem megy. 2 éve haragszom rá. Bosszút akarok állni, nagyon dühös vagyok ha szóba kerül, ha bárki szóba hozza. Utálom.

De már elegem van, meg akarok bocsátani. Hogyan csináljam?

2016. márc. 27. 20:12
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Ezt úgy is hívhatjuk, hogy "barátság karambol", senki sem akart rosszat, mégis megtörtént, nincs mit vitatni rajta. Ha békén hagyjátok egymást, ez is működhet úgy, mint egy bosszú fajtája, a fájó elidegenedés.:D

Elhiszem, hogy rosszul esik, de életbevágó problémának mégsem lehet nevezni. Az életed gondolom sok mindenből áll, rengeted minden hozzátartozik, amiben a titkos szerelmed iránt táplál érzések csak ennek a 1%-ka. És ezekhez gondolom hozzátartozik az életedhez az egykori barátnőd, amit ő is nyújtott neked (ha nyújtott). Ha én gyűlölöm a barátnőm, közben gondolhatok azokra az élményekre is, amiket vele éltem át, mint életem egyéb fontos részei. DE az, hogy eldobod a barátságot, arról is árulkodhat, hogy azonkívül sem jelentett sokat neked az a barátnő, amiért megbocsájthatnál neki.(talán épp egy lelki-szemetesláda volt ő, akinek minden bajod, dolgod elmondtad:D)

Az is sokatmondó lehet, hogy azt nevezed "életednek", hogy elérhetetlen emberek után sóvárogsz.

Szerintem talán tedd úgy túl magad ezen, hogy gondolj arra, hogy a kerek hosszú életedben még sok csalódás, félreértés, probléma, kellemetlenség érhet, olyan dolgok, amiket nem akartál, de mégis megtörténnek, ha az emberek kicsit nem figyelnek oda, nem határozottak. Más ilyen gondokkal is találkozhatsz, mert a világ nem tökéletes, ezért annyit tehetünk érte, hogy figyelmesebbek vagyunk benne, sosem tudhatjuk minden egyes esetben, hogy mi a tetteink következménye, akármennyire is angyali jó szándékkal voltunk telve.

2016. ápr. 15. 20:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!