Egy öngyilkosságra készülő embernek miért adja mindenki azt a tanácsot hogy "há’ mé’ nem mész pszichológushoz"? Miért akkor mi lesz ha megy?
Csak én érzem úgy hogy ez egy lerázás. Irány a pszichológus annak öntsd ki magad ne nekem pofázzá itten. Arra van az orvos. Azé’ fizessük.
Ha meg meg akarsz dögleni há nehogy má itthon akaszd fel magad. Irány az utca aztán ugorj a vonat alá.
És tessék mondani ha egy öngyilkosságra készülő elmegy „szakemberhez” akkor mi a búbának lesz? Akkor az lebeszéli? ÉS?
És az jó hoyg egy vadidegen azt pofázza há nézz mán körül mennyi szépség van a világba. És téged is szeret valaki (valahol). De hát ez kamu!!!!!!
először is bárki bármit pofázhat hogy mennyi szépség van a világban szerinte ha én ezt nem látom akkor olyan mindegy. Meg aztán kinek mi a szépség…
Másodszor téged is szeret valaki rád fog találni a boldogság… KAMU!!!!!!!
Önámító kamu!!!!
Mert ezek semmi nulla maszlag dumák!! Valahol valaki. Na persze.. A lottó ötöst is megnyerhetem elvileg. A valóságban soha nem fogom ha egy életen át játszom is de jó kapaszkodni az ilyen semmi nulla szar kamukba!!!!
Innen már csak egy ugrás hoyg „nem vagy egyedül. Isten szeret”. Na ha ezt meghallom akkor tényleg inkább a golyó a fejbe. Mert ennél szarabb semmibb nullább kamubb duma a világon nincs.
"És ha elcsesszük, akkor abba esetleg belehal valaki. Szóval nem babra menő játék a dolog.
"
ha így történik arra te sose jössz rá. Hiszen honnan tudhatod hogy ha én mától fogva nem írok többé akkor
a) megöltem magam
b) csak meguntam és nem írok többet?
Ez nem lerázás. A pszichológus a szakember, ő tanulta évekig, hogy kell a lelki/mentális problémákat kezelni, tehát ha valaki tud segíteni, akkor az ő. Ha valaki azzal jön hozzám, hogy fáj a foga, akkor elküldöm a fogorvoshoz. Én hétköznapi emberként nem tudom meggyógyítani, nem tudom kihúzni a fogát, nem tudom betömni a lyukat és így tovább. Ugyanúgy egy öngyilkosjelöltet sem tudok szakszerűen kezelni.
A pszichológus egyébként meg nem azért van ott, hogy lebeszéljen bárkit bármiről. Nem ez a dolga. Vele csak elbeszélgetsz, és próbálja feltárni a probléma okát, ami miatt öngyilkos akarsz lenni. Aztán arra ad tanácsokat, hogyan tudnád másként látni a dolgokat, hogyan tudnál változtatni a problémádon, jó esetben megszüntetni azt. Utána ez a változás már magával hozza azt, hogy nem akarsz meghalni többé. De nem ő fog meggyógyítani, nem is tudna. Csak te tudod saját magadat. Ő csak segíteni tud benne, irányt tud mutatni, tanácsot tud adni. Aztán saját magadnak kell végigbukdácsolni azon az úton.
"Ne kamuzz le olyan szakmát, amiről azt sem tudod, hogy mit csinál."
Ja kihagytam volna? Így explicit nem írtam le de azt hitem nyilvánvaló: jó ideig jártam pszichológusokhoz. nem egyhez!
3-hoz!
2 évig. Szinte hetente.
És most is csak azt a kérdést teszem fel 2 év és millió ott töltött óra után: hogy EZ MI A S---ZAR?
Ott ül egy csóka ott ülök én is és pofázunk. Mégis mi fog történni? A világon semmi. Mert mi is történne. A pofázásból még soha nem lett semmi.
Illetve lett. 2 éve még azt hittem na most lesz majd valami. Most megtudtam hogy lóf*----*sz lesz. Semmi.
Most már eszembe nem jutna elmenni még ha ingyen lenne se. Minek. Minden ott töltött perc totál felesleges volt.
Csak még lejjebb jutottam a lejtőn, ennyi történt.
Ja.
Biztos az özvegyi nyugdíjra pályázik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!