Miért nézik le a bűnözőket?
Akkor kifejteném én is hátha belefér a kétbites agyadba:
A remek és igazán jólelkű pasikád abból él, hogy más emberek pénzét lopja el. Méghozzá nagy tételben, ha olyan nagy lábon tud élni. Innentől k.va könnyű más pénzét szórni a csövesek elé. Az hogy veled hogy bánik teljesen eltörpül amellett, ahogy másokkal ELbánik. Felfogtad?
Amúgy nem kell őt féltened. Egyszer majd olyan embert csap be aki nem fog félni megkeresni és a saját beleivel megfojtani a kis tetűt.
Kérdező: melyik részét nem érted?
Nekem is volt és van is az ismeretségi körömben akiről sejthető, hogy nem tisztességesen keresi a pénzét. Ettől még ő társaságban nagyon aranyos, kedves, sőt még inkább az mint egy átlag ember, mert nem engedheti meg magának, hogy magára haragítson bárkit, aztán felnyomják. érted?
Ezen kívül: egy embert nem csak az egyik vagy nem csak a másik oldala jellemzi, hanem a kettő együtt. Bűnözik és hogy helyrehozza a lelkiismeretét a bűnből eredő pénzéből ad a koldusnak meg a szüleit meg téged támogat meg esetleg még kicsit jótékonykodik pár fillért. Ettől ő még a bűnt elkövette és a lelkiismerete nem fog helyrejönni.
Olvasgass önéletrajzokat. Himler, Göring és másokat akik részt vettek emberek kiirtásában. Sokaknál azt fogod olvasni, hogy imádták a családjukat és a családjuk is őket. Minta férjek és minta apák voltak, miközben családok ezreit tették tönkre. De ha ez túl sok és túl hamar jönnél rá, hogy miről is van szó akkor a Keresztapa c. film is jó lesz. Talán abból is szűrődik valami..
Amúgy teljesen komolyan írtam: Kérdezd akkor amikor átvertek. Úgy igazán és nagyon-nagyon.
1. voltam.
Ha valaki olyantól lopja el a pénzt,aki másiktól is lop vagy hogy segítsen ezzel valakin az igen is jó cselekedet és ettől egy igazi mártír lesz.
De ha elveszi mások pénzét,hogy aztán osztogasson is másoknak meg elverje valamire,az már nem "nemes"cselekedet.
Az ember épp azért emberi, mert tud különbséget tenni jó és rossz között, van lelkiismerete. Aki képes ölni (És most nem önvédelemről beszélek, vagy balesetről.), szándékosan ártani másoknak, az a többiek szemében elveszti ezt az emberi státuszt, mivel általában a közösség gondolja, hogy az, aki használja az agyát, nem megy bele ilyen sötét ügyletekbe.
Azonban még ezeknek az embereknek is szükségük van valakire, akivel törődhetnek, akit szerethetnek, már ha nem teljesen pszicho-, avagy szociopaták, szóval szerintem az nem jelent semmit, hogy egy ilyen személy a kedvesével normálisan viselkedik. (Jó esetben. Rosszabb esetekről meg már elégszer hallhattunk.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!