20 éves lány vagyok, és egyelőre egy fazék teát sem tudok megfőzni. Mit gondoltok?
Szerintem ha valakit kiszolgált eddig a szülő, hogy maximálisan a tanulásra tudjon koncentrálni, akkor nincs benne semmi rossz.
Ha nagyon lusta, pedig nem tehetné meg, abban van rossz.
Ha úgy döntöttél, hogy ezen most változtatsz, az már jó.
Ha ezért még teszel is valami, az még jobb.
oké, hogy nem tudsz főzni, de hogy egy fazék teát nem tudsz összerakni, az baj. Remélem, hogy csak képletesen mondtad. Szerintem simán kezdhetnél valami komolyabb (értsd: nem tojásrántotta) étel készítésével, pl rántott hús, szilvásgombóc. vegyél otthonra egy jó serpenyőt, jó a teflon is, de a kerámia, ami most a tuti. vegyél otthonra étolajat, fűszereket, stb, utána mehet a kísérletezés. Én egy kis idő múlva már simán kedvet kaptam ahhoz, hogy összerakjak jó kis pörkölteket, krémleveseket, legutóbb én tejszínes rakott pulykát csináltam, nem kell megijedni a nevétől. Te is talán megkapod hozzá a kedvet, hogy ilyeneket alkoss. A neten lévő receptek sokat szoktak segíteni.
Amúgy a tökéletes tea: (Hagyd a filtereket a fenébe, az a noobok játéka.) Teatojás, mint olyan, szerzel egyet, beleszórsz valami jó erdeigyümölcsösből, kamillát bele, earl grey-t bele, valami mást, amit akarsz, tökmindegy, ezt bele a felmelegített viíbe, bele a cukor/méz, elzárod, kevrgeted, késssssz! Jó szórakozást és jó étvágyat! :) 16/f
Legalább eszedbe jutott. Nem nagy lemaradás ez, egy nap alatt be lehet hozni. Fiúként én elvagyok a teával, tükörtojással, májas-, lekváros- vajaskenyérrel, zacskós levessel, de egy nőtől sajna ennél többet várnak el ezen a téren. Az előbb felsoroltakkal én 14 évesen már elvoltam.
Ha megvan a szándék, hogy megtanulj egy-két dolgot összedobni, akkor már nem gáz. Hajrá! :)
Nyugi én még 30 évesen is csak olyan dolgokat tudok főzni/sütni, mint a tükörtojás meg a spagetti. Amit csak oda kell rakni és elkészül magától, nem kell vele semmit csinálni. :D
Nem mintha nem tudnék bonyolult ételeket megtanulni, de nincs hozzá semmi kedvem, hogy a konyhában töltsem a délutánjaimat. Egyszerűen gyűlölök sütni-főzni! Semmilyen más házimunkát nem utálok annyira, mint az ételkészítést! A még a budit is szívesebben pucolom ki.
Szerintem nem vagy reménytelen. Ha ehhez szépség is párosul... :)
Viccet félretéve, állj oda édesanyád mellé, mindennap és csináld azt amit ő. Egy idő után már magadtól fogod csinálni és meglepni édesanyád, mielőtt nekiállna, te már készen leszel vele! Ne add fel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!